promenad halv 5 på morgonen.

Gick till hunddagiset i morse och sen för ett par timmar sen gick jag hem och så nu har man käkat och gått en skogspromenad med Fia:) . Ska nog gå i morgon med både dit och hem. Helst så vill jag ju gå dit och hem varje dag men på morgonen är jag så jäkla trött och på eftermiddagarna så är dte mycket ibland och då tickar klockan på och så ska man helt plötsligt hem och då är dte bara lättast att åka. men jag försöker gå dit och hem minst 2 gånger i veckan. Men det är ganska skönt att gå på morgonen, typ inga ute alls och så. och att gå hem är skönt, för dte är skönt att efter en lång dag bara gå hem:)
När vi var ute nyss så mötte vi en jätte stor hund som vart rädd för Fia och gömde sig bakom sin husse;) ha ha
Ne vad liten hon var där;)

Inge regn än så länge!

Så där ja då var man hemma efter en dag på jobbet, lite smått trött var man allt i morse minsann;)
Men skönt att träffa alla vovvisar och så. Nu blir det till att käka mat, ut med Fia, plugga och sen checka tv tror jag minsann! Skönast var nog att få gå i mina skor som jag har på jobbet, alltså min gympadojor hemma är fan inge bra, har fått blåsa av dom, men dom jag har när jag inte går så långt och dom jag har på jobbet dom är mjuka och assköna. så måste leta skor:)
Fia glor på mig så hon vill nog ha mat nu.... tjenixen...

I love solen!

Jag tror nästan hela sverige njuter av påskvädret.) varit en fantastiks skön påsk. Skönt att vara ledig och skönt att vara ute mycket och gå. vilket påminner mig att jag ska snart ta Fia ut på en promenad. Det jag tycker är skit med att bo i lägenhet och ej ha balkong är när det är såna här dagar. hade vi bott i hus med veranda/egen tomt eller haft balkong hade jag nog lätt varit ute hela dagen. typ suttit ute och sen gått ett par promenader.nu kan man ju typ gå ut ocg gå och sen typ sitta på en bänk och hur kul är det liksom. Ska bli så jäkla skönt nr vi åker till stugan en vecka:) hoppas på fint väder då:)

Spindel får hitta ett annat hem.

Igår kväll skulle jag ta fram en tröja men icke att den tröjan kom fram för där var det en spindel på och efter en lång väntan på att mamma skulle komma och rädda mig från den så hade jag lagt alla kläder i en korg och sen hoppades att spindel skulle vara kvar där. Men spindel ville annat och hade tydligen rymt för när jag i lugn och ro sitter och kollar tv och väntar så kommer den krypandes på golvet vid mina fötter, så jag far snabbt upp och lägger ett glas över han. Men då kommer paniken över mig att tänk om det inte var den utan det kanske finns 2. så jag tar mod till mig och skakar alla kläder men hittar ingen. Så för att lugna mig själv så bestämmer jag att det var den spindel. mamma kastar ut den och jag blir lugn, men så slår det mig att när mamma förklarar för pappa hur stor den var att min panik över spindel var ganska överdriven. Men faktum är den att dte varit värre, hade det varit förut då hade jag stått på en stol och skrikit efter mamma. Paniken som var för denna spindel var det att jag vill ej s'tta på mig kläder och så är det en spindel där, nej tack. men även det att jag är helt hundra på att spindel var på mig när vi gick hem från skogen fick mig att äcklas. Så spindel ville nog flytta hem med mig och Fia, men lilla spindeln får hitta ett annat hem för Fia och jag trivs bra ensama:) Det löjliga i allt detta är ju det att den lilla spindel är mer rädd för mig och är inte farlig, men jag tycker dom se räckliga ut!
Idag så började dagen med att fia ville upp och kissa vid 5, sen gick vi och la oss igen och sen passade vi Lill bosse och sen gick vi en promenad. Hade tänkt att ta en lång runda med Fia sen i eftermiddag. Det är så jäkla härligt väder ute och ska jag vara ärlig så älskar jag våren, sommaren och hösten vare sig väder då. Visst vintern är helt okej den med faktiskt, men ganska tröttsam.

Nu blir det lite lunch:)

Härlig söndag

Sådär nu har man vilat sig lite, ätit mat,och gett Fia mat. Vi gick till en sjö, grilla och sen hem igen. Tog lite lång tid att grilla bara, jäkla engångsgrill, men till slut fick vi mat:) Sen bar dte av hemåt och där somande Fia på en gång och jag kolla film. Nu ska jag plugga lite, sen ta ut Fia och sen njuta av denna söndags kväll. Imorgon väntar ännu än dag ledig:) Funderar på att jag och Fia ska ta en riktig lång promenad då. Hoppas ni haft en riktigt bra söndag:)
Härlig dag!

Solen lyser och det är riktigt varmt ute, funderar på att ta en promenad med Fia och sen sätta mig i solen någonstans för att sedan ta back träningen och styrke träningen. Fast ska vila magen ett tag då jag nyss ätit.
I morgon så blir det en morgon promenad och lite träning för att sedan ge Fia mat och sen plugga lite inna vi ska ut i skogen och gå. Vi ska ta en riktig lång promenad och stanna och grilla och så. Så blir en hel dag ute typ. Sen hem för att äta, plugga. Känns som jag är ute mycket nu:) vilket är både skönt och bra! Ska ladda mina batterier till kameran och sen ta med kameran ut i morgon.....

Glad påsk! varför heter det skärtorsdag??

God morgon!! I går var vi hos farmor och hälsa på, sen var jag ute med fia och gick en lång runda och sen fick hon springa av sig och do kom mamma, pappa och Tompa och Lill bosse och då fick Fia och Bosse springa av sig:)
Planering idag ser ut som följande att gå ett par rundor med Fia, träna, plugga och chilla;)
Ja förresten glad påsk på er:)
Har typ glömt bort att det ens är påsk. Det känns som att den högtiden borde ha varit för länge sedan. Kanske för att den infaller så sent i år? Men jag är typ ganska kass på att komma i håg när vissa högtider är, jag brukar typ 2 veckor innan påsken är köpa påsk ägg till alla. Gjorde det förra året och detta år ha ha ... Fast farmor fick sitt rätt tid punkt alltså igår! På tal om påsk, lite roligt att ganska många uppmärksamat att skärtorsdagen skulle kunna vara emosarnas dag... ni vet SKÄRtorsdagen;) så dåligt!! Pappa sa ju det i onsdags att ja  i morgon så ska alla som är emo lyssna på kent och fira då, eftersom det är SKÄRtorsdag. Men vet ni varför det heter skärtorsdag???
jo för att Namnet, skärtorsdagen, kommer av att Jesus tvättade lärjungarnas fötter innan måltiden, se fottvagning. Skära betydde förr rena.
Men nu ska jag käka en liten frukost, sen ta ut Fia på en promenad och back träning, sen hem och träna lite:)

Påsk ledigt!!

Ja då har man påskledigt!!! Ska plugga på och just ja ska skicka in en del som är klart också. Men annars ska jag träna, vara ute med Fia och lite så:) Ska fixa med bilder och lite annat känner jag.
Hmm ja annars så är väl allt bra , Fia är mycket bättre i magen nu:)
Nej stänga va datorn nu:)
skriver när jag har lite mer att skriva om:)

big brother låten

Vilken dryg natt/ morgon jag hade, Fia är dålig så har varit ut med henne ett antal gånger i natt/morgonen och sen har hon spytt med. Usch. Men sen drog jag till jobbet, men eftersom det var lite hundar så följde jag med till uteplatsen och sen gick jag hem med Fia. Hon ligger och sover ocg jag pluggar och städar!
Men hon verkar må ganska okej i alla fall, lite tröttare än vanligt kanske. Lilla pluttan!!!
Spelar bir brother låten:) och ja den är ganska grym faktiskt. Inte jätte bra, men en sån där låt som gör att man bara vill upp och hoppa och sjunga med:) ja en riktig party låt:)
Nej nu fortsätta med mitt!

This is my story!

Hade någon sagt till mig när jag var 15 år att jag en dag skulle ha en egen hund, jobba med hundar och vilja utbilda mig till att bli något som har med hundar att göra så hade jag aldrig trott dom. Visst jag var jätte duktig i spanien när vi jobbade med hundar där, men då tänkte jag inte på det och sen flyttade vi till fagersta och då glömde man liksom bort hur dte var att jobba med hundar. Men sen när mina föräldrar öppnade hunddagiset så liksom fanns ju saker kvar, men jag tyckte inte de var något jag ville jobba med. Men sen skulle jag ha praktik och då fick dom in Zorba på hunddagiset, hunden som faktikst kom att förändra mitt liv. Mamma och pappa såg väl före mig hur duktig jag var och frågade om inte jag ville försöka ha praktik hos dom och ta hand om Zorba, tyvärr fick jag inte det. Men jag var med en dag på hunddagiset då Zorba hade kommit och redan från början gillade vi varann. Zorba är en speciell hund:) som behövde då mycket träning osv. Men sen så när jag hade tid över så var jag mycket på hunddagiset och min praktik på våren var på hunddagiset och det var då jag började inse hur kul det var. Men Jag trodde inte ens då
på att jag skulle kunna gå med mer än max 2 hundar, jag tyckte att det var jobbigt att gå med 2 hundar. Men jag lärde mig massor. Sen var jag där under sommaren och sen i höstas så började jag liksom jopbba där helt. Långa dagar, mycket med luft, promenader och massa gos:) Man lär sig något varje dag. Zorba var mycket hemms hos oss med på slutet men sen slutade hon pga att hennes matte skulle flytta. Zorba fick mig att börja vilja ha en egen hund på riktigt. Alltså när jag var liten så ville jag alltid ha en egen hund, men nu blev det mer verkligt. Mne jag vill ju ha en valp och jobba med den, men kände inte riktigt om jag klarade det. Men i alla fall så flöt arbetet på och ja idag så skulle jag enkelt kunan gå med minst 4 hundar utan problem:) jag hantar små och stora hundar med vana. Sen började lillbosse där, border collie valpen som fick mig att verkligen vilja ha en egen hund och som fick mig att inse att jag klara nog det här. Så jag började leta efter "min hund" och först ville jag ha en stor hund, tänkte nog att det skulle bli som med Zorba då, men efter att ha sagt nej till att åka och titta på en hel del hundar då jag såg att de var inget för mig så tog jag kontakt med en i sala som hade jack russel valpar, för övrigt så var det den annonsen jag fastndade för först, men sen sa jag då att nej men jag vill inte ha en liten vovve och dom kostar säkert 10 000 kr. Men dom kostade inte så mycket och jag ville ha en. Så hon mejlade bilder på alla 6 valpar och jag bestämde mig för Fia eller siv som hon då hette. Sen åkte vi dit och hälsa på och och sen den 5 februari hämtade jag hem henne:) 2 månader var hon då:) Och nu har jag insett att det är verkligen hundar jag vill jobba med, känns som jag hittat rätt. Visst jag älskar att jobba med barn/människor men hundar ja det känns så rätt. Så tack vare alla hundar på hunddagiset, tack vara mamma, pappa tack vare Fia så har jag insett vad jag vill jobba med och tack vare allt det förutom Fia så vågade jag skaffa en egen hund. och tack vare min äslkade Fia så tror jag verkligen att jag kan klara allt.
Visst jag kanske inte jobbar hela livet med hundar men jag kommer aldrig ge upp med hundar. på något viss kommer jag alltid hålla på med hundar! Tänk vad livet är märkligt ibland:)

Vad ont det kan göra!

Håller på atrt bli tokig, har nageltrång och det gör så jäkla ont!! Slog i tå jävlen nyss också:(
ska ta ett fotbad och sen försöka klippa lite gör så jäkla ont bara.
Vart förbannad på 2 ungar idag när jag var ute med Fia, jag hade henne lös och dom kom mot mig med en liten hund, så jag fick henne att sitta ner och då kom dom närmare och då fråga jag vad dom ville och då satte sig den ena tjejen på huk och ropa på Fia så ja då sprang ju Fia dit så jag fick skälla på henne och så fråga jag varför dom gjorde så och då sa dom att dom ville hälsa och att deras hund skulel få hälsa på Fia, och då sa jag till dom att då kan man fråga innan man ens går så nära. Fan vad sur jag vart. jag försöker lära Fia att vare sig man är i koppel eller utan så hälsar man inte. Och är hon i koppel så ska man gå och inte leka osv.. men vill man ha en duktig hund som mår bra och inte ska hälsa på allt och alla eller skäller på allt och alla då måste man vara sträng, det lönar sig. men Fia är väldigt duktig tycker jag, för hon satt kvar tills det att hon ropa och då han jag inte säga nej. Men sen när jag hade sagt till henne då satt hon kvar:)
Men nu blir det duscha:)

Seg!

Känner mig ganska mör i kroppen i dag. Gick lång promenad med hundarna och sen gick jag hem, ska städa och ta Fia på en promenad och sen är det fredagsmys:)
Ska sätta mig och plugga i morgon en stund när man ändå sitter och väntar och så!!
Ska skriva lite reflektioner, ska skriva lite på fördjupningsarbetet.
Men nu ska jag släppa in nicke i köket så han får titta på råttorna!

14/4-11 dagens visdom!

Det är inte lögnen som gör ont, det är när lögnen kommer fram! Jag vill hellre att folk säger sanningen hur ont den än gör, för då vet man i alla fall att dom går att lita på. så om du nu någon gång hamnar i läget att säga sanningen som aknske sårar eller dra en lögn så såra hellre med sanningen för lögnen kommer i alla fall komma fram och den gör mycket ondare!
Men en vit lögn som inte skadar någon gör inte så mycket, så länge du är medveten om vad du gör!!

Vårstädning!!

Hejsan!! sådär nu har jag varit ute med Fia, pluggat, ätit mat!!
Känner att jag behöver städa är så jäkla stökiigt just nu. Får se när det blir tid och ork över till det med tanken på allt som är nu och så!!!  Bheöver byta gardiner, rensa på saker och lite så, vårstädning:)
Ska ju inte till skolan denna helg heller pg av vissa saker som jag faktikst inte vill skriva om här,
men hur som haver så har jag helt hundra bestämt mig för att plugga på nu här och sen i maj någon gång så ska jag kolla upp om hur långt jag kommit och så får vi ser då. Tänkte att nu när jag kan få hjälp så ska jag passa på att at den och sen plugga på.
Vte ni en sak, jag älskar att bara sitta och titta på Fia när hon gör saker, som när hon springer och leker, ligger och sover, tuggar på ben, eller när hon ligger i sin korg och tittar på en. Hon har så söta ögon, älskar min lilla fisen:)
På tal om ögon, så har jag kommit på att det första jag tittar på hos människor när jag träffar dom oavsett nya som människor jag känenr så är dte ögonen, för ögonen avslöjar mer än man tror.
Men nu ska jag titta tv och sen sova, lång dag i morgon och fullt upp nu....
Hoppas dem får en bra träff på skolan och det är tråkigt att jag inte kunde vara med, men ibland sker saker och ting som man inte kan påverka när dte ska hända!!!
Jag ska ta lite bilder på Fia, glömmer ju det, tack och lov så tar pappa massa med bilder på hunddagiset
och då hamnar fia på en massa bilder där:) för det blir liksom aldrig av att ta med kameran. Men ska ta med mig den och filma henne när hon leker osv......

Uteplatsen!

God morgon folket!! trött man är och seg som attan. Men upp och jobba är dte som gäller.
Denna vecka så har jag typ kommit hem, ätit mat, gått ut med Fia, kollat tv och sen sova... däröfr har jag inte skrivit här. händer mycket nu!!!
Hörde av Zorbas extra matte igår, ja hunden vi hade på hunddagiset förut och ja en lång historia
men i alla fall så mår hon bra:) har 2 hundkompisar!
Vår uteplats börjar bli sig lik igen:) och nu håller vi på och ska fixa med den om allt är lugnt och så
så på söndag ska vi åka upp dit en sväng och sätta upp staket och lite så. Kan vara skönt att bara få åka upp dit
och så.
Nu ska här jobbas!!

Hoppas inte för mycket!!

Sådär nu har man varit ute på en runda med Fia och sen låtit hon springa av sig på ängen, hon fick jaga pinne, hoppa över hinder vilket jag gjorde med och sen så sprang hon med när jag gick upp och ner för backen(ska ju göra det varje dag). bra träning för mig och Fia:) Nu ska hon snart ha mat och själv ska jag duscha och sen titta tv.

I morgon blir det att gå till jobbet, skönt det. ska ju gå till jobbet måndag, onsdag och fredag, på tisdagar och torsdagar ska jag gå hem från jobbet. bra träning:)
Usch hoppas mensvärken släpper snart, får nog ta en värktablett känner jag!!
Mina funderingar på att klippa mig finns kvar känner jag, skulle vara skönt att klippa det kort nu till sommaren, men vet i tusan, kan ju lika gärna sätta upp det i hästsvans!
En konstig tanke jag fick nu men vad konstigt det ser ut med att ha navel, man har typ som ett hål i magen ser det ju ut som om man tänker efter.... weird! fast skulle se konstigare ut om vi inte hade det kanske eftersom man är ju så van att ha navel.
Förresten jag är nervös för en sak, som jag inte vil skriva här än förrens jag vet om det blir eller inte blir, vill liksom inte tänka på saken för att inte förvänta mig något. men jag intalar mig om att det kommer gå dåligt och inte alls bra och det kommer inte bli så för att då om dte blir bra så blir man ju nöjd men blir det inte så blir man inte så jätte besviken.
Nej nu ska Fia få mat!!

fredag 8/4-2011

Fia sover, jag kollar på tv eller jag väntar på att klockan ska bli 8:) Så var det liksom helg nu då igen!!!
Ska tänka över allt med skolan och plugga nu i helgen.
Men nu fredagsmys!!
Dikt
När jag ledsen är så tittar jag på dig och du får mig le
när jag arg är så tittar du med dina ögon på mig och mitt hjärta smälter
när jag glad är så är du lika glad
när jag trött är så kryper du upp i min famn och gosar in dig
när allt känns jobbigt och tungt och man vet inte vad man ska göra då finns
du där och får allt att kännas bra.
vissa dom har tjej/kille, vissa skaffar barn, vissa skaffar katt men
Jag skaffa dig. Fia min plutt jag älskar dig.

Torsdagar är då ingen tv kväll!

Normalt sett brukar jag sitta och titta på tv vid den här tiden för brukar alltid vara något på tv klockan 8 förutom på torsdagar, så torsdagar suger. Men i morgon är det i alla fall vampire diaries. Köpte super bra gympaskor idag som jag testade. har även bestäm att varje dag så ska jag gå en runda där det finns en backe och sen ska jag gå upp och ner för backen ett par varv och för varje vecka  så ökar man så om jag gjorde 3 i dag så ska jag gör 4 nästa vecka.
bra träning och fia tyckte det var kul:) sen ska jag göra typ egen kvälls träning 3 dagar i veckan och 2 dagar i veckan så ska jag göra egen träning(typ kvällsträning gånger 2 typ) men orka ta detta;)
hon har växt min lilla plutt:)
Har tittat på big brother en del denna vecka och ja det är beroende framkallande, man typ fastnar i det, men nej inget för mig, för tråkigt, händer för mycket och ska man vara insatt i det och det måste man nästan vara för att fatta så ska man sett från början och ha 24/7 tjänsten och så ska man typ kolla på det typ på eftermiddagarna/kvällar/ nätter och orka det. finns dock vissa har jag märkt som har sten koll på allt som händer, fan orka.
nej nu ska jag se om jag kan hitta något att titta på på teven!!!
Förresten gick en jäkla lång runda med fia idag, gick och gick och gick och sen kom jag ut:) gick kottmossen rundan typ.
tjinga tjong hej hå...

Risbro

Ja lillebror har börjat på min gamla högstadie skola risbro, känns konstigt att han är där jag gick, där alla mina högstadie minnen finns, vilket får mig att sakna den tiden faktiskt. Ja jag vet det suger att gå i skolan speciellt högstadiet men klart man saknar det, speciellt nu när brorsan börjat där. Men det är ju så, man går där och sen lämnar man vidare till nya elever. jag hoppas han får en bra högstadie tid på risbro:)
det är konstigt hur man saknar skolan när den är slut, dne där gemenskapen och känslan av att man finns
försvinner ju lite när man slutar. men thats life!!!
Nu ska jag ut!

its a nice day

jag vet att jag knappt skrivit här, men kan bero på att jag inte haft lust/ork eller tid. sitter just nu och funderar ut lite hur jag ska göra med skolan, vilket påminde mig att jag ska plugga idag.
Ska även ta Fia på en lång promenad idag, eller ja typ 2 lång promenader en på förmiddagen och en p
eftermiddagen. ska hinna med att städa också.

1 april

God dagens alla!!! Kom hem för ett tag sen...
varje månad så ska vi skriva en reflektion som ett skolarbete och ja jag fick svar nu på min senaste att det var synd att jag jobbar för jag missar så mycket med skolan, och ja det kanske jag gör, missar en del saker, men hundar är något jag vill jobba med. I början kändes det jobbigt att jobba och plugga men nu försöker jag balansera upp allt. 
men som sagt jag kämpar på med allt för jag är duktig;)
Även om det inte var mina föräldrars hunddagis så hade jag i alla fall inte gett upp jobbet, inte nu när jag insett hur mycket jag vill jobba med det.
Men i helgen ska jag skriva reflektion, skriva lite om min trycksak, ändra lite annat och sen göra klart en hel del!!! 
ska skriva upp allt som måste göras nu!!
Hej hopp nu är det helg
en så länge har jag ej gått på något!!

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0