Sele till Fia

Hejsan! Fia har fått sele idag, tänkte prova hur det funkar om det går lite bättre med det än med halsband.
Hittils går det sådär. Alltså det är den där förbaskade snön som ställer till allt ju. jag skulle kunna göra allt för min lilla fia och kunde jag skulle jag ta bort all snö , men det kan jag icke så vi får kämpa på.
Sitter och pratar med amanda på msn just nu... om typ inget alls egentligen... ha ha.
Tänkte plugga lite också medans jag ändå liksom sitter här;)

När blev allt så svårt!

Jag kan ju inte säga att jag skanar att ha kille, nej jag tycker det är skönt att vara utan, men jag kan sakna att ha en kille att prata med. Jga saknar inte mina ex, jag saknar Daniel när vi prata om allt och jag saknar andreas. Allt var så enkelt med han. Liksom vi lärde känna varann genom på lunar genom att han var vän med nicke som var vän med mig(tack robban och nicke:) och så skrev vi typ ibland och sen på msn så skrev han och så svara jag. det var typ som att vi skrev mejl till varann. Liksom bara så där ytligt och så försvann marcus ur mitt liv och då deppig som jag var så logga jag in på msn och så fanns andreas där. Och sen var det som att vi känt varann hela livet och vi kunde prata om allt och inget, ungefär som med amanda bara det att det var annorlunda med Andreas.
Vi prata varje dag, om allt och inget. Vi satt uppe hela nätterna och ja jag saknar det. Sen började skolan igen och vi liksom tappa varann ett tag men sen blev allt liksom bättre, men sen försvann han och jag hatade det. jag liksom tappa allt. Jag tror att det slog mig att helt plötsligt efter flera år så var jag helt ensam så saknaden av andreas och att jag försökte hitta mig själv blev jobbigt. Men jag lyckades, men sakanden av andreas sitter kvar. Idag pratar vi lite grann, mindre än från början. Jag saknar sommaren 2009 det var då mitt liv började. Å även om vi nästan aldrig pratar längre så saknar jag dig och jag hoppas att du saknar mig, men att veta att du minns mig det känns skönt. Jag önskar bara att allt var annorlunda, att vi hade fortsatt vara så bra kompisar i stället för så som det är nu. Visst dte kanske är så att det var detta som skulle hända. jag tänker inte lika mycket på det längre, mest när jag lär känna nya människor för då slår det mig hur svårt allt sånt där blev och hur enkelt det var med dig.
men jag andas, jag minns och jag fortsätter med mitt liv och du med ditt. Jag lär känna nya m'nniskor och så gör du med, jag inser att jag försöker hitta något som liknar dig i varje människa medans du vill hitta såna som är som du så olik mig som möjligt. Men andreas du är en sån person som hamnar på listan med skaer man vill spola tillbaka tiden till bara för en liten stund. Kunde jag skulle jag låta tiden gå tillbaka till 2009 bara ett litet tag.
Men det jag jag inte så jag får minnas, och veta att du kommer alltid vara en vän jag aldrig glömmer!
Du fårn din värld, du så olik mig, du som var världens bästa vän. Jag från min värld, så olik dig, så kass vän som försökte vara en bra vän. du förlät. felet var nog bådas men felet var egentligen att våra världar aldrig skulle kunnat mötas. jag minns hur vi prata om att bara dra iväg, bort från bådas världar. jag vet hur du ville ta bort mig från allt som sårade mig. Men när du inte lyckades, när du blev personen som kunde sårat mig, när allt blev konstigt så försvann du. Jag hatar inte dig, jag hatar hur det blev.
Kanske saknar bara jag allt, kanske finns det något i dig som saknar, hur det än är så önskar jag att livet var så där enkelt som det var med dig.
detta var till dig andreas, bättre vän kommer jag aldrig få.
låt som passar typ.. speciellt. från 1:03

Time goes on

Alltså det är så mycket med Fia, skolan och jobbet att jag glömmer ju att skriva här ju!! Tiden går så fort.
Fia växer så det knakar, det går sådär med att vara ute, eller ja ute är inte problemet utan det är kopplet. men annars går allt bra, är mycket bara. Hoin kan hoppa ner för soffor nu med... Hon växer så fort.
Med skolan går det upp och ner med allt, skulle haft praktik nu på sportlovet men sen så blev det massa saker så vi bestämde att om det blev många på kursen så skulle vi hålla den men det blev typ inga så det blev inget. Så nu vet jag ej vad jag ska göra.

Sov morgon

Härlig morgon, vaknade vid halv sju och då tog jag ut Fia sen kröp vi ner i sängen igen och sov till halv nio. och nu ligger hon i mitt knä och har hicka, lilla pluttan! Hon har lite svårt att äta nu i helgen, beror kanske på att det inte bli r samma aktivitet som på hunddagiset och att hon kanske inte gillar maten. men men vi får se i morgon om det blir bättre då. Jag har kommit på att när jag bloggar så handlar det nästan bara om fia ju;) men det kan ju bero på att jag är med henne 24 timmmar om dagen i strot sett.
jag såg på melodifestivalen igår och Erics låt var bättre än den han hade förra året, han är en duktig sångare.
men jag är inte så jätte stort fan av melodifestivalen, men det är väl kul att kolla på:)

Saknar dig

Alla minnen som du gett oss ska alltid finnas oss mig, alla pussar och allt gos du gett oss ska jag sakna. Den lilla busungen som fanns hos oss är nu borta. Aldrig mer ska vi få se dina vackra ögon, hur du så snällt tar hand om alla hundar. Det är med stor saknad jag inser att du inte finns kvar oss hos. Men vi minns alla minnen du gett oss. Alla träd du fällt är ett bevis på vilken stark ocu underbar hund du var. Jag minns hur du tog hand om min lilla Fia, hur försiktig du var. Jag minns hur du gosade in dig bredvid en när vi vilade. Jag minns alla gånger vi sett er leka och hur vi skrattat för hur underbara ni är. Om hundar mindes så¨vet jag att alla skulle säga att dom saknade dig. Det gör ont att veta att vi inte kommer få sig dig springa in på hunddagiset, eller hur du fäller träd, eller hur du försiktig lägger dig bredvid Fia. Kingen du ska veta att vi saknar dig. En dag ska vi mötas igen, tills dess får du ha det så bra.

2 veckor med min lilla ♥ Fia ♥

I morgon har jag haft Fia i 2 veckor och redan nu så går hon ner för trapporna, kan sitta(nästan ordentligt) och hon har till och med gått en lite längre promenad idag.
Ska verkligen sätta igång med pluggandet i morgon;)
Nej ut med Fia snart!

sportlovet

hade möte med min gamla skola idag, och dte gick bra. Jag ska ha en data kurs på 3 dagar alltså 6 timmar där
med elever från 6-9 an pirrigt. vad ska jag lära ut då? jo jag hade tänkt mig något slags sociala medier och lite hemsida.. Men jag är skit nervös nu ju. sen ska jag tydligen lära ut om bloggar till lärarna på skolan. Ha ha fär 5 år sen gick jag ut från risbro och nu kommer jag tillbaka och lär ut till lärarna:) ha ha
Just nu sitter jag och gör hemsida och läser på lite om databas.....

ingen mamma blogg utan en matte blogg;)

Gud vad jag älskar min lilla Fia, även om jag ibland tror att vissa saker aldrig kommer funka så älskar jag henne. sen får vi ju inte glömma att allt kan ju inte fixa sig på en gång och att jag inte ens haft henne i 2 veckor.
Ska faktiskt plugga i kväll och i morgon så ska jag till risbro, får se hur det går då!!

film på Fia

borta är bra men hemma hos Fia är bäst(annars kanske hon glömmer mig)

God morgon!!! Sitter i skolan och läser lite om ett arbete, dom andra gör ecdl provet ha ha. Är så lungt och tyst, ingen Fia som behöver ut. Jag sov jätte skönt i natt, var skönt att bara ha mig att tänka på igår och en stund idag. Passade på att duscha länge eftersom hemma får man skynda på lite. men det är tomt utan Fia som inte sitter brevid mig, eller leker på golvet eller behöver gå ut, men hon har det bra i alla fall även om jag hellre hade sett att jag var med henne. Det som är bra med hundar är ju att dom saknar ju inte än, Fia känner ju min familj och hon är hemma så hon märker ju inget på dte viset, hoppas hon blir glad och vill vara med mig nu när jag kommer hem. ha ha hon kanske vill sova med tompa och inte alls vill vara med mig. hmm hoppas inte det. Min lilla Fia:)

Tänk om Fia inte alls vill vara med mig längre.. ha ha nej men tänk om hon tycker att hon har dte så bra nu och att hon inte vill vara med mig. Nu tror jag inte det, bara jag som är konstigt;)
ha ha jag får be pappa att vara elak mot henne;)
Snöigt värre!

Usch vad trist det är när det ska komma massor med snö, blöt och jobbigt att gå i, Fia gillar inte alls snön men hon kämpade sig igenom snön  på väg hem från bilen. ska packa och städa lite för i morgon är det ju skola.
Så i morgon och på lördag får Fia klara sig utan mig, ha ha mer jag som kommer sakna henne och oroa mig;)
Verkar som att Fia är trött nu, ja klart efter att ha busat och haft sig sen klockan 4 så är hon nog trött, ska dock hålla henne vaken innan vi ska sova.

Passar på att skriva nu:)

Fia sover efter att ha busat med Kingen så då sitter jag här:) alltså dagarna bara flyter på jätte fort nu
men det går bra med Fia. Hon gillar inte snön. Hon kan vara ett riktigt litet monster emellanåt
men jag älskar henne i alla fall. hon lyckas charma alla. Pappa och mamma får vara hennes mormor och morfar och
tompa blir farbror tompa. Kingen är henne "storebror" som hon verkligen älskar:)
På fredag får dte bli att lämna över henne till familjen. sova hos tompa ska hon. Kommer sakna henne ju.
känns så konstigt att lämna över ansvaret men jag vet att det kommer gå bra.

Första dagen avklarad!

Jodå det gick bra idag, var lite tufft för henne med alla trappor och i koppel och alla stora hundar och ut i snön men hon älskade det:) Somnade innan för min jacka på uteplatsen. Hundarna älskade att kolla vad hon gjorde och pussa på henne. Hon har sovit hos Dagishusse(alltså min pappa)/morfar;) i en timme innan vi åkte hem, så nu är det en busig liten Fia här:) Känns skönt att hon trivdes och att allt gick bra idag:)

Fia och kingen

Nu har Fia varit här i mer än ett dygn:) och i morgon flyttar kingen hem till hos:) så nu får Fia en bror eller vad man ska säga, farbror kingen:) Min lilla prinsessa leker just nu:) så jag passar på att sitta vid datorn lite!
I morgon gör Fia sin första dag på dagiset, möta alla stora hundar, oj vad Bosse kommer kännas stor nu:)

Klarade natten bra!

God morgon alla! Jodå visst gick dte bra i natt, helst ville hon sova hos mig men hade jag handen nere vid henne så gick dte bra och sen i morse fick hon komma upp till mig. Ute så får hon gå lös just nu, ser så kul ut när hon springer efter. Tränade henne lite med koppel ute nyss och det gick okej, först gick dte bra,sen ville hon ej gå men sen sprang hon på. Får träna och träna:) Mycket nytt för henne just nu:)

Min lilla Fia är hemma nu!

Ja efter att jag fick totalt kalla nerver igår och var rädd så nu är hon hemma. Hon ligger på mitt golv och leker just nu! Idag är hon lugn och sover mest, men jag vet att det kommer inte alltid vara så här lugnt och skönt. Hon har hunnit kissa på mitt golv med, men då hon inte är rumsren och vi inte fått in rutiner än så blir det så i början.
men jag är glad för kan vara skönt att få en lugn start och komma igång med allt! 
jag känner mig som värsta morsan, måste kolla så att hon är okej osv. Hon tyr sig till mig i alla fall, känner att jag ger henne trygghet! Känns skönt, kul och läskigt ja allt på samma gång! Men nu ska vi ut och kissa:)

det går..

hejsan alla!!!
Vet ni på onsdag så ska jag träffa min gamla so lärare som nu blivit rektor på skolan.
Jag ska träffa henne för jag och en klasskompis ska ha data kurs på min gamla skola, känns sjukt!
Får se om jag hämtar Fia nu på lördag för pappa är sjuk så kanske inte kan ta mig dit. Men annars får vi hämta Fia en annan dag! Får se hur det blir!
Nu ska jag plugga, ska skriva lite reflektion och sen ska jag skriva in ergonomin på datorn för man ser inte vad jag skrivit. Måste även göra klart excel!

update om: allt och ingenting

Efter att ha kollat all mejl , bloggar osv, lagat mat så ska jag nu sätta mig och plugga. Sitter och äter kyckling och ris:) Känner att jag måste se till att skriva nu! Känns halv jobbigt med skolan. Plus att jag är sjuk. Hörde att dte går fan magsjukor överallt nu, fan om man får det liksom. usch. Alltså förresten jag kan inte fatta att det redan är onsdag i morgon, fan onsdag. förresten en rolig sak, för en vecka sen på uteplatsen(känns som jag skrivit detta) så stod jag och sparka på en sten och det var halt där, sen så sparkade jag till och då gled foten i stället på isfläcken och jag slog omkull för lyfte till på andra benet. så där satt jag och skratta. pinsamt men kul:) tur att det bara var min familj plus hundarna där. och en annan rolig sak, vi har en hund som heter vaff och sen som heter simba och i alla fall så skulle jag säga till vaff men jag tittade på simba och så sa jag va, sim, viff. Va fan viff. min bror skrattar fortfarande åt detta. jag fattar inte vad jag fick det i från.
Typiskt mig saker:
1.att kolla mig bakom ryggen hela tiden för jag tror att någon förföljer mig
2.att överanalysera allt
3. Överdramatisera första när något händer(dramaqueen som pappa säger)
4. antingen ha överdrivet bra självförtroende eller överdrivet dåligt
5. Färga håret:)
6. Möblera om mitt rum
7. skratta åt saker som inte ens är kul.
Nej plugga skiten ur mig nu.)

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0