Gott nytt år!!!

Mitt 2010- hmm ja vad jar jag gjort undre 2010 då? Jo första delen av 2010 så gick jag på barn och fritid, skrev klart min novell, fixade alla barnens dag, fick bra betyg, stråets hunddagis fick in en massa nya hundar!
jag tog studenten och jobbade på hunddagiset, kom in på it-pedagog linjen. Sen har jag jobbat, börjat med gymnastiken igen, gått på tärna och nu har jag köpt en hund:) som dock kommer hem till mig 2011 men i alla fall!!! Så i korta drag så var detta mitt 2010. Kanske inte hänt så jätte mycket men jag lovar er att det har varit ett bra år, hänt mycket saker som påverkat mitt liv. Jag är vuxnare och mognare..... men nu ser vi fram åt och intare ett nytt år.. 2011.... och året börjar bra för redan 1 vecka efter nyår ska jag häls apå min hund och sen hämta hem min hund!!! året börjar bra:) och vi tar en dag i taget!!! lev livet och var nöjda när allt är bra... motgångar kan du ta när det kommer!!
Gott nytt år alla!!!

vad heter låten!!!

Här är ett klipp från ana gina show... låten som spelas i klippet, vad heter låten?????
Förresten Ana gina är så jäkla rolig!!

Nu fattar jag vad mamma och pappa mena

Hej gott folk!!! Idag är det nyårsafton! Just nu sitter jag och kollar Ana gina show just nu... så jäkla kul!!
men är det inte helt sjukt att i morgon är det 2011.
pappa har gjort en hemsida till deras hund dogge, den är jätte fin!
men som mamma och pappa sa om min att den är jätte fin och den ska ju vara för mig och MIN hund Fia.
jag kan inte fatta det att jag ska ha en egen hund, alltså visst hon kommer ju tillhöra familjen, men hin är min, hon ska sova hos mig, jag ska fostra henne, jag ska ta hand om henne, hon är min. Liksom nu fattar jag vad mamma och pappa menade med att hon tillhör familjen men är min. Liksom som jag, det är min familj men jag tar hand om mig själv. Hon är min:) Hade vi bara köpt dogge så hade det ju varit familjens hund, osv. men dogge är ju familjens hund, mest pappas;) och Fia är min som är en del av familjen:) enkel förklaraing dogge är som att få en lillebror, och Fia är som att jag får en bebis ungefär:) För vi säger om jag hade fått en bebis och bort hemma så hade det ju varit så, hon hade varit en del av familjen men varit min. Om ni undrar varför jag skriver om detta så är dte för att jag ska klargöra för mig själv hur läget är;) men jag kan inte fatta att om en månad så sitter jag med min egna lilla hund.
Ha ha jag inser nu när jag läser detta att jag tittar för mycket på 16 and pregnent!!!
Dogge                    Fia
'
'''

jag vet att jag kan!!

Duktig jag är, har pluggat en hel del idag:) är typ lite pedagogik kvar, sen ergonomin så klart och sen eget program val:) applåder till mig!!!
Alltså vet ni hur nervös jag är för att ha hund nu, alltså jag vill ju lära mig och aktivera min hund osv men det jag är rädd för att att misslyckas, att jag ska få en en hund som aldrig lyssnar, som springer och är borta i flera timmar, som skäller och är agressiv. Men så är det alltid med mig, ena stunden är mitt självförtroende i botten och i nästa är det på topp. Med hunden så svajar självförtroende jätte mycket just nu, tror det är för att jag är nevös och så vidare.
Jag får försöka hitta en punkt där jag känner att det kommer gå bra.
Förresten min studentmössa, som jag la ner i lådan vi fick med mina blommor hade fått mögel på sig....
hmm... Så jag fick tvätta rent den så gott det gick.
Uppdatering med håret då, ja det är ljusare idag än dte var igår. Ska nu vänta på att pappa ska klippa mig och sen blir det en färgning till för att se hur det blir!!! Det ser väl okej ut just nu, men inte så som jag vill ha det än!!! tålamod!!

Fokusering

Hoppsan hejsan alla!! Kännt mig lite ofokuserad nu när jag inte jobbat och så, så blivit mycket om hunden, håret osv och sen bara lite pö om pö med pluggandet. Så nu tänkte jag sätta mig och bara fokusera på pluggandet här!!
Det är så lätt att tappa fokus när man har annat och tänka på och när man inte gör det man brukar göra!!!
Ska bli skönt när jag börjar jobba igen! Men idag tänkte jag göra pedagogiken och sen börja med eget program val.
Jag hatar att färga håret alltså det tar sån tid innan man blir nöjd.. men det kommer nog bli bra.
nu= fokusering på pluggandet, bara 2 veckor kvar ju!!

före och efter

twittring

Hejsan hoppsan!! Har varit duktig och pluggat lite idag!!
Snackade om hunden idag med mamma och pappa... får se hur allt går, men det bli nog bra.
Fan jag måste fixa det där med twitter, det är ju längst ner på hela sidan, ser skit dumt ut ju!!!
Jag fick mitt smink idag:) bilder kommer!!

Fia

Ja då fick hon heta Fia, kanske inte världens finaste namn, men ja jag får medge att hon ser ut att heta det och inget annat passar. Pappa lyckdes även sälja in namnet:) vem smälter inte när någon säger tänk att hon kommer in skuttandes och snubblar och så säger man kolla lilla fialottan:) liksom där smälte jag!!!
Jag tänkte skapa en facebook till henne, där man kan lägga ut bilder och sånt, men så kom pappa på iden att han skulle göra en hemsida till dogge(deras hund) och jag älskar ju att göra hemsidor kom på att jag ville göra en. Så där kommer det komma upp bilder, filmer, info om henne, info om hundar och så vidare. för tillfället ligger dte bara en bild på henne, men här har ni den :
http://fia.webbsida.com/

Min värld

När jag sitter vid datorn och typ jobbar, alltså med skolarbete eller redigerar med html koder och sen sitter med hög musik och mina hörlurar ja då hör jag inget eller ser, jag blir helt inne i det och då kan man stå vid dörren och ropa och jag hör inget. Pappa stod nyss i typ 5 min och ropa och dansa och hade sig och jag märkte ingenting. Sitter jag med min hemsida då är jag helt borta i det.
Det är samma om jag är ute, då går jag i min lilla värld och tänker för mig själv!!
Det är så jag, att inte fatta något eller vara i min egna lilla värld!!!

I love it

Alltså det där med att bli super glad för att folk läser och hetsen för att man typ vill att alla ska läsa ens blogg den har jag glömt för länge sen!! Det är super kul med er som läser min blogg helt klart det!!! men ack jag vet ju att min blogg inte är super intressant och nopp jag vill ju ej bli kissie 2. Jag vill ju bara få skriva och sen är det kul om någon läser.. men kommentarer ja I love them:) det är så kul med kommentarer för det visar ju något eller hur??
men sen är dte bra med dom som bara läser också:) det visar att folk är lite intresserade. För vad säljer egentligen??? jo typ sånt som kissie, apow och dom skriver om och sen bloggare man känner och sen bloggar man kan känna igen sig i. Jag skriver ju bara om mitt liv, och mina tankar. mest skriver jag ju för att få ut alla mina tankar och för att ja det känns bra att skriva!!!
Något jag måste bli b'ttre på i mon blogg är med bilder och mer varierande bilder än alla mina fjortis bilder;)
förresten här kommer en bild, fick bara för mig att göra den i paint när jag skrev om detta;) så rolig bild:
Bortskämd 'r jag i alla fall inte, försökte låtsas att jag var bort skämd och att pappa gör allt för mig på en gång. ha ha det fick jag äta upp snabb. jag bad pappa att han skulle klippa mig och han svara jadå. jag svara ja men nu. han bara nej jag ser fotboll och sen 1 timme senare fråga jag samma och han svara- nej men någon annan dag.
hmm... dame jag som tänkte att jag ändå skulle duscha ja då kunde pappa klippt mig innan och sen kunde jag färgat första gången idag och sen duschat.. men nej då....  vem tusan har sagt att det inte är bra att vara bortskämd??;)
Nej nu ska jag duscha!!

Plugga

ja usch och fy och blä, måste sätta igång med pluggandet nu!! den 14 ska allt vara klart ju!!  bara att sätta i gång!!

allt ordnar sig

hejsan på er!! Har nyss kommit hem från att ha hälsat på farmor:) det var skoj att träffa henne, vi åt julmat där...
gav och fick julklappar. Jag fick lite cholkad, tidning, dusch creme och pengar som jag köpte hårfärg för:) så nu blir dte att färga håret. ska tjata lite på att klippa mig först bara. Ska färga det och sen ska jag slinga håret:) kommer bli super bra. har även bestämt att till sommaren ska jag börja med mitt körkort, jag ska gå valp kurs och massa annat..
Vet ni vad?? jag tror 2011 kommer bli ett super år:) Och jag har så mycket att göra, se fram emot och så att jag är så lycklig nu! Så nu känner jag att jag vill färga håret, börja ordentligt med träning och sluta med o nyttigt!!!
Jag är lycklig och ja jag vet att dte kommer bli tufft och så men det är en del av livet!!!
och varför oroa sig för sånt?? det är väl bättre att om dte är jobbigt eller något händer så tar man det då!! Nu vill jag bara vara lycklig och veta att saker kommer förändras, osv.. Jag flyttar med osten och är förbered!!!
dame vad jag älskar den boken... på tal om böcker tänkte ta mig i kragen och läsa lite nu här, för har inte haft läslust på länge nu, men nu har vi massa nya böcker här hemma, så nu ska jag läsa igen!!!
Hon med valparna ja hon ska skicka bilder på rut och sen när jag får hem henne komme rjag få massa bilder på en skiva av henne:) det gillar vi!!!

Kanske jobbigt, kanske jätte jobbigt men jag tror jag klarar det

Kanske jobbigt, kanske jätte jobbigt men jag tror jag klarar det, jag tror verkligen jag kan klara det med en hund.
Nu när jag bestömt helt så känns det bra och lättad. dte kommer säkert bli jobbigt ibland eller jätte jobbigt(som pappa säger) men man får ta det... Livets väg inte rak och fin väg ack nej.... men man får ta det med. Man får ta ett djupt andetag och kämpa på. veta att det tar tid och vara envis...
Jag ska förbereda mig så mycket jag kan nu innan hon flyttar hit och blir en del av min familj. en början av min egna lilla familj med;) Men att veta att jag har min familj här gör mig trygg.... Ska bli så underbart med en egen hund.
2011 jag är redo:) redo för nytt år och nya möjligheter!!!

parodier

Det görs massa låtar och musik vidoes.... det görs ven parodier på dessa.. här är några som jag gillar:
Låten som man bara måste gilla om man gillar the jersey shore som går på mtv.. jag gillar parodier:)

Tingad

Efter mycket tänkande så bestämde jag mig!! hon ska bli min-- så rut(som hon heter nu) har jag tingat!!
ska betala ting avgift sen och så:) nu längtar jag jätte mycket!! Men den 14 januari ska jag dit och den 14 februari är hon 10 veckor och då flyttar hon hem till mig, kanske flyttar hon hem till mig när hon är 8 veckor, det får vi se!!
Men nu har jag tid att förbereda mig, valpsäkra och så vidare. kolla på koppel, halsband och massa annat.
Känner mig lättad och glad. Pappa är bra på att komma på namn så väntar lite med sånt. Okej lillebror hade rätt, jag fick en ide om att hon skulle heta saga, fast då Zaga och han sa att det ser fult ut med z och ja han hade rätt och hon passade inte alls att heta det!! här är hon lilla "rut":
I morgon åker familjen welander till hedemora för att träffa farmor. även trixie och axel får följa med:)

Men åhh

stig h i fagersta, alltså han som är ledare för vänstern i fagersta har en bdb.. lite skoj... or not..
Jag kom nyss hem från promenad och så satte jag mig vi datorn och så kändes det jätte mörkt, men åhh konstigt ina lampor var tända och det började bli mörkt ute. Ibland undrar jag hur dum jag är;) Igår sa jag att jag skulle posta en sak och sen glömde jag den hemma i alla fall. Och idag kom jag på att oj jag har massa att plugga;) Jag skulle önskat mig en ny hjärna i julklapp.
När jag började blogga så fr¨gade pappa vad man ska ha en blogg till och jag förklarade enkelt att det är som en dagbok, fast man kan ju så klart inte skriva allt, för det är ju inte hemligt direkt. Och jag kommer ihåg att pappa liksom undrade varför man skulle om sitt liv så att alla vet det... jag har fortfarande inge bra svar på det. Visst det är kul att läsa om typ folk man känner för att se vad dom gör och så vidare. Men jag vet inte. jag vet bara att bdb, facebook, blogga och twitter är sidor där man lägger ut om sitt liv och alla älskar det!!
Jag har aktivt använt facebook i 1 år nu, förut fatta jag ju inget av det!!Nu är jag värsta kungen på det!!''
mina bilder försvann, alltså alla och sen fick jag tillbaka en del så är alla i o ordning och det saknas as många...

Mina drömmars stad

hejsan på er!!! Sitter och tänkte plugga lite smått. Typ pedagogik eller något sånt. hemsidan fixade sig:)
Har städat och möblerat om mitt rum lite grann:)
Förresten i fall jag tingar en av russel valparna så den 14 januari ska jag åka till henne. hon bor ju i ransta, 5 km från skolan:) undrar om camillha känner henne kanske.... men men vi får se;) Bilden nedanför är i alla fall den lilla valp jag hade tänkte mig... för tillfället heter hon rut, men jag vet inte om jag tycker det passar...
I morse fick pappa för sig att spela musik för min bror och ja jag vaknade av det... hmm:)
Förresten jag ska göra lite på mina ergonomi uppgift.... ska även sitta på den där bollen idag... skärpning nu zandra...... fan en halvtimme om dagen borde jag ju kunna sitta still utan att springa runt hela tiden....
jag ska även gå en promenad med axel senare.
Nu blir det läsa:)

söta va??

Men åhh säger jag bara, dom första jag mejlade om valparna där vart sura på mig för att jag inte ville ha hunden och för att jag sa att man ska egentligen vaccinera dom och att man måste registerar hunden, för det är sant, man måste registrera dom i jordbruksverket.... ha ha .. ja ja skitsamma tyckte bara det var lite kul.
Har fått en massa svar om hundvalpar här nu, bland annat dom där russel valparna... Men jag ska tänka och fundera. här är två av dom:

Mycket nu

med tanken på det dåliga vädret ute och att farmor mådde inge bra alls, så fick det bli att åka dit en annan dag.. det var ju synd....
Har fått svar från 3 stycken nu som har valpar, en med border collie+schäfer 4500 kr, en med griffolloner 4500 kr och så en med russel valpar pris okänt. Första finns i säter, andra finns i hallsta och tredje finns i sala eller ja utanför sala i ransta. Russel valparn aär klara den 11 februari och då har vi träff i skolan, men det blir svårt i alla fall att ta sig till henne och sen till tågstationen. Men vi får väl la se hur det blir med allt.
Jag vaknade vid 3 och kunde inte somna om, så låg och halsov ett bra tag till typ halv 6 då somnade jag och sov till 9.. så fick sova i alla fall:)
Idag ska jag städa, läsa, plugga och gå ut..
adios alla

Skit dag

Tack vare pappa lyckades jag rädda ganska mycket av datorn:) men fattas mycket som alla filer till min hemsida, men det ska nog gå att lösa.. hur lyckades allt försvinna?? ja jag skulle ta bort alla bilder och sen försvann alla filer från 2 olika ställen... klatingt och mysko, fattar noll... fan pappa är värsta dataguden;) Så ingen hund, allt borta från datorn(mycket är räddat), måste göra om en hel del skolsaker, sortera alla 1700 bilder igen, kolla upp vad som är borta.. näää sova bort denna dag nu och kämpa åter i morgon... blääää.. är inte alls på humör nu..
började bli lite gladader när allt med datorn kom... usch och fy och blä..

vuxen??

Tusen miljoner vuxen poäng till mig liksom.... först så tackade jag nej till hunden jag var så beredd att köpa, sen tackar jag nej igen till en annan för hamnade i typ samma läge, så duktig jag var där som tänkte mig för och tog ett moget beslut som visade att jag är seriös i mitt hund köpande.. sen så var jag i affären och jag har ju funderat på att köpa hårfärg och färga det igen men jag tittade och bestämde mig för att vänta och så:) duktig jag!!
kanske borde städa och hålla rent, dricka kaffe och glo på nyheter, dame det gör jag redan.. Ha jag är visst det vuxen... Nu tänkte jag fixa om vid mitt skrivbord.. så ska stänga av datorn....
vet ni vad jag roat med mig idag framför datorn??? kollat bloggar, bdb och kollat vad folk fått i julklapp;) vilket roligt liv jag har;) ha ha nej men det är faktikst kul!!

På riktigt alltså

Nu har jag gjort julmust, lemon dricka i min sodastream, har gjort lite julmust nu till middagen sen!! Älskar den...
har tittat runt på en massa annonser och nej jag tänkre inte köpa en hund bara för att få ha en hund, men man kollar runt, mejlar om man tycker det är intressant. har hittat ett par som verkar intressanta så får vi se.....
Känns lite deppigt fortfarande!! Fan det känns som söndag idag...
i morgon ska vi åka till farmor i alla fall..... just jag jag ska flytta om min dator lite....
hej svejs...

no puppy for me

jag fick en sodastream:) jag är så lycklig just nu!!!! fick även boken/serien mina drömmars stad, hörlurar:) och sen av brorsan fick jag en digital fotoram som är som en nyckel ring... har dock inte fått den att riktigt fungera än...
Plus att jag hörde av dom med bamsan och meningen var att vi skulle åkt dit på onsdag.. men efter att vi pratat om vaccinatuíon och jag sett fel så såg vi nu att dom inte var det så jag kan inte ta valpen tyvärr. En hund ska enligt lag vara registrerad, chipad, vaccienrad osv för att men ens ska kunna sälja den. Känns lite tungt nu, men det var väl inte meningen att jag skulle köpa den valpen då!! så letandet fortsätter...
men eftersom jag var så pepp och inställd så känner jag mig en smula nere just nu.... får se när jag köper valp nu...
Så innan jag skakar av mig detta, går vidare och hoppas på att hitta "min" valp så tänker jag slänga mig i sängen och kolla på tv och vara lite deprimerad.. man får faktikst vara det ibland tycker jag.... Tur att man är lite smått lycklig efter julen... ja ja vi hörs alla..

GOD JUL

God morgon och god jul på er alla!!!
ha ha fulaste julkortet ever jag vet;)
gjort i paint.... för mitt photoshop funkar ej

Tråkigt!!

Funderar på att kolla på någon film eller något, för jag har super tråkigt just nu! Vill ha jul, väntar på att höra av dom med bamsan.... nej kolla film får det bli känner jag!!!  slipper man tänka och fundera!!!!

Nu vill jag jobba!!

hej på er!! Jag har städat mitt rum:) varit ute och handlat lite, fixat massa mat till råttorna
fick bli majs, ärtor, gurka och tonfisk eftersom det blev så mycket så fryste jag in en hel del.,. undrar om man kan frysa in sånt.. Ja ja sen har jag plockat ur disk maskinen. Nu tänkte jag sätta mig vid pilates bollen en studn och invänta min familj:) Nu får även dom julledigt!!!
Men jag vill jobba, saknar hundarna.. jag ska aldrig mer klaga på att jag inte vill jobba...
förresten jag kanske får jobba 1 år till hos mamma och pappa:)
det skulle ju vara super, kunna vara med min vovve, jobba på mitt favorit jobb
och kunna plugga till körkort:) Så det skulle vara jätte bra:)
jag har lovat mig själv nu att inte plugga förrens efter jul!!!
Och så måste jag verkligen verkligen börja använda bollen... vilket jag ska göra nu..
puss hej..

2011

nej men hej på er!!! Ja idag vankas det typ julstädning, lovade ju typ det!!
Sen ska jag väl ut en sväng, det är 17 minus så lär ju frys, men jag ska ut!!! tänkte kolla på våra bästa år, gå ut, äta lunch, städa, ta en promenad... det låter bra. Kan ni fatta i morgon är det redan julafton. Tyckte nyss att det kändes som att jag började på hunddagiset och åkte till skolan första gången. Undrar vad som kommer hänt om 1 år.....
Kanske göra en resume vad som hänt detta år!!! för om 1 vecka är 2010 slut ju!!!

Blandade bilder

duktig??

Låg i sängen och försökte sova, när jag helat tiden kom på massa om valpen... så skickade i väg ett melj om när man kan träffas, visst dom skulle ringa men kändes skönt att skicka mejlet så man får lite mer koll på läget!! hoppas nu bara inte dom tycker jag är jobbig;) Alltså jag tänkte att jag frågar dom och så får dom svara när dom har tid  hur dom tycker.... sen kan dom ju ringa om dom vill i alla fall.... vi får se hur det blir nu!!! jag är bara så jäkla nervös nu innan jag träffat henne, innan vi bestämt något....
Sen kom jag ihåg att jag har ju typ julbilder som jag vill lägga upp, så kamerna fick komma fram och nu läggs det snart upp bilder här!!!!
Men nu ska jag sova...... dame man kan inte ta tillbaka mejl;)

Hemma hos mig

Hej alla!!! alltså yes Daniel vann!!!!
I dag vart det min sista dag på jobbet, så från och med nu är jag ledig:) både bra och dåligt!!!
Det är bara två hundar på hunddagiset i morgon, kingen och bosse så då fick jag en dag tidigare ledigt!!
På måndag kommer axel och trixie hit och efter nyår på börjar pappa träningen med Kingen. Hoppas det blir bra det där med Kingen så att Helena får behålla sin älskade kingen:)


H
emma hos mig för tillfället har du min lillebror som härmar allt pappa säger, skrattar åt allt, säger sluta fjanta dig.. sen har du pappa som älskar att retas;) och under juletiden sjunger pappa för högg hals jullåtar och ropar om julefrid;) sen har du mig som springer runt och skrattar åt allt pappa säger(så länge det inte har med mig att göra) tjatar om hundar, och minst 2 gånger om dagen säger jag att jag inte vill ha hund för att pappa säger att den kommer bli pappa hund(säger pappa på skoj alltså) och sen mamma som som vanligt är mitt i allt och försöker lugna ner och trösta och så vidare.... åhh vad jag älskar min knasiga familj.....seriöst det kan vara jätte jobbiga ibland men jag älskar dom och skulle aldrig vilja vara utan dom på det viset. Men vi får väl se hur det blir med hunden men mamma och pappa tror att det kommer bli "min hund".....


På tal om hund gud vad jag verkligen insåg vilket jobb det blir i början, så vi ska börja valp säkra mitt rum(inga sladdar som den bita på), förhoppningsvis öppna ytterdörren vid mitt rum så jag får en egen utgång:)
sen måste man ha koppel, halsband, leksaker, mat osv... och sen är det att få den rumsren, gå bra i koppel...
Men jag visste ju att det var mycket med en hund och det är ju dte jag vill, ha ett eget projekt;)
Jag vet att det kommer bli tufft men så är det ju:) det är samma om man skaffar barn.... Jag är så redo man kan bli för att ha en valp;) sen kan man ju aldirg säga helt hur dte kommer bli förrens man har valpen hos sig......
Nu håller jag bara tummarna för att "bamsan" bli min:)
Nu ska jag kolla tv lite!!
i morgon blir det att städa, gå ner på stan, ta en lång promenad, sova;) ja här ska vi ha lite julmys;)

 

När jag får lust ska jag ladda upp en massa bilder som jag har på kameran..... det kommer....

 

 

 

 

 

 

 

Its me you know

Hej hallå alla!! Sitter och ska snart ha en typ diskussion med Nina, från min klass, på fc.
På torsdag har jag sov morgon:) det gillar jag:)
Jag vill ha mitt smink som jag ska få!!!
Om någon dag eller något ska dom ringa om valpen och så ska vi bestämma dag jag ska träffa henne:)
jag längtar och hoppas...
Musik på högsta volym... livet leker nu!!
min grupp:
http://www.facebook.com/pages/Du-ar-bast-for-att-du-ar-du/167218669982526

Min data debut

God morgon Sverige!!! När gjorde ni er data debut(använde dator första gången)?
man tycker ju att jag som är ganska ung borde typ vara upp växt med datorn men nej när jag gick på media alltså för lite mer än 4 år sen så var det då jag riktigt började använda datorn och då kunde jag knappt något alls och för tre år sen skaffade jag min första dator. Så för att vara mycket självlärd, lärt mig en del från media så tycker jag att det går väldigt bra för mig på skolan nu:)
God morgon Sverige!!! När gjorde ni er data debut(använde dator första gången)?
man tycker ju att jag som är ganska ung borde typ vara upp växt med datorn men nej när jag gick på media alltså för lite mer än 4 år sen så var det då jag riktigt började använda datorn och då kunde jag knappt något alls och för tre år sen skaffade jag min första dator. Så för att vara mycket självlärd, lärt mig en del från media så tycker jag att det går väldigt bra för mig på skolan nu:)
i 3an använde jag dator första gången, spelade ett data spel. I femman och sexan så fick vi spela olika data spel till skolan och skriva arbeten i bland, jag använde även internet lite smått då. Sen flyttade vi till spanien. sen så i högstadiet så använde vi internet och word, datorn blev ju mer och mer något man nästan måste ha. Sen började jag på media och då använde vi dator hur mycket som helst. Så där kom jag som knappt använt dator och skulle sitta vid en massa avancerade program och så mina kompisar som var vana vid datorer så det är klart att dte k'ndes hopplöst. sen 1 år senare köpte jag min egna dator och idag så använder jag dator mycket. Så på fyra år har jag lärt mig enormt mycket och nu på IT-pedagoglinjen så tycker jag att det går jätte bra för mig.
Men jag har nästan växt upp så som mina föräldrar gjorde, dom försökte få mig att vara ute och leka mycket och datorer var ju inte så stora när jag växte upp. jag är glad att jag växte upp utan datorer och att daorn kom in sent i mitt liv. Sen är jag facinerad över mig själv att jag lärt mig så mycket och att det går så bra för mig!!!

Tankar

Alltså jag börjar bli nervös nu:) Liksom en hundvalp, men gud hur tänker jag.. okej inget är bestämt men ja klart man är nervös i alla fall..... Jag vet inte, jag tänker för mycket;)
eller tänk om dom säljer henne och det är inte till mig......
Alltså det där med att min hundvalp blir mitt projekt det lätt lite fel ju, alltså meningen var ju att det kommer bli mycket jobb och så vidare;)
Nej nu får gärna ung och bortskämd börja

Vad skulle jag göra utan mina föräldrar

Men shit alltså... Min pappa kan vara så gullig ibland, han hade fixat ett jätte fint halsband till mamma
där det var hjärta och snäflinga på bland annat och sen stod det ett datum, typ 81 nånting(kommer ej ihåg;) i alla fall så visade sig att 1981 var året mamma och pappa blev ihop. liksom hur gulligt är det inte att efter 29 år komma ihåg det datumet:) Sen hade min kära kusin det är hon som gör smycken skickat med armband och öronhängen så jag fick öronhängena, jätte fina var dom:) så tack Ella och pappa.
På tal om min pappa, jag ska ju skaffa valp, sen om dte blir "bamsan" eller annan det får vi se, men i alla fall så säger jag till pappa att han kan ju få bestämma namnet på min blivande hund eftersom han är duktig på att se hunden och komma på vad den ska heta, medans jag som fantiserar mycket och överkollar kommer på konstiga namn i stället för att titta på hunden och komma på.... Vi får väl se hur det blir, men i alla fall så säger pappa att ja hon får heta transan, detta var för att först när jag sa vad bamsan hette så tyckte pappa jag sa transan, så nu säger han att den ska hetta transan. Ha ha pappa jätte kul;) Nej men namnet ska jag bestämma när jag får se min blivande hund. Men allvar nu vad tusan skulle jag göra utan mamma och pappa som alltid ställer upp och lugnar mig:)
.
.
Idag gick dagen fort riktigt fort. Tänkte plugga lite, kolla tv och sen sova.. är en dag i morgon med.
På torsdag är sista dagen sen är jag ledig:)

bilden är från google


maybe

Vet ni vad jag gillar?? jo människor som tycker som jag att man ska stoppa mobbningen:)
Åhh åhh åhh har haft lite mejlkontakt med Valparnas familj typ, den jag är intresserad av heter Bamsan och är svart.
Det vi pratat om nu är att jag ska komma ditt och kolla och då även boka. Men jag kan inte förrens till efter jul helgen, så får se om dom vill hålla henne så länge utan att jag bokar henne, annars får jag väl se på söndagen/måndagen(26/27) i fall hon inte är bokad och då typ 27 eller 28 åka och hälsa på. vi får hoppas nu:)
I vilket fall som helst så den 9 Januari är dom leveransklara, dock så kan jag inte hämta då. Men vi får se hur allt löser sig! Mitt lilla projekt som mamma sa:)
Nu ska jag se gossip girl:)
Ja i morgon är det jobba igen:)

Stoppa mobbning!

Okej det blev inge sova, låg och kollade tv. tänkte jag skulle ta en promenad, men vi får se för det snöar och blåser.
Just nu sitter jag och försöker verkligen koncentrera mig på att stava ordentligt, usch har slarvat med det. Yes jag skrev det så som det ska vara. Av någon dum anledning när jag ska skriva det så blir det alltid först dte, jag vet inte varför, typ dum vana. Jag är inte riktigt van än att skriva mycket med datorn, jag har kommit så långt att jag inte hela tiden behöver kolla på tangentbordet, men då jag inte är helt säker gör jag det ändå. kanske därför det blir fel med stavning, stor bokstav och punkter osv. Egentligen tror jag att jag är säker det är bara det att jag får för mig att jag inte är det och då blir det fel! Men skitsamma i det nu känner jag.
Här hittar du min sida på facebook:
http://www.facebook.com/pages/Du-ar-bast-for-att-du-ar-du/167218669982526

Den handlar om mobbning, hur man kan må bra, ja en sida för att visa att man är bra som man är. Mobbning är något jag vill jobba med. Jag har själv blivit utsatt för det pga ett bråk med en tjej. Så den tjejen och hennes kompisar fick hela min klass att frysa ut mig. Jag vet hur det är att känna sig onormal, som att man inte passar in. Idag så vill jag inte vara som alla andra, idag är jag stolt för att jag är jag. Jag brydde mig inte om min klass, jag klarade mig själv, vilket jag alltid gjort, lekte ingen med mig så lekte jag själv. Jag trivs att klara mig själv, men idag så är det självvalt, då var det inte det. Det finns dom som inte är starka att klara det, det finns dom som kämpar hela livet för att passa in. Jag vill att alla ska se att alla är olika och att man ska vara stolt över sig själv.
Att olika kan ändå vara lika:)
Nu gick mamma och pappa ut.. kanske jag med ska ut...

Dumma dumma mensvärk

Är trött som tusan, men kan inte sova för har så jäkla ont i magen. Jäkla mens värk.
Ha ha jag har kommit på att jag har blivit så jäkla kass på att stavningen sen jag slutat gymnasiet.
Jag vet inte varför, men jag slarvar med det. nej nu får det bli skärpning med sånt!
Få börja skriva allt i Word först;)
Jag har fått svar från dom med valparna:) Dom har två tikar, dock hade dom lite svårt att ladda upp bilder, dte var ju tråkigt. Så nu ska jag höra med pappa sen lite om hur jag ska gå vidare nu. jag svarade och frågade lite om föräldrarna och så. Skulle ju vara kul att få träffa valparna med mamman.
nej nu ska jag försöka mig på att sova lite!!!

bortskämd

Kollade på annonser och hittade en med en schabrador- alltså labrador och schäfer. från västerås, så blev nyfiken på den. så nu har jag mejlat dom:) första kontakten är tagen:) Detta är ju första som jag tar kontakt med, sen är det ju inte säkert att det blir just dom. jag vet att schäfer och labrador kan vara ganska krävande hundraser, tro mig jag har inte bara bestämt att jag ska ha hund och sen så vidare nej nej jag vet ganska stor del vad jag ger mig in på.
och som tur är har jag ju hunddagiset och min familj till hjälp med min första egna hund. är dock nervös:)
Jag är extra nervös för att längtan efter en hund är lika stor för mig som för att skffa barn för en annan, därför vill jag att det blir rätt allt. Men vi får se hur det går!!!
Jag är bortskämd. alltså med kärlek. jag har kommit på att jag har fått en väldigt bra uppfostran. hade jag varit mina föräldrar hade jag varit jäkligt stolt. visst jag har begått misstag, men samtidigt är ju det en del av uppfostran att barn ska tänka och vara självständiga, våga göra saker och lära sig rätt och fel och ibland lär man sig genom misstag och så vidare.

18/12 2010-lördag

Ganska produktiv dag:)
jag sitter och funderar på det där med hälsolöftena, alltså jag har typ skrivit som värsta dagboken typ och jag tror inte han orkar läsa allt, så jag får nog göra om lite... men då kan jag ha min hälsodagbok till mig själv:) får se hur jag gör..... jag tror jag inte riktigt gjort rätt i alla fall.
Nu ska jag städa klart i alla fall:)

"våra" hundar

Alltså ja det är skönt med helg och vara ledig, men tröttnar jag på jobbet på hundarna?? nej det gör jag inte. jag saknar dom på helgerna och när jag är i skolan, kommer sakna dom nu på julen här. som tur är kommer axel och trixie hit mellan jul och nyår:)
Men visst är det konstigt, jag vill ha en egen hund fast jag har hundar runt om mig 5 dagar i veckan plus vissa helger
men ändå får jag inte nog av dom. Ju mer jag är där, ju mer jag får träna att ta hand om hundar, ta hand om en valp nu desto säkrare och desto mer vil jag ha en egen hund. En hund som varje dag följer med mig hem, en hund som jag bestämmer över, en hund som jag kan gå ut med när jag vill, en hund som är min. för jag ärlskar "våra" hundar
men samtidigt varje dag åker dom hem till sig. så ja jag vill ha en egen hund...
DET ÄR FREDAG!!!!
Sov en natt på hunddagiset, mysigt ja men jag sov obekvämt. hade fredagsmys på jobbet med slöa hundar och vilade efter lunch. hade ju mitt täcke så låg undre täcket, plura lår på täcket vid mina fötter och ja det var mys:)
men satan vad varmt det vart sen.
I morgon blir det till att städa, plugga, träna och slappa. sista veckan nästa vecka sen är det ledigt..
fatta om 1 vecka är dte julafton..
'

16/12 2010

Kom hem för ett litet tag sen... sitter och väntar på att resten av familjen ska komma hem så dte blir mat. för sen ska jag dra till hunddagiset, ska sova där... hmm... Jippie det är fredag i morgon. Ska ta med mig osten(en bok) och läsa i morgon... Förresten såg marcus och hans tjej idag, det är typ andra gången jag ser han nu....
Har snackat med mamma och pappa om det där med att köpa hund och ju mer vi pratar och diskutterar det så
blir jag mer och mer säker på att jag vill köpa. men jag vill inte ha en liten hund eller ja jag vet att jag vill ha en blandras hund i alla fall. Det jag vill är ju att åka och titta på valpen först inna jag bestämmer mig.

ledig:) men hälsolöftena då??

Just ja bloggen;) Nej men jag vet jag glömmer bloggen emellan åt.. kanske för att jag har mycket att göra.
Ska sätta mig i helgen och göra hälsolöftena ordentligt. Jag har kommit på att jag måste ändra lite där... sen så
tänkte jag skriva typ som en hälsodagbok, så ska sätta mig och skriva lite idag.. vilket påminde mig om att jag ska ju använda bollen 3 dagar i veckan så det går bli idag, i morgon tänkte jag köra hemma träning i alla fall.
Måste göra upp träningsschema för när jag är ledig, för komemr vara ledig från jobb och gymnastiken.
så blir till att lägga upp ett träningsschema. mina hälsolöften är ju
1. äta bättre/nyttigare
2. vara mer aktiv
3. pilatesboll 3 dagr/veckan
4. 20 min egen tid/vecka
sen har jag lite olika förslag/mål för att uppnå dom. Men jag kommer skriva i min hälsodagbok att från jul och fram till 10 januari ungefär kommer jag lägga upp ett träningsschema. Sen gäller det bara att hålla det, men det är bra detta för att när det är till skolan då blir man ju seriös och vill visa hur duktig man är så då gör man ju allt och sen förhoppningsvis så kommer man ha kommit till en vana med det och då fortsätter man:)
Nu ska jag snart sätta mig vid pilatsbollen och kolla tv:) sen blir det att hälsoblogga typ;)

Lucia

god morgon alla.... Ja jag är sketa trött, men det får gå ändå.. satt och funderade och kom på att jag kanske gör helt fel med min ergonomi uppgift-hälsodagboken, alltså eller ja nej.... 
eller inte fel men kanske lite mer krångligt.....
men nu blir det att jobba

tomten-en vintersaga

på julen så brukar vi bland annat kolla på en kort filmen som ursprungligen är från en dikt.. här är dikten (Ursprungligen publicerad i):

TOMTEN.

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
djupt under midnattstimma. 
Månen vandrar sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken.


Står där så grå vid ladgårdsdörr, 
grå mot den vita driva, 
tittar, som många vintrar förr, 
upp emot månens skiva, 
tittar mot skogen, där gran och fur 
drar kring gården sin dunkla mur, 
grubblar, fast ej det lär båta, 
över en underlig gåta.


För sin hand genom skägg och hår, 
skakar huvud och hätta --- 
»nej, den gåtan är alltför svår, 
nej, jag gissar ej detta» --- 
slår, som han plägar, inom kort 
slika spörjande tankar bort, 
går att ordna och pyssla, 
går att sköta sin syssla.


Går till visthus och redskapshus, 
känner på alla låsen --- 
korna drömma vid månens ljus 
sommardrömmar i båsen; 
glömsk av sele och pisk och töm 
Pålle i stallet har ock en dröm: 
krubban han lutar över 
fylls av doftande klöver; ---


Går till stängslet för lamm och får, 
ser, hur de sova där inne; 
går till hönsen, där tuppen står 
stolt på sin högsta pinne; 
Karo i hundbots halm mår gott, 
vaknar och viftar svansen smått, 
Karo sin tomte känner, 
de äro gode vänner.


Tomten smyger sig sist att se 
husbondfolket det kära, 
länge och väl han märkt, att de 
hålla hans flit i ära; 
barnens kammar han sen på tå 
nalkas att se de söta små, 
ingen må det förtycka: 
det är hans största lycka.


Så har han sett dem, far och son, 
ren genom många leder 
slumra som barn; men varifrån 
kommo de väl hit neder? 
Släkte följde på släkte snart, 
blomstrade, åldrades, gick --- men vart? 
Gåtan, som icke låter 
gissa sig, kom så åter!


Tomten vandrar till ladans loft: 
där har han bo och fäste 
högt på skullen i höets doft, 
nära vid svalans näste; 
nu är väl svalans boning tom, 
men till våren med blad och blom 
kommer hon nog tillbaka, 
följd av sin näpna maka.


Då har hon alltid att kvittra om 
månget ett färdeminne, 
intet likväl om gåtan, som 
rör sig i tomtens sinne. 
Genom en springa i ladans vägg 
lyser månen på gubbens skägg, 
strimman på skägget blänker, 
tomten grubblar och tänker.


Tyst är skogen och nejden all, 
livet där ute är fruset, 
blott från fjärran av forsens fall 
höres helt sakta bruset. 
Tomten lyssnar och, halvt i dröm, 
tycker sig höra tidens ström, 
undrar, varthän den skall fara, 
undrar, var källan må vara.


Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
gott intill morgontimma. 
Månen sänker sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken.

 

allting måste falla innan det kan resa sig

Efter att ha sovit så känns allt bättre.. och har pratat med mina föräldrar och sen hade min lärare skrivit att det kommer gå bra så känner mig lugnare nu:)

Jag tror jag behöver det där att bara få ut allt, det är tufft med jobb, skola och annat
så ibland är det skönt att bara få ut allt.

nu har jag lovat mig själv och pappa att plugga lite smått denna vecka och sen ta det lite ledigt för stt sen mellan jul och nyår är jag ledig och då kan man ju plugga lite och sen efter nyår då är jag med ledig. Så jag ska ta lite ledigt och sen köra i gång med att planera lite smått för praktiken. men ja det känns lite läskigt att tänka på att stå och lära ut. Men som alla säger att jag kan mer än jag tror så det ska nog gå bra. Gäller bara att låta allt sjunka in först, hitta någonstans att vara och sen börja planera. jag ska klara det!

just ja god morgon på er har ni tänkt på att i morgon är det lucia...
och att den 14 januari går vi på skolan in i andra terminen...
vad fort tiden går... det enda jag ska plugga idag är att skriva min hälsolöften...detta ska jag verkleigen gå inför
lilla boken vi fick räcker inte till min ide icke.... nej här ska det skriva löften, planering och sen hur det går.... som en hälsodagbok....:)

Nu ska jag kolla tv..


Men jag kan ju inget

Hemma igen från träffen och dumma jag gör ett misstag. trött och seg ont i huvudet så tittar jag på uppgifterna tycker att det här klarar aldrig jag och helst inte praktikuppgiften så jag får ett sammanbrott.
men jag är sån. Men det är inte lätt, hur ska jag kunna lära ut när jag typ inte kan något själv och det är liksom
inte bara 1 gång jag ska ha kurs utan det är 2 kurser fördelat på 25-30 timmar....
nej usch och fy....


sluta kanske???

Men jag kan ju inget

Hemma igen från träffen och dumma jag gör ett misstag. trött och seg ont i huvudet så tittar jag på uppgifterna tycker att det här klarar aldrig jag och helst inte praktikuppgiften så jag får ett sammanbrott.
men jag är sån. Men det är inte lätt, hur ska jag kunna lära ut när jag typ inte kan något själv och det är liksom
inte bara 1 gång jag ska ha kurs utan det är 2 kurser fördelat på 25-30 timmar....
nej usch och fy....


sluta kanske???

Nu funkar det!!!

Igår satt jag och hade pluggat klart:) och så skulle jag kommentera Camillhas arbete och d¨krångla datorn, när jag fått det att funka ja då krångla internet så jag kunde inte komma ut på first class.
så nu sitter jag och pluggar och ska skicka allt sen..... Ska ner och fylla på mobilen snart, duscha, byta om... om typ 2 timmar åker jag ju!!!

Så nu har jaf inte tid att sitta här... hej hopp alla

Valpar, plugga och trött

usch fy denna omgång har varut tuff, jag ska bli klar med pluggandet! Ska verkligen köra i morgon....
men det har varit tufft. denna veckar har varit lite tuff haft många hundar plus en 10 veckors valp att ta hand om. I morgon är det sista dagen denna vecka för på fredag är det träff 5 i skolan. Så blir till att plugga det sista i morgon för jag vägrar åka till skolan utan att vara klar.

jag är klar med allas julklappar och jag är riktigt nöjd:)

operativ system kvar

Nu är jag klar med allt förutom att filma mappträdet som inte alls vill funka och att svara på frågorna... hm ja detta går ju verkligen jätte bra. Måste blir klar med allt idag!!

Tittade nyss på schemat för träff 5.. verkar som att vi ska skriva om ett valfritt program.
i så fall funderar jag på skype, first class eller ja jag vet inte....

Usch orka inte plugga....

Hund längtan

Sitter och spelar sönder den där jäkla jessies girl låten... är så kär i den;) kollade på glee idag:)
har hela säsong 1:) gjorde klart ergonomin, försökte filma mitt mapp träd gick åt skogen... Har inte gjort frågorna.. jag är så trött på att plugga just nu jäkla skit!!!

Jga har börjat fundera på vad tusan jag ska göra till nästa höst och om jag ska ta kör kort...
söka in till skola för att plugga eller söka jobb och jobba eller bara skita i allt;)
ta körkort eller inte.... skaffa hund... ja just ja jag vill ha en hund eller nej jag ska skaffa hund.. 
jag har velat ha hund hur länge som helst sen jag var typ 12 år... och nu är längtan stor..
typ vissa vill ha bebis/längtar efter bebis medans jag vill ha en hund. Det skulle passa mig och mitt liv tror jag!!
Den skulle få heta något av dessa namn:
- cola= låter coolt
-kent= för jag lyssnar på kent
- Z= som i mitt namn Zandra.. z definerar den jag är och mitt liv:)

Så ja någon gång ska jag skaffa hund.... no baby but yes a dog:)

vad vill jag ha för hund då?? jo helst vill jah ha typ en chihuahua...och ja jag vet man ska inte behandla den som
en leksas... som sagt jag vill ha en HUND... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ny favorit låt
jag älskar denna låt och när jag såg den på glee så älskade jag den ännu mer... så fint när han sjunger till henne att det är hon han vill ha. Hon är ju ihop med en som heter Jessie och så inser Finn att han vill ha henne.. så gulligt!!
jag älskar låten!!!!

Glee- Jessies girl

 

 

 

 

 ingen lust!!!

har inte haft alls lust med pluggandet så det har gått sådär, men nu blev jag äntligen klar med pedagogiken, nu ska jag göra det sista med ergonomin och sen blir det att göra klart hemsidan.. i helgen SKA jag göra klart operativsystemet!!! så trots att jag varit sjuk, inte haft lust, haft mycket med jobbet och annat så verkar det som att jag blir klar i tid även denna gång:) Fan vad duktig jag är;)

Vad tyckte jag om julkalenderna då????
jo den var ganska okej, men det var ju bara första avsnittet...

nu ska jag vara en snäll syster och hjälpa bror med hitta julklappar, sen ska det pluggas lite till...


Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0