Juldesign!!

Har nu fixat en snygg typ juldesign på bloggen:)  på tal om jul, i morgon börjar julkalendern.. jag ska se den på femman(norska) och sen den svenska... ska även fixa en anna julkalender, men vet inte vilken funderar på jul i kapernaum eller när karusselerna sover. Sen så sätter ju julradion i gång i morgon!!
men nu ska jag snart se säsong 3 av glee:) tagga tagga:)

Tidig dag

Slutade tidigt idag så passade på att handla... handlade till Fia, pappa(dom fyller år) handlade till helgen och nästa vecka. Som vanligt så glömde jag köpa ägg:P  en sak som är tråkigt med att handla är när man ser allt man vill ha men inte har råd med och sen när man hanldar och så går de massa pengar.. Man tycker att en tia hit och en tjuga hit 'e  inte så mycket men tillsammans sen blir det en del. sen har jag städat, duschat....
men nu kom Fia hem:)

1 år sen!!

Vi den här tiden förra året så hade jag verkligen bestämt mig för att skaffa en hund, jag hade alltid velat ha hund, en egen hund men eftersom jag inte känt mig redo eller haft tiden så har det fått vänta, men för 1 år sen då hade jag bestämt mig.. jag skulle ha hund. har som sagt var alltid velat ha hund.. sen när vi hade hunddagiset så vart längtan större.. jag kände att jag ville ha min egna hund, min hund osm jag fick bestäma över och min hund som åkte hem med mig. Känslan vart större när zorba försvann, för att jag hade hand om zorba mycket så det vart tomt utan henne, och så en dag bestämde jag mig.. jag skulle ha hund. Till en början när jag kollade runt om hundar så var jag inställd på en stor hund och sen vart jag osäker på om jag skulle klara det. En av de första annonserna jag hitta var den med Fia:) men dels så trodde vi att dom kostar säkert 10000 kr och sen var de ju en stor hund jag ville ha.. men jag vart nyfiken. Men efter en massa annonser och mejlande så bestämde jag mig för att mejla hon med jack russel valparna och fick då svar med bilder:) jag var kär i dom från första början... och sen bestämd ejga mig för Fia och tingade henne:) Sen var vi och hälsade på dom och jag var så kär i min lilla fia:) Namnet fia är förresten pappas påhitt:) jag försökte komma på ett bra namn, men kom inte på något så jag fråga pappa som är bra påsånt så han kollade på bilden på Fia eller rut som hon hette då och sa Fia:) först hade jag namnet det lätt så fult;) men jag måste erkänna pappa hade rätt hon är min lilla Fia:) Sen den 5 Februari hämtade vi hem henne:) och sen dess har vi gått igenom mycket och lärt oss mycket och om bara 1 vecka är hon redan 1 år...
jag kan inte fatta att det redan är 1 år sen jag bestämde mig för att skaffa hund:)
och hur jobbig än de har varit ibland så älskar jag min älskade lilla fia:)

Stänger på fredagar!!

Fuckning internet som bara krånglar just nu!!! Åhhh men v'nta lite nu, vad gör jag Hemma nu, på en måndag????  ja jag var faktiskt hemma runt halv halv 5:) har bytt dag med maami och papi:) så doms tänger måndagar och jag fredagar. pappa tycker jag var dum som gjorde det för stänger man på måndagen då har man ju typ de gjort och så kommer man hem tidigare på fredagen. men jag ser det så här att dels så kommer man hem tidigt på en tråkig måndag och oftast är det till 6 varje måndag, sen så tycker jag att det känns helt okej att stänga på fredagen:)
Lugnt och skönt:) och när man slutar sen så då får man en promenad hem innan det är dags för fredagsmys och en helg helg:)
men nu ska jag Fixa lite mat till Fia och sen blir det väl att gå ut eller om jag kanske gör tvärtom:)

Det regnar och blåser... det är 1 advent 2011 det:)

Julljusen lyser i alla fönster, det har varit julskyltning i hela sverige, i alla hem luktar det en blandning av glögg, pepparkakor, lussekatter, ljus och julgodis, idag är julstämingen på topp hos många men skulle du vakna upp ur koma och inte veta vilken dag dte är så skulle du inte kunna tro att det är första advent att om 3 veckor och 6 dagar så är det jul.. för ute så är dte mer som en höst dag och igår på dagen så såg det ut som en vår dag.. nej var är vintern, var är snön????
Det är första advent, ute blåser det, ute regnar det.... ingen snö...
men ändå smyger sig den dä'r julkänslan på, känslan av mysighet, kärleken till nära och kära och alla lukter som julen har med sig gör sig påmind... så om man har den "äkta" julkänslan där de viktigast är familjen så betyder vädret, julklappar, massa mat inte så mycket.. men visst klart man vill ha snö:)
Trevlig advent alla:)

Ladda energi!!

God dagens:) Sitter och lyssnar på musik, planerar lite och bara laddar lite energi:) I mitt jobb så går energin åt jätte mycket.. eftersom hundar känner av energi och man måste läsa alla hundars energi så går det åt massa energi och då måste man ladda upp energin eller ladda upp batterina!! I morgon skulle jag ha haft öpnning och stängning men lite ändrade planer gjorde att jag i stället stänger i morgon och öppnar på fredag!!

Depp väder!!

Det är grått och trist ute.. blä...
I morse när jag och Fia var på lång promenad så regnade det.. vilket trök väder!!
Men planerar att fia och jag ska ta oss en till lång promenad i eftremiddag, följt av lite lek/träning.
Annars händer de väl inte så mycket idag  antar jag.. bara en lugn söndag.. hade inte suttit fel mitt lite sol eller snö:)  Gillar inte det här vädret för man känner sig så trött och allt känns lite grå trist..
men men thats life!! Får ta en promenad som sagt, lyssna på bra musik och göra det bästa av dagen:)

Städning!!

Så nu är det fixat och städat på rummet så nu ska jag slå mig ner i sängen och titta på film:) fredagsmys:)
varit en tuff vecka med mycket hundar, men veckan har gått super fort!! Skönt det i alla fall:)
men nu fredagsymys

God morgon!!

God morgon!!
Snart dags att bege sigg till jobbet för ännu en dag;) hade Fia fått bestämma så hade vå gått och lagt oss igen,
men när vi väl kommer ut så kommer hon skutta på och sen när vi kommer till hunddagiset så får hon sova igen:)
idag är det en lång dag... men men det är fan redan torsdag idag:)
ha en bra dag alla... fatta snart är det ju december.. redan!!

Breaking dawn!!

Idag e det tjejernas dag, idag ska alla tjejer sitta och dregla över robert pattinson, idag går nämaligen första delen av sista twilight filmen!! Okej ja jag är avis, jag vill se jag med.... vill se hur dom lagt upp filmen, hur dom fått denna fantastiska bok att bli film... men jag är glad att jag inte går på bion för skulle nog bara bli besviken.. eller nja jag tror att denna film kommer vara okej, men känns inte värt pengarna när jag vet hur filmen slutar och sen så hur bra filmen än är så kan den inte göra boken rättvis!! jag ska se filmen, men nej jag längtar inte efter filmen, just nu är jag bara inne i min twilight bubbla för har läst ut alla 4 böckerna så är helt inne på twilight och sen har det tjatats om filmen länge nu så klart man rycks med twilight fan som man är... ja robert pattinson passar som vampyren edward, men hmm jag vet inte resten blir man lite besvikna på. jag är inget stort fan av filmerna..
älskar böckerna, skulle dö utan dom;) men filmerna nej dom kan jag vara utan.. har sett alla 3 och nej fortfarande inge fan av dom, gillar dom men nej dom gör inte böckerna rättvisa och det är så mycket tankar och allt i boken som man inte får med i filmerna och sen ändrar dom och nej usch... så därför är jag mer nyfiken på fjärde filmen!!
kanske gillar den!!  men som sagt var böckerna älskar jag.. svårt att förklara varför, men när jag läser så glider jag in i en slagas twilight bubbla, jag kliver in i bellas och edwards värld.. när jag öppnar boken så är jag inne i deras värld och jag älskar det, det är därför jag är så besatt av böckerna just för att jag kliver in rakt i deras värld, jag ser allt oich hör allt.. det är som min egna personliga film när jag läser:)
Det roliga är att jag älskade twilight långt inne den blev stor i sverige... jag älskade twilight långt innan alla "fjortisar" började läsa för att dom sett filmen. (Ännu en sak jag har att tacka amanda för:))
Detr jag hatar med twilight är att när man lässt klart så känner man sig så tom efter åt, men det roliga är att jag tänker som dom i twilight... åhh så svårt att förklara för nu tror alla som inte fattar att jag är besatt:)
Nej nu ska jag kolla på walking dead och ta mig ur twilight bubblan;) Ska ha ett twilight maraton sen när jag fått fjärde filmen filmen och glo på alla filmerna:) jag har en filmtwilight bild och sen boktwilight bild:)
okej ska sluta tjata om mitt jäkla twilight nu;)
Är fortfarande super stolt över Fia förresten:)

Till min pappa på farsdag!

Idag är det farsdag! En dag man visar sin pappa att man älskar och uppskattar han:)
Min pappa han är underbar och fantastisk och att jag älskar han. Min pappa har bra musik smak, han är rolig och retfull. Det är min pappa och mamma som gjort mig till den jag är idag och det är jag tacksam för! Livet vore bra tomt utan min kära pappa(Tony Welander)<3
Idag är det farsdag! En dag man visar sin pappa att man älskar och uppskattar han:)
Min pappa han är underbar och fantastisk och att jag älskar han. Min pappa har bra musik smak, han är rolig och retfull. Det är min pappa och mamma som gjort mig till den jag är idag och det är jag tacksam för! Livet vore bra tomt utan min kära pappa(Tony Welander)<3

Söndag-13/11 farsdag!!

God morgon alla!!
Idag var det inte riktigt lika kallt ute, i stället för 2 minus var det 2 plus... fast nu är dte ju november och då ska de väl vara minus tycker jag!! Idag är de farsdag(kommer ett inlägg om de senare)
var uppe vid kvart över sju och tog ut fia.. Hade en sån jäkla l'skig dröm i natt. var som att vara med i en skräckfilm. Super läskigt var det, med elaka clowner, ormar och massa annat konstigt!!
Ska snart ta ut Fia på en typ promenad, igår så hade vi en träningsrunda, där vi tränade lite nya kommando och så. Hon gick lös och så fick hon gå sakta= typ brevid mig gå= gå på lite längre fram och så tränade vi så och lite annat, gick jätte bra:)
Men nu ska jag ut:)

Zombier

Har fixat så jag kan se serien The walking dead!Så då föll man för de också!! Har hört familjen prata om serien och sett reklamen för den så nu har jag bestäm mig för att kolla på den.
Sitter just nu och lyssnar på musik och väntar på att det ska bli mat, Fia ligger på skrivbodet;) får ta bild och visa sen:) förresten jag älskar min mössa som jag köpte, den är så varm och gosig:)

grå dimmig morgon!!

god morgon!! Sitter här denna lördags morgon och bara njuter just nu!! Ska snart klä på mig varmt och ta ut Fia på en promenad. Senare väntas det en promenad ner till stan och sen lunch. Sen blir det lite tv/film chill och efter det tar jag och Fia oss en lång promenad. Känns som en helt okej lördag:)

Mimikry!!

God kväll!! Sitter och lyssnar på mimikry-min sång och pratar med Amanda och daniel på msn:) vart inge film idag för ville vara lite social. Har även lekt en stund med Fia:) Funderar på att snart sova för känner mig trött och seg!! Är helt fast i mimikry, så jäkla bra... älskar låtarna:) man blir så fast!!
Mimikry-min sång

22 år idag!!

God dag alla!! Ännu en arbetsvecka avklarad! idag är det super fint väder ute, det är bara för att det är min födelsedag idag:) Har varit en sån där helt underbar bra dag idag:) Fia var rolig idag, hon satt på mitt skrivbord och kolla på datorn när hon fick syn på pilen och börja jaga den:P
Annars i veckan så hände en tråkig sak med min farmor, men hon lever och mår sådär!

Nu ska jag vara lite social på msn sen titta film:)

7 November!!

En sak som jag älskar är när man kommer hem efter en lång dag och bara kan ta det lugnt! Det är en sån härlig känsla:) Speciellt efter en måndagsdag:) Komma hem och ladda inför resten av veckan:) På tal om måndagar så måste jag säga att jag är ganska positvi till måndagar, jag älskar dom inte men hatar dom inte heller och sen försöker jag att se det så positivt jag bara kan just för att man inte ska tycka måndagar är pest, inget blir ju bättre!!
och nu när måndagen snart är över så kan man ju bara njuta!!
På torsdag ska vi ha en av strået hundarna hemma, nämligen zelda och hon ska sova med mig och fia:) så då får vi lite extra sällskap. och den 24 november så ska jag och fia sova på hunddagiset för då ska vi passa Jorm!!
Lite skönt att ha 2 hundar där i alla fall för senaste gången jag sov där var jag ju ensam...
Nu ska jag gos,leka lite med Fia:)

Skräckfilm ikväll med:)

Får bli skräckisar i kväll med:) Känns liksom passande nu med tanken på att det är alla helgona helgen.
förra veckan var det halloween, men det är ju inte alls samma, nej idag kan man nästan känna dne lite mystiska stämmningen. vi åkte ner till kyrkan för att kolla på gravarna och ta lite kort men satans vad folk det var, det var smockat med bilar och människor. men innan så åkte vi förbi slussarna vid hembygdsgården och tog en promenad med the dogs och tog kort på den väldigt vackra utsikten, speciellt nu när det är belyst så fint där:)
Men nu ska jag se lite film och mysa med Fia, hon är nog lite trött för vi var ju ute i 2 timmar och gick och sen lekte hon med Frank och sen när vi åt mat så bet hon på ben och sen lekte dom igen tills frank åkte och efter det så åkte ju vi iväg och till sist käkade Fia mat, så nu är hon nog trött:) fast känner jag henne rätt så kommer hon vilja att hon och jag ska leka lite med någon av hennes bollar:)

5/11-11 Fia är idag 11 månader!!

Tog en 2 timmars promenad med Fia, gick till hunddagiset och sen gick vi om kyrkan och såg på alla ljus som var tända vid gravarna. Skönt med en promenad:)  nu ligger Fia i sin korg och Frank(valpen) ligger på golvet bredvi henne, lite roligt att ha fler hundar hemma, kan kännas lite tomt i bland på helgen när man kolalr film eller något och det bara är jag och Fia där:) Nu väntas det snart middag:) 
Fia är idag 11 månader och om 1 månad är hon 1 år, shit allttså:)
Igår förresten så hittade jag en skita snygg mössa jag skulle vilja köpa. funderar på att köpa den
eller i alal fall spara pengar och sen köpa den för är en del andra saker jag skulle vilja köpa med och då kan jag spara pengar och sen handla. Fast mössan blir prio 1 för mössan jag har nu den är bra till höst och våren men till vintern så blir det för kallt för den!! 

Idag är kyrkogårdar runt om i världen välbesökta!! Tycker det ser så vackert ut!!
Hoppas nu att inger skadar sig eller att något tråkigt händer!


Skräckfilm:)

Nu jäklar ska jag våga mig på att se skräckis ensam.. bara jag och fia så klart..
har svårt att titta på skräckis ens med andra så får se hur dte går nu.... komemr fan inte kunna sova i kväll...
och så ska jag ut med fia i kväll.. hmmm.. nej nu ska jag inte skrämma upp mig själv...

Ta vara på varje minut i livet!!


Allt underbart i livet räknas oavsett litet eller stort. En sovmorgon då och då, en underbar liten vovve som sover bredvid en, en underbar familj, en bra film, lyssna på musik är några saker som förgyller mina dagar:) Det gäller att hitta de positiva och att se att allt bra som händer i ens liv är värt att må bra och vara glad för:) Jag älskar min familj och skulle inte vara den jag är i dag utan er. Min älskade lilla Fia gör verkligen livet underbart(för de mesta;)
varje minut i livet är värt att ta till vara på, man vet aldrig vad som väntar!!













Jag kan baka:)

Ja då har typ halva fredagsdagen gått åt;) Har varit ledig idag och mamma, pappa tog med sig Fia till hunddagiset för att hon skulle få träffa hundarna, gå med hundarna i stället för att vara hemma med mig för jag hade planerat in handling, städning och bakning och skulle Fia varit hemma så skulle jag fått ändra på planerna lite och så och sen är det bra för Fia att vara utan mig. Men i alla fall så passade jag på att sova ut lite, sov till runt 8 tror jag, värsta sovmorgon:) sen var jag och handla och såg massa saker jag skulle vilja ha, får skriva upp det på min lista över saker jag vill ha lista:) Sen bakade jag scones och fixade te som fick bli min lunch. Har nyss städat och fixat klart på rummet, ska ta toan alldeles strax. om ca en timme kommer min lilla Fia hem och då ska jag at ut henne på en lång promis:) ska bli skönt:) I kväll blir det film, dipp med morötter, gurka och paprika:)



Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0