Att vara jag!

Efter flera år av förrviring och sökandet på vem jag är, vad jag vill, lära känna vem jag är och så vidare så känns det som jag landat...
som att jag äntligen hittat vem jag är, vad jag kan och så.. vad jag vill bli och vill med mitt liv. Äntligen så är
jag någon igen jag är jag:) Nej men från högstadiet och framåt så på början man en slags process utveckling där man någonstans ska bli vuxen, veta vad man vill bli och så vidare och plus det så händer det ju massa andra saker i ens liv. ibland har allt gått toppen och ibland mindre så toppen. Jag har pendlat med att veta vem jag är till att undra vem jag är. jag har trott att jag vetat vad jag vill bli till at funderar på varför håller jag på med detta. Jag har alltid varit något men dåhar det mer varit typ att jag varit någon kompis, flickvän, dotter osv osv... Visst så är det ju alltid men jag har velat bara vara zandra också. och jag har velat känna att jag är saker för att jag vill det. Jag är Fias matte och det har jag valt. Jag jobbar med hunddagiset för att jag vill det.

 De sensate 4 ¨åren har varit en ordentlig process. och senaste 2 åren har jag verkligen lärt känna vem jag är, vad jag kan, vill hur jag fungerar och så vidare, och nu har jag börjat känna att jag är den jag vill vara:) 

Man ska så klart aldrig sluta växa, lära känna sig själv och så vidare men någonstans så hittar man rätt väg i alla fall:) och man ska aldrig bli helt vuxen man måste få vara lite barn.
 
Någonstans tror vi att vi ska växa upp och en dag veta vad vi vill med allt och vi ska vakna upp en dag och vara vuxna.  Så fungerar det inte, tro mig. Och så tänker vi för mycket på att men tänk om jag gjort sådär i stället..
Men nu är det ju såhär att allt som händer och det har gjort att man är där man är idag. 
 
Lär känna dig själv och ha inte så höga krav på dig själv! 

Höst, förkylning och massa annat...

Egentligen är jag sjuk.. Men dagen har inneburit full fart.. för går jag och lägger mig så kommer jag bara bli sämre. nej bättre att hålla igång:) Plus att frisk luft är underbart(jobbigt att gå när man är sjuk dock men oj vad skönt med frisk luft).... Idag startade jag dagen ca 6:30 med en promis på ca 2.5 km sen efter det handling på coop, sen frukost, sen lidl handling och sen efter det runt 10:00 en promis på 2.5 km... Efter det vart dte lunch Pizza rulle som inte alls var någon rulle och en macka. Sen har jag städat och fixat på mitt rum och någonsstans där började kroppen bli helt trött. men vid 2 tiden tog jag med mig fia ut på en promis på ca 2/3 km och det piggade upp mig. Nu har jag rensat vid mitt skrivbord och gjort planering:) Nu ska jag gosa ner mig i sängen och läsa en bok:) till ungefär runt 5:30 då jag ska ta ut fia för en liten runda innan maten:)
En anledning till att jag älskar hösten är att det är så frisk luft ute:) Plus att man får börja med mysiga och sköna kläder:)

Sep. 24, 2013

En vecka sen jag skrev... Pappa åkte till Rumänien i Torsdags och invigde vårt nya hägn:-) I fredags så bärde jag ner min soffa själv(en två sits som inte är så tung) och sen bärde jag upp min nya:-) I lördags tog jag en tidig morgon promis och tog kort. Sen handling och sen promis. Städade på eftermiddagen och på söndagen städa vi hunddagiset. I går jobb och samma idag. I morgon blir det lång dag 7-18 sen promis med Fia.... Hatar när det blir så sent... Får äta mat på hunddagiset och ta ut Fia o Elton en stund. Fast blir nog att ta ut fia o elton, mat till mig och Fia och invänta att han ska åka hem... sen promis och sen hem och dö en stund;-) innan sova för dagen efter är de vi som öppnar. Ska bli skönt med helg;-)

Podcast...

Nyss lyssnat på Moa och Matildas podcast.. Alltså tjejerna är så grymma och så härliga. Känns lite som att sitta och snacka med sina tjejkompisar när man lyssnar på dom:)

Det är sådär riktigt höstaktigt ute.. Det är kallt, blåser lite.. Har tänt mina lampor och en ljuslykta:) Drack blåbärs te och åt knäcke och lite vindruvor.. Tror att jag äntligen hittat ett te som jag gillar:)

Nu ska jag snart ta ut Fia på kissrunda, göra mig redo för sängen, läsa lite och sen sova:) Är ju en dag i morgon med.Med Promis, jobb, promis, träning, mat, mys med Fia osv..... 

Bild1: sakerna jag köpte till Fia..
bild 2: Fia i höstlöv:) 
Bild 3: Utgång med hundar
Bild 4: Fia när vi satt vid vårt lugn och ro ställe:) 

 

:)

Jobbat.... Vakna kvart i 5, gick upp och ja det gamla vanliga liksom.. sen jobbet... jobbat till 14 och sen hem med en överlycklig Fia(hade köpt nya leksaker till henne) , gick till affären och köpte loka och vindruvor... sen laga jag mat, lekt med fia. Nu ska jag städa, leka med Fia, duscha, duka fram till maten, vänta på att det ska bli mat, ut med Fia, träna, se på tv och till kvällsmål blir det vindruvor, loka och knäcke:) Känner mig stolt att jag börjat klara detta:) På fredag och lördag blir det 50 eller 33 cl cola light:) och tortilla chips... vet ej om det är bättre... men det innehåller majsmjöl, palmolja och salt.. så om man äter lite av det så är ju det bättre än vanliga chips som innehåller massa skit och plus att jag målet är ju att komma ifrån vanliga chips... köpte det för att tänkte att jag på fredagar/lördagar ska ha en liten cola light 50 cl och sen typ tortilla chips, nötter, osv.. och sen den andra dagen ha loka med något av det där. får se hur jag gör. Hur som helst så även om jag skulle dricka 50 cl cola light båda dagarna så är det så himla mycket mindre än det jag brukar dricka och jag tycker att man ska faktiskt få unna sig ju och äta och dricka det man gillar. jag ska gå ner i vikt men lite rimligt måste man ju få ha det... Liksom hur kul är det att leva ett liv och aldrig mer få dricka något man gillar liksom.. Nej kan jag dra ner på att dricka cola till att bara dricka cola light och bara 50/33 cl på fredag och lördag så är det otroligt bra tycker jag. plus att sist jag gick ner i vikt så hade jag så att jag hade en dricka på fredagen och en på lördagen och det funka bra. För dels är det cola light och sen så kommer jag ju inte äta chips/godis utan äta mera nyttiga alternativ:) så ena dagen blir det tortilla chips och andra salta pinnar och nötter... visste ni att man måste äta 3 fulla plåtar med salta pinnar för att få i sig lika mycket fett och sånt som det är i 1 skål med ostbågar..... Nu städa!!!

Mobil fri dag!

Har faktiskt bara haft med mig mobilen när jag gick promenad(som en trygghet i fall något händer) annars har jag inte hållt på med den alls:)
idag har jag tagit promenader, planerat, städat, kollat försäkringar, lekt med fia... osv.... Mått lite skit idag och så..... Tur man har mamma och pappa som alltid finns där och lyssnar och ställer upp:) Just nu sitter jag och gör upp lite planer för mitt hälsogrej...som ärligt går skit just nu... men det är så att när man ska ändra mycket i sitt liv så krävs det att det går bra ett tag och just nu har de inte gjort det och svag som jag varit har jag fallit. Men nu ska jag köra ordentligt och vara stark... för klarar jag första veckan så har jag liksom kommit in i det:) Nu lite skrivning!

2 hundar...

När jag är nere så brukar jag antingen prata med någon, ta en promenad eller lyssna på musik:) Ibland är det skönt att kunna göra alla tre och ibland vill jag bara tex ta en promenad. har snackat med amanda lite grann, gått promis och nu musik:) känner mig lite piggare(är på väg att bli sjuk) och mindre deppig. Sen att jag har 2 hundar i sängen gör en glad ju:) Finns inget som gör mig så glad som Fia:)

Its youst another monday...

Måndag... Sen allt med Fia och annat så har jag liksom tappat all energi. Just nu orkar jag inte.. Jag vill massa och vet inte var jag ska börja och känns som jag är ensam.. och sen allt med Fia.. de tar på en att ändra på saker att hon måste ta de lugnt... och jag saknar våra lång promisar. Får dåligt samvete när hon inte får göra de och de och så samtidigt när hon lekt lite eller vi varit ute så oroar jag mig om vi kanske gått för långt om hon kanske lekt för mycket:-( Det är jobbigt... Jag vill ju ge henne så mycket och samtidigt vill jag ju inte att hon ska få för höga lever/njur värden... Med promisar tror jag vi hamnat rätt med hur långt vi kan gå... Får försöka få henne att ta de lugnt... är livrädd att hon ska få typ lever skador bara de att hon kan ha förhöjda värden skrämmer mig... Vill ju att hon ska må bra...suck.....
Plus att nu ska jag köra i gång min typ diet eller vad man ska säga.. måste ju börja... Hade varit lättare om jag kunnat gå långa rundor för där kunde jag fått ny energi.. men ska visa att jag är stark:-) Nu tv och Fia mys
<3

Osäker...

Ha ha fick nyss världens jäkla dusch av osäkerhet. liksom kände ungefär som att jag kan väl inte hjälpa folk med sina hundar..
jag vet väl inget:( Ungefär så kände jag...

Grattis Tompa!

Min kära bror fyller 18 år idag:) minns dagen när du föddes, minns massor med dig du var liten och nu idag är du 18 år... Min lilla lilla bror:) Älskar dig:)

cyklingen..

cyklingen: Alltså ja det gick bra.. men det var lite svårt att veta hur mycket jag kunde låta henne gå och sen så gick hon på ganska snabbt, fast jag gick med cykeln.. Men tror att nästa gång så ska jag cykla och sen parkera cykel och sen gå med henne. Plus att när vi nu går lite längre så får hon gå i koppel eftersom hon går på ganska snabbt lös och meningen är att hon ska gå sakta ju. Inte lätt detta.. men man lär sig:) Är svårt att ha henne lugn när hon har så mycket energi. Men vi lär oss som sagt var:) Första gången vi måste anpassa oss till sånt här, att inte kunna göra som vi brukar...

Fridfullt..

hej hopp!
Sitter här och lyssna på Moa och Matildas podcast..
älskar den... Fia ligger i sin korg/hus och sover är ganska trött...
Hon har ju fått gått lite längre idag, lekt lite med prinsen och varit ganska aktiv med hjärnan idag:) Och jag har kommit på att jag kan ju cykla med Fia:) Jag har varit så dum. Fia måste ju ta det lugnt och först nu har vi börjat utöka hennes promenader. Men jag har ju velat kunna motionera mer. Nu har jag lösningen. Min cykel! Fia får sitta i korgen medans jag kan cykla långt och sen då och då så går jag med cykeln och hon kan gå bredvid mig och vi kan cykla iväg någonstans och sen stanna och ta en promenad. För då får jag mer motion, Fia får ju uppleva saker och hon får gå på andra ställen än bara runtomkring där vi bor. Fattar inte att jag inte att jag inte tänkt på detta tidigare. Now im happy and im sure Fia is going to be happy to:) so i morgon efter jobbet, kommer vi att ta en cykel tur:)
så här hemma är allt lugnt och fridfullt.... har fixat lite med lampan i fönstret:) och byt sängkläder. Städade i dag när jag kom hem:) Känner mig faktiskt fridful idag:) ska lyssna på 1 avsnitt till av podden och sen ska jag ta ut fia på kissrunda och sen sova:)

Livet enligt Fia! Tråkmatte!

Voff voff! Livet är bra trist,, jag får bara busa försiktigt och knappt gå ut... jag och matte brukar gå långa långa promenader, leka och massa annat. Nu helt plötsligt får jag inte göra någonting ju. När vi väl kommer ut så får jag bara gå lugnt... antingen har matte blivit knäpp eller så är hon lat.hur som helst så är detta inte okej. Dock hörde jag att vi ska utöka promenaderna och jag får leka lite mer osv..Fattar noll. Matte säger att jag är sjuk. sjuk? vadå sjuk jag är super pigg och mår jätte bra ju. Det kan ha att göra med den där dumma dumma ormen som bet mig:( 
så stackars matte var ledsen och jag mådde dåligt och hade ont, fick åka till sjukhuset och få spruta och massa annat:( Tur jag hade matte där. men hallå det var då det..Inte heller är matte sjuk, jag känner att hon är pigg och har massa energi.. tror hon jag är dum eller? att jag inte känner av hennes energi? men för mattes skull så är dte bäst att lyssna... sen tror jag kanske att hon vet vad hon pratar om.. att det kan vara bra att ta de lugnt, så jag inte blir sjuk..dumma orm... fast jag misstänker ändå att matte blivit lat;) 
 
bild 1 är från djursjukhuset och bild 2 är från förra veckan när vi var ute,.... 
 
 
 
// Fia
 

Livet enligt Fia!

Här kommer jag Fia att skriva:) ha ha okej vi alla fattar att jag inte kan skriva eller för den delen tänka sånt här.. men för skojs skull för det kan vara kul att läsa vad en hund gör.. eller hur? så nu låtsas vi att under denna kategorin så skriver jag::. fattat? bra:) 

Att älska någon kan göra riktigt ont....

Jag var så rädd, ledsen, orolig och kände mig så hjälplös. Där låg hon på sängen o vart sämre o sämre o svullen:-( Miljoner tankar... På djursjukhuset så började divideras om pengar innan man ville hjälpa oss:-( Till slut fick hon hjälp. Såg hur hon låg där med dropp och mådde dåligt:-(
Det var en lång dag.... Idag mår hon mycket bättre:-) Att älska någon kan göra riktigt ont....

När allt inte blir som man tänkt sig...

Som sagt idag skulle varit dagen jag körde igång med träning en och sluta med allt möjligt.. Men det får faktiskt vänta tills i morgon... För Idag orkar jag bara inte... Igår vart min älskade lilla Fia biten av en orm. Allt gick så jävla snabb.... vi gick där och hon gick och lukta i gräset och så plötsligt ser jag hur ormen hoppar upp mot Fia och då skriker jag mot henne, den biter henne, hon ryggar tillbaka .. jag får tag i Fia och just då ser allt okej ut... jag tänker men okej den kanske missa. Så vi går en liten bit... men så ser jag hur hon liksom sjukner ihop, blir låg... ringer till mamma som möter upp mig.. sen ringer vi till strömsholm åker dit. När vi kommer dit så är hon jätte svullen, är som att hon har en tennisboll i munnen. hon är jätte låg. precis innan hon fick smärtstillande så var de riktigt illa med henne. Hon fick smärtstillande och sen dropp.satt där från 6 till 11 på kvällen med henne. sen fick vi åka hem och så fick hon smärtstillande.Idag har hon mest sovit, varit lite hängig, spytt vatten och ja ungefär som när en hund är sjuk. Hon mår inte bra, men bättre, svullnaden har gått ner. Så ibland blir inte allt som man tänkt sig alls. Hon får inte göra några större fysiska aktiviteter på ca 3 veckor. 1 veckan ut och kiss bara, 2 veckan kan man ta kortare rundor och 3 veckan kan man öka lite.. sen ska det tas blodprov för att se hur lever och sånt mår...och sen efter det så får vi se med motion och sånt... Är dock lite orolig för hur detta ska påverka fia... för 3 veckor är lång tid... men håller ju igång hennes muskler och så.. och viktigaste är att hon blir bättre och att hon lever:) Däremot så har jag bestämt att jag ska köra det här med träning och det.. men inte bara just idag... på ett viss var detta bra för nu kan jag göra en massa träning och komma i gång med den,, nu när vi inte kan gå promenader men jag vill ju röra på mig. sen så ska jag få låna akila och gå ut med henne vissa dagar och så och då får Fia vara hemma med mormor och morfar;) och sen skulle jag vilja ha en barnvagn som jag kan ha fia i medans jag går:) skulle vara perfekt... men det löser sig med det... men just perfekt det där med träningen ju.. jag kommer ha massa energi ju:) och medans jag tränar kan fia vila:)

here we go...

I morgon kör vi:) Känner mig halvt om halvt pepp inför detta... för jag vet att det kommer bli tufft men samtidigt så känner jag att jag måste och vill detta. Så det handlar bara om att jag får vara enormt envis nu här. I början så kommer jag ju att så klart förändra mat vanor och sluta med socker grejer och träna och som vanligt gå massor:) kommer köra T.U(tränings utmaningen) lite längre fram när jag är på gång med allt för annars kan det bli för mycket på en gång och då kanske det blir för tufft och så ger jag upp. Utan då kr jag först med att få igång allt och sen när allt är i gång så kommer jag köra först 1 T.U på 30 dagar och sen köra som vanligt och sen köra en ny sen... så jag kommer att lita då och då köra i gång en ny T.U:) Den 1 oktober ska jag mäta mig och se skillanden från 1 september till oktober:) ... har övervägt att gå på vikt eller mått och valde mått för att då ser man mer resultat och där får man mer se exakt om man är på rätt väg.. för ibland så kan man ju ha gått ner en del men gått upp i muskler så att det i slutändan den månaden så har man enligt vågen inte gått ner. nej jag kör på mått:)

Söndag!

Känns verkligen att hösten slagit upp sina dörrar, för i morse var det riktigt kyligt ute och så blåste det. Tog en skön lång runda med Fia:) Käkat lite lunch och nu ska jag fixa mat till vovvar och sen ska jag städa:) Ska sätta mig och skriva lite sen för har massa inspiration just nu:) Men nu mat till vovvar innan det de dör av hunger;) ha ha

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0