inte bra på att vara sjuk!

god kväll. ska snart sova är ju en ny dag i morgon och min förkylning har gjort sig påmind, har ju tagit värktablett och mått helt okej för jag är ju inte jätte dålig. Men nu känner jag mig matt, det värker i hela kroppen och örat gör ont. Är det bättre till på måndag så blir det doktorn för just nu så är jag ju inte jätte dålig och känns dumt att gå till doktorn för något som kanske med lite tur kurerar sig själv. Nej jag kör på som vanligt när jag är sjuk med att vara aktiv och ta det lugnt. Man ska ju göra det som känns bäst för en själv. Men nu vill jag bara sova:-) har förresten hittat en runda som jag ska försöka pressa ner tiden på:-) men nu sova:-) vilket fia redan gör.

Något positivt med varje dag:)

God dagens... inte så mycket bättre med mig, men kämpar på för fullt ändå för vet att det funkar inte för mig att
bara vila, nej lite alvedon och så kämpar jag på:) Jag har kommit på att jag gillar torsdagar:) nej jag gillar typ varje dag eller jag försöker hitta något bra med varje dag:) 
kan ju lika gärna dra det på en gång.
Måndagar- man startar upp en ny vecka
Tisdagar- veckan har liksom kommit igång och jag slutar tidigt:) plus att det är bra på teven:)
Onsdagar- mitt i veckan, oftast en lugn dag
Torsdagar. serierna jag kollar på finns att se,  slutar tidigt, 
Fredag- sista dan på arbetsveckan
lördag- en sån där dag där man inte behövt gå upp tidigt och man kan gå och lägga sig sent:) en mysdag:)
söndagar- lugn och sen en dag man fixar inför kommande vecka:) 
Sen tycker jag att det är viktigt att man liksom ser kvällarna speciella och att man försöker vara produktiv under dagen och sen bara har en lugn kväll:) det gäller att försöka göra varje dag bra. Jag försöker ju lära mig att vara positiv med saker, alltså jag är väldigt glad av mig osv, men ibland har jag en förmåga att vara negativ.
Har tagit en promenad och städat så nu ska jag mysa med fia en stund! 

Jan. 30, 2013

Usch och fy kändes som världens längsta dag typ.. nej men inte så kul att försöka vara på gång när man känner sig överkörd och har ont överallt. men en alvedon fixade så att jag orkade ta mig igenom en 3.4 km runda i alla fall, dock så känner jag att jag behöver få upp energi och att det ska bli lättare att gå ute så att jag kan få upp farten ännu mer nu:) Just idag så har jag förståelse att det tog lite längre tid pga att jag inte är helt pigg och plus att det är halt och blöt ute och viktigaste är ju att man är ute och rör på sig och att man inte snigel går utan försöker gå i rask takt, men så fort jag känner mig piggare så kommer det bli fortare och när dte blir vår så kommer man ju ha gympaskor(som är lättare att gå i än klumpiga vinterskor).Jäkla skit väder här, regnade ju i morse och Nu blåser det tydligen som tusan också. Nej ska ta mig en dusch och sen krypa ner i sängen och se en film innan det är dags att sova. jag och fia som öppnar i morgon, hoppas på att jag får sova ordentligt i natt och att örat ger med sig. jäkla förkyldningar!

Inte helt pigg idag:-(

god morgon. har precis varit ute med första gänget hundar, vilket tog på krafterna för börjar nog bli förkyld, haft ont i örat hela veckan, känt mig trött och seg och frusit mycket och nu i dag kände jag ur energin inte riktigt ville komma i gång. men blir snart en runda till, mat till hundar och människor och sen ska hundarna vila så då ska jag gosa ner mig i en soffa med några vovvar och lyssna på radio och ta det lugnt. hundarna vilar ju alltid efter lunch så då är det lugnt här och det är så mysigt speciellt om man börjar känna sig dålig att gosa med dom. min gps funkar igen, det var som att den inte alls ville hitta mig men nu funkar det:-) men nu sista rundan:-)

5 mil, pms hund och fredagsmys!

God kvällen! Har ju haft koll på alla rundor jag gått denna vecka alltså från förra lördag eftermiddag tills i morgon lördag efter middag, och jag kan säga som så mycket att jag på ett ungefär går mellan 3-5 mil i veckan:) Denna vecka 5 mil, men ibland kan det ju bli mindre och ibland mer, som till våren och sommaren lär det bli mer plus att då kommer jag även att springa/ cykla men även bara vara ute:) Typ kanske gå ut i skogen och bara ut och njuta gå:) eller gå till någon gräsmatta och leka med fia och nu kommer jag ju typ cykla ner mot stan och sen gå därifrån:) Men fan 5 mil är fan inte dåligt:) Känns som att både jag och fia gör av med mycket energi:) vilket vi båda behöver speciellt Fia:) Gillar verkligen det här med att vara ut och gå och se fia skutta och springa med och sen komma in och så är det liksom lugn och ro, möjligtvis lite lek från fias sida:) Nu till en annan sak som dock gäller fia, seriöst den hunden har nog pms en gång i månaden, nej men lite då och då typ någon gång i månaden så är fia gnällig, morrar åt saker hon tror hon ser, är keligare, strular med maten och lyssnar lite dåligt, kan vara på dåligt humör och är lite tröttare(hon är ganska lugn inne) osv så jag tror nog hon får pms:) men nu vet jag inte om det bara är en tillfällighet att hon är lite extra strulig osv eller om hon ska löpa(vilket jag inte hoppas på) för denna vecka har hon varit något snäpp struligare än vad hon normalt sätt är när hon är strulig, men vi får väl se! Nu är det i alla fall fredagmys så ska fixa en film och bara mysa. I morgons ka jag och fia spendera kvällen på hunddagiset tillsammans med jönsson:) Blir handling, promis, städning, promis dock innan han kommer och sen blir det vara där:) På söndag funderar jag på om vädret tillåter en riktigt lång promis:) men nu ska jag byta om och sen gosa med fia lite:)

för kallt

god kväll. här är det för kallt, okej med typ tio minus men nu är det mycket mer. helst skulle jag vilja att det typ börjar bli vår snart:-) men man får helt enkelt stå ut för annars blir det bara jobbigt. hade en bättre dag igår än i måndags, kom ju ut på en promis i solen till och med:-) och i dag så visst kallt som tusan men en bra dag. i morgon är det jag som öppnar så då slutar jag tidigt och då blirs det handling, städning och om det är fint väder promis annars blir det ju i alla fall en promis i kväll. nu när jag ser hur mycket jag går så ser jag att det blir många rundor:-) men nu lite tv och mys med fia.

Att skaffa hund och min resa med fia

Kan faktiskt bli irriterad på alla hundannonser som ligger ute! Visst om man inte kan ha kvar hunden pga olika saker så är det bättre att hunden kommer till ett hem där folk har tid med den, men det jag irriterar mig på är okej inte just annonserna eller att människor säljer/ger bort sina hundar utan det är mer det där att det köps så många hundar till hem där man inte tänkt igenom ordentligt. Utan man vill ha en hund och börjar kolla annonser, ser en hund och köper den och någon vecka senare så inser man vilket jobb det är och man har inte läst på om rasen osv.
 
Nej för hundens skull och för ens egen så funderar du på att skaffa hund, funderar ett tag, kolla upp olika raser, träffa olika raser, läs på om rasen du vill ha och om hundar i övrigt, har du inte så mycket kunskap sen förr av hund så försök att få det. fråga vänner/bekanta om du får låna deras hund, fråga folk hur det är att ha hund, ju mer du vet desta lättare är det, kolla om du verkligen ha tid för en hund och räkna med att första halvåret kan bli tufft oavsett om du köper valp eller äldre hund, det tar tid med fostring och få in rutiner. När du sen köper din hund så se till att från början ha klart hur du vill att din hund ska vara och vilka regler som gäller och sen sträva efter det, ju fortare du fostrar hunden och visar vad som gäller desto lättare blir det, men som sagt räkna med att det kommer bli tufft, så var konsekvent
 
När du och din hund sedan börjar växa ihop och hunden är en del av ditt liv så kommer du inse att allt tufft och allt du var tvungen att göra var värt det.
 
När jag skaffade Fia så hade jag tänkt på det där med egen hund sen vi kom hem från spanien och när vi började med hunddagiset växte tanken.
Så jag tänkte och tänkte och försökte verkligen se allt jag kunde om hundar och lära mig ännu mer, jag försökte se vilken ras som passade mig.
Har alltid gillat jack russel, men läst att det är en krävande hund osv plus att sett massa jack russel som vart typ galna och sen har jag tänkt att en stor hund passar mig.
Så när jag väl bestämde mig för att jag skulle skaffa hund så såg jag först en annons med jack russel valpar, men jag tänkte att nej dom är nog jätte dyra och jag skulle ju ha en stor hund, så började mejla på lite andra hundar men pga oseriösa säljare och annat så valde jag bort massa(vilket man ska göra, aldrig köpa om man inte är säker). så till slut började jag mejla med maria, hon som sålde jack russel valparna, och ju mer vi mejlade och jag såg bilder så kände jag att jag var säker jag ville ha en av dom. Först tänkte jag hane, men så såg jag bild på fia(rut hette hon då) och vart så kär och visade mamma och pappa och dom tyckte med att jag skulle välja henne.
 
Den 5 januari åkte vi dit och hälsa på:) Jag kände då att hon var min:) Sen började jag att valp säkra, läsa på¨mer och mer och prata med mamma och pappa. pappa gjorde något som jag idag är tacksam över men då vart jag irriterad och osäker, han började säga allt jobbigt och dåligt och hur hemsk det skulle bli osv, han intalade mig att det värsta skulle hända. Dagen innan vi hämta hem henne så bröt jag ihop, det vart så verkligt och känsla av att det skulle bli hemskt och att jag inte skulle klara det vart för mycket. Men efter lite prat och lugnat ner mig så kände jag att nej jag ska ha min fia. Så den 5 februari(snart 2 år sen) så hämtade vi hem min älskade lilla fia. Första natten försökte jag ha henne i hennes korg, men när hon tog sig upp i sängen och tryckte sig mot min hals då smälte mitt hjärta och hon fick sova i sängen (idag är det Fias och min säng:) men det är det enda jag gett med mig om.
 
Sen började hela resan med att få henne rumsren, få henne att vilja gå fast det är snö och kallt, få henne att hoppa upp och ner från soffa, ner och upp för trappor osv osv dock har hon aldrig bitit sönder något och visst har min tjej energi till tusan om hon vill men hon är väldigt lugn. Visst är hon bestämd och har sin egen sak att se på saker och ting men i slutändan så vet hon att jag bestämmer.
 
Hon är en självständig liten dam, med mycket energi, älskar hundar, hon utvecklas hela tiden för jag ser nya saker med henne varje dag, som det senaste att hon ska "prata", från början var det bosse som började och sen har fia hakat på det där, så när folk pratar med henne så svara hon :)
(pratar på fia språk= yl/skäller) vill hon något så pratar hon och nu följer hon ju med mig upp när jag lämnar ut hundar och då ska hon prata med mig/ägaren och dess hund:)
 
Hon är så härlig. Hon är med överallt och lämnar jag henne så blir hon glad när jag kommer. På hunddagiset så jobbar hon med att ha koll på hundar, följa med och lämna ut, leka med hundarna osv. Hon är verkligen min allra bästa vän och allt det "jobbiga" och tuffa och alla hinder vi fått komma över och lära oss att passa in med varann ha varit värt det. För även om vi utvecklas, lär oss nya saker och har olika viljor så kämpar vi alltid tillsammans:) 2 år har gått fort:) och känns som hon alltid funnits där och hur tufft och jobbigt det är ibland så skulle jag aldrig vilja vara utan henne:) 
 
Så t'nk dig alltid för innan du skaffar ett djur!

tidig morgon:-)

god morgon alla, själv har man varit vaken sen halv fem. kallt som tusan idag men ut måste man, de är en bra sak med att ha hund för man kommer alltid ut. men nu lite frukost.

Så inte min dag!

Hade skrivit en långt inlägg men så råkade det bli något fel, normala fall brukar jag bara kunna gå tillbaka så finns det kvar men nej inte idag! Så nu är frågan ska jag skriva om allt? eller skita i det? Har verkligen haft otur idag(sovit dåligt, krångel med mobil som slukar batteri, seg och stel så rundan gick inge bra) och känner mig inte alls på topp då jag knappt sovit. Så jag ska mysa med fia med en film och komma igen i morgon, ibland har man såna dagar! Men jag har kämpat mig igenom hela dagen, med att öppna, ha lång dag på jobbet, kämpa på, gick promenad osv... men nu när inlägget försvann så försvann energin och känner att i morgon får vara en bättre dag! 
Får dock se hur långt jag kan gå i morgon, för det ska blir kallt typ 18 minus och då måste jag var försiktig med fias tassar! men det löser vi i morgon:)
 
 
 

man behöver inte ha koll på allt!

Awesome:) gick en runda på ca 1.62 km på 17 min:) Gick jätte snabbt:) ska försöka klara den på under 15 min:) Nu väntar lite slöande och mys(med fia) i soffan med tv innan det är dags att sova! I morgon ska jag mäta hur långt brorsan har till skolan och tillbaka innan det är dags för att jobba! Kommer inte köra runkeeper när vi går med hundarna för det blir så krångligt, men den ena rundan är på ca 3 km och den andra som på 1, 64 och då går jag i morgon den på 1,64- 2 gånger och på tisdag så ska jag gå den på 3 och sen en på 1,64... så man går ungefär lika mycket blir lite mer när man går till uteplatsen! Men man behöver ju inte ha koll på allt man går och viktigast är ju när jag och fia går. För med hundarna så tar det ju längre tid för dom ska ju stanna och göra sitt osv.... jag vill ju mest ha koll på hur långt jag går osv och nu vet ju jag ju hur långt vi går med hundarna med:) men nu bara lugnt!

Energi kick!!

hejsan! Fått sån energi känner jag, dels att jag är så peppad men sen att jag gått fortare än jag brukar på mina rundor har gett mig massa energi:) Gick ju en runda på 4 km i förmiddags, sen en på eftermiddagen på 3,6 km och nu snart ska jag ner och träna lite och sen köra en runda på kanske 1,5 km, tänkte ta en kortare runda eftersom vi(jag och fia) gått mycket och nu ska jag träna först så då kan det vara skönt med en lite halv lång runda:) Pappa och mamma och tompa gick den på 18 min så ska försöka ligga på samma:) Tycker det är oerhört motiverande just nu att försöka gå snabbare, vilket är bra för man förbränner mer om man går fortare. gick så fort dom här rundorna så fast jag hade en höst jacka och tunna byxor så vart jag varm:)
Men nu ska jag plocka i ordning med grejer till i morgon:)
 
 

Its sunday!

Tjenixen:) Jag har hittat en app som är perfekt för mig:) runkeeper:) Så nu när jag är ute så är den igång plus musik i öronen, det gör att man går fortare:) jag som gärna vill se hur långt jag går kan nu äntligen göra det och det bästa är även att man kan se tiden osv vilket gör att man går snabbare och sen då kan sätta upp mål och försöka gå en runda fortare. Märkte nu även när jag har gått mina vanliga rundor jag brukar gå att dom är längre än jag trott:) Just nu går jag alla mina vanliga rundor för att se hur långa dom är:) Ska försöka att komma ihåg att använda appen nu när jag går mina rundor för att kunna hålla koll på saker och se hur långt jag går och om jag går snabbare osv:) Ett stort plus är ju att det blir extra kul att ut och gå för man blir taggad av det och när jag går på och har massa energi ja då blir fia på bra humör och har varit jätte duktig:) Till våren ska vi även börja cykla igen( längtar efter det) och sen är ett av mina mål och något jag verkligen vill börja göra att springa:) Så till våren ska jag införskaffa ett par springskor och ett par gå skor och sen så sakta börja springa också:) Älskar ju att vara ute och röra på mig så därför passar appen perfekt. Men nu blir det städning, städade ju igår men vart lite dammigt och skit efter jag rensat garderob och lådor så ska dammsuga och sen mysa med Fia Plutt som vilar nu efter en lång runda och mat:) Härlig söndag:) På eftermiddagen ska jag gå en av mina rundor och se hur långt det är och sen i kväll ska jag mäta upp en till:) men nu städning och sen mys:)

Mössa

Pappa sa en sak idag om att mössa är något man alltid kommer undan med, alltså du kan ha hur ful mössa som helst eller ha en snygg mössa men se dum ut i den och ingen säger något för faktiskt ingen bryr sig om vad man har för mössa eller om man har mössa på sig. Jag har en rosa typ stickad som jag använder om det inte är riktigt kallt för då har jag halsduk och pannband i stället, och i rosa mössan som ser okej ut så ser jag väl okej ut men i pannbandet, seriöst det ser inte snyggt ut, men vem bryr sig?? jooo ingen möjligtvis du själv. Egentligen borde vi inte bry oss alls om vad folk har på sig, men det gör förutom mössor. så min pappas råd var att skaffa en as bra mössa som är så ful men bekväm för du kommer undan med det:)

Det var inte så kallt ute!

Var ute nyss på promis och gick ca 3.4 km:-) och sen tränade jag i ca 20 min , vart konditions träning kan man säga för körde övningar med hög puls vilket är jättebra. perfekt att träna hela kroppen:-) Känns super skönt att ut och gå/springa och sen träna och sen hem och dricka typ 4 dl vatten:)  vi ska bygga och fixa med ett gym rum:-) det längtar jag efter. nu blir det snart god mat, en liten promis och sen mat till fia<3 Annars så har jag hunnit med att städa och lite annat idag. Försöker hitta något att se på i dag! 

inte min grej

försöker lista ut det här med touch mobil och smart tele vilket funkar si så där. lyckades skriva detta i alla fall:-)

Its like a magic day!

Solen lyste och det var sådär lagom mycket snö ute, älskar när det är snö på träden för det ser så vackert ut:) Hade en sån jäkla mensvärk i natt och i morse, hade svårt att sova pga det:( men nu är det mycket bättre. Hunnit med att handla, promis, lunch och städning. Blir en långpromis antingen nu på eftermiddagen eller efter middagen. Hur som helst så blir det i alla fall en promis nu här om kanske 1 timme och sen träning, tror jag kör en halvlång promis nu och träning och sen en längre efter middagen plus träning. Hittade några filmer som jag ska se i kväll. i går kollade jag på 4 avsnitt av jersey shore, seriöst helt galen och sjuk serie men så jäkla rolig:) Har ju sett en hel del av det förut men nu har dom visat alla säsonger efter varann så har tittat då, inte sett alla avsnitt för har gått sent på kväll, men känns lite som att har man sett en säsong så har man set alla:) ha ha. Nu ska jag snart se sista avsnitten av säsong 5, säsong 6 har jag redan sett. Jag har en hel del serie som jag tittar på, men har slutat att följa massa serier utan nu gör det liksom inget om jag missar avsnitt plus att jag kollar gärna på datorn för då kan jag se när jag vill, hatar att vara bunden till en viss tid. Nu ska jag lägga över lite musik på telen så jag har när jag ska gå ut:)

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0