29 Juni 2011

Har varit sjukt varmt ute idag, gick till jobbet idag, var skönt att gå på morgonen för är så skönt ute....
känenr mig så taggad och full med energi:)
Just nu sitter jag och lyssnar på typ gamla party låtar:) älskar att lyssna på musik som man typ älskade förut:) massa minnen!!
På fredag är jag typ ledig som det ser ut just nu, kanske blir att gå till jobbet och lämna Fia och köra en hundfri dag men får se hur det blir, annar blir det myspys med Fia:)
På tal om Fia Min lilla plutt hittar på så mycket kul och massa bus... som när man kollar ut vi ett fönster ja då står hon och hoppar upp mot fönstret och vill kolla ut hon med!!!
Tror jag skulle dö nyss för åt några inferno chips, seriöst dom är sjukt starka.... kändes som att munnen skulel brinna upp.
men nu ska jag kolla lite tv och ladda upp inför en jobb dag i morgon!!!
 Fucking hot die chips #inferno #chips #benechtwelwatgewend.

Pipleksaker=skit;)

Min dumma plan att hålla Fia lite sysselsatt har slutat med att jag vill kasta ut bollen hon leker med, dum ide att ge henne bollar som piper eller låter bom en bjällra. Jag känner hur tröttheten och irritationen på ljudet gör mig inte så glad. men får väl offra mig för min  Fia Plutts lycka;) eller så går jag in i köket;) Värst är att ju att ju mer bollen låter desto roligare är det tydligen;) Tröttnade nyss och satte på mig hörlurar och musik på högsta volym.
hörlurar=glad matte och pipboll=Fia lycklig;)
ska snart slänga i mig lite mat så magen blir glad, sen hitta något att titta på i kväll för att sedan sova.
ska gå till jobbet i morgon:)
det tar tid för mig att skriva ett inlä'gg i bloggen för jag springer runt och gör allt annat,
jag har lekt med Fia, lagat mat och ätit, försökt berätta en rolig sak.... ja de tar sin tid att skriva för mig;)

But here i am again:)

I know dålig uppdate senaste dagarna, men har inte känt någon lust att sitta vid datorn och skriva i bloggen. Har jobbat mycket, fullt upp med min lilla vovve som för övrigt är knäpp;) men kommer till det sen, kollat filmer och varit ute mycket och inte haft lust att blogga.But here i am again:)


Vet ni vad jag hittade??? jo en emo bild på mig från förut, det roliga med denna bild är att jag hade sån sminkning, svarta kläder på mig när jag var i skolan när det var lucia;) varför??? jo som en protest mot lucia.....
Jag tyckte/tycker att man ska fira lucia så klart, men jag tycker inte man gör det på rätt sätt, fast lucia är en av det normala och fina tradioner vi har:) typ jul/nyår/påsk/alla hjärtans dag/midsommar med mera är lite mer överdrivna tradioner, men men.. då tyckte jag att vi firade lucia fel, jag hade min jaghatarallt och trorjagäremo period:)
och lucia ska ju vara för att lysa upp världen och jag tyckte att världen var en märk plats att leva på:)
sen ville jag väl vara annorlunda, reta adam i min klass och sen var jag sur på en annan kille i min klass som hatar emo så resultat blev att jag klädd i svart, ett försök till emo målning gick till skolan på självast lucia klädd så;) Undrar vad folk tänkte;) så här såg i alla fall sminkingen ut:
(hade den tröjan på mig, fast på denna bild är inte håret fixat)

Det värsta med min emoperiod(förutom att jag inte såg riktigt klok ut;)
var det att då hade jag inte svart hår ens....

Men glad är jag att jag kom över den perioden:) och idag tycker jag inte alls som då..
men fatta att det är snart 5 år sen den bilden togs:)

 

Midsommar: Var hemma med fmailjen, åt god lunch, härlig middag och sen kollade jag film på kvällen.... Om man känner mig så vet man att jag är ingen som är ute och festar!!!

Så vad händer idag då?????? Jo som det ser ut nu så ska jag snart ut med Fia, sen åka till farmor, sen handla, sen ut med Fia och sen njuta av en tråkig söndag;) ha ha

 

 

my dress

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

Dreaming!

Så då har man jobbat, vart ut med Fia och försökt få i mig lite mat, kände mig inge hungrig alls.
I morgon ska jag gå till jobbet så blir att gå upp vid kvart över 4 för att gå till en halv fem.
Ska ju försöka gå till jobbet minst 3 dagar i veckan och minst 2 dagar i vecka gå hem.
Tråkigt nog så blev pappa riktigt sjuk:( hoppas dte blir bättre och att man själv inte blir sjuk nu!!!
men nu ska jag göra lite träning, duscha och sen krypa ner i sängen för att läsa lite innan det är dags att gå sista kissrundan med fia och sen sova. Fullt upp har man ju dom dagar man jobbar.
Vet ni vad jag älskar??? jo den där känslan man får när man jobbat, tränat och verkligen haft en bra opch tuff dag och man får gå och sova:) man verkligen känner att man gjort sig förtjänt av att få sova:)
läste en artikel om en tjej som var deprimerad och sen kunde man göra ett test för att se om man själv var det och nej idag är jag inte det men förut var jag det, jag var trött, ledsen och ja idag inser jag att då var jag deprimerad.
men jag lyckades ta mig ur det:) och idag kämpar jag med att få tillbaka mitt liv och jobba med mig själv:)
Att gå ner i vikt, må bra och ha ett bra liv:) Jag har lärt mig att må bra, vara lycklig och våga saker och tro på mig själv och sen när det gäller att gå ner i vik och äta bättre så måste jag bara bestämma mig!!!
En annan bra sak jag har lärt mig är att klara mig ensam igen:) alltså jag har alltid klarat mig själv, men ett tag kände jag mig äckligt beroende av att vara med någon, idag har jag lärt mig att människor kommer och går, att lita på folk men till en viss nivå:)
jag älskar mig själv:) men att jag vill förändra mig med vikt är för att jag vill må ännu bättre, orka mer och
känna mig nöjd med den jag är på in och utsidan:)
Det är mitt liv och jag älskar mitt liv:)
fjortisbild så klart:)

Snabb update!!

Vart en bra dag idag:) Men nu stänga av datorn, kolla tv, duscha och sen sova.. upp tidigt i morgon för att jobba.
Hej hå nu kör vi igång med jobbet igen:)
Ha en bra söndags kväll och en bra måndag:)
Vill bara säga att jag känner mig så lycklig och glad och massa med energi i kroppen, visst kommer det dagar man inte har alls någon energi eller dagar man är sur, men i överlag så känner jag mig så lycklig:)

Ny kategori!

tjenix alla!! Sitter och lsäer lite bloggar, kollar tv, läser expressen på nätet, kollar efter en film och gosar med Fia:)
Eftersom jag lyssnar så mycket på musik, ser mycket film och läser mycket så ska jag börja tips om lite böcker, filmer och musik hade jag tänkt!!! Kategorin blir ju så klart"Z klubben tipsar om" Jag ska då skriva om boken, musik och så. Kan vara kul för er som läser och för mig att hitta nya böcker, nya filmer och musik att kunna tipsa om och läsa. blir som en media klubb alltså i stället för bokklubb så blir det en media klubb där man då kan tipsa om böcker, filmer, hemsidor, spel, musik med mera. Ni kan skicka in era tips till zandrawelander@gmail.com
Ni som tipsar kom då få en länk till er blogg!!!
Det första Zklubben tipsar om får bli fagersta bandet: C-company
(klicka på namnet för att komma till deras myspace sida)
Att jag valde dom är dels för att dom komemr från fagersta, sen för att en av band medlem känner jag lite grann
mina föräldrar känner han mer men i alla fall:) och sen har han och hans tjej hund varit på vårt hunddagis;) men mest för att dom gör så grym musik:) Den är speciell och grymt bra:) lyssna och njut och gå in på deras myspace och lyssna på fler låtar:) dream about a girl är en favortit hos mig:)

Bloggar- bra eller dåligt???

Bloggbråk är dagens kändischocker, alltså ni vet kändisar ja när dom tycker att dom behöver uppmärksamhet då hittar dom på något för att alla ska se dom, för att dom ska hamna i rampljuset och så är dte med bloggarna idag. Paow har hoppat på egoina för att paow vill synas, i sin tur drar hon med sig egoina in i rampljuset. För grejen med bloggbråken är ju att uppmärksamhet inte bara dras till en bloggare, för jag tror inte egoina bloggbråkar men paow gör det. För det är ju så att man vill ju läsa bådas version om det som hänt. Roligast är när den påhoppade bloggarn inte ens skriver något om saken:)  Alltså jag skiter totalt i alla dessa storbloggare och vad som är sant eller inte sant. jag tycker det är kul att läsa bloggar för är ju lite som att läsa i en tidning eller en bok:)
man ser hur andra ser på saker och ting och man lär sig nya saker, det är lite som att lära känna nya människor, man får ta del av deras liv och man lär sig alltid något nytt, och sen finns det humor bloggar och dom är alltid roliga, det finns fakta bloggar  och bloggar om olika intressen, ja det finns bloggar för alla.
storbloggarna kommer leva kvar för alla tycker det är kul att läsa och se vad dom nu hittar på. Men jag tror inte man ska bli engagerad i deras liv för mycket!!!!!
Men läs bloggar, hitta förebilder och lär er massa saker från alla dessa bloggar som finns:)
Det finns bra saker med bloggar och dåliga! Jag läser bloggar som jag tycker jag får ut något av och sen läser jag bloggar bara för nöjes skull. precis som med böcker, viss böcker läser man för att få ut något av det för att lära sig något, se nya saker och vissa böcker läser man bara för läsandet skull en så kallad "en dags bok" för mig. Ni vet typ ungdomsböcker man läser ut på en dag.
I vissa bloggare hittar man kanske ny bekantskap och så.
jag tycker bloggar är bra i största allmänhet, kanske lite överdrivet med att typ nästan alla har en blogg idag, men samtidigt kul. Det är kul att läsa kompisars bloggar:) Men glöm inte att träffa folk irl heller:)
Min blogg funkar som en dagbok för mig, visst tänker man vad man skriver på lite mer, men den är ett bar sätt att lägga upp tankar och vad som händer i ens liv.
En annan sak med alla dessa bloggar är ju att alla kan få säga sitt, men sen så sitter folk och klagar på allt i alla fall. jag har mina åsikter om saker och ting men samtidigt tycker jag att man ska vara försiktig med vad man häver ut sig.
Nej usch nu känns det bara som jag sitter och svamlar en massa skit ju, fan ni ska höra mig ibland, jag har fan åsikter och tankar om allt möjligt, tror mamma blir tokig på mig när jag ska snacka om allt:) speciellt ointressanta saker som bb. där satt jag i köket och pratade om hur dom betedde sig och att ingen trodde på sara om henens känslor för martin eller hur alla klagade på att dom var så tråkiga osv och mamma stackarn hon lyssnade;)
Nej gos med Fia:)
p.s: tänk på att många bloggare hittar på massa för att få läsare så ta saker med en nypa salt och gör något er upprörd så ta en promenad och rensa tankarna(det funkar:)
Kramis:)
p.s en gång till: super kul med alla som läser och alla kommentarer:)

I min värld bor det.....

Kom nyss tillbaka från en lång promenad med Fia:)  härligt!!! Ibland är dte så skönt att bara gå¨och gå och gå:)
Man liksom bara går utan att ha ett riktigt mål. Jag gick upp till sjukhuset, upp mot floravägen, förbi ringvägen, förbi folketshus och sen ner mot skolan som ligger vid mig. En promenad som tog runt 1 timme:)
Kom och tänka på er bra film nyss, Horton! Det bästa med den filmen är fluffiga lilla katie:) seriöst garvar varenda gång hon är med, speciellt när hon låter så där konstigt. Kom ihåg första gången jag såg den filmen och så kom hon med sin blomma och jag tyckte åhh vad söt och så säger hon om sin värld och så ler hon så där konstigt och låter konstigt och då bröt jag ut i skratt efter.
Hon är typ läskig och söt:) ha ha :) om jag fick vara en figur skulle jag vara henne:) nej jag skulle vilja ha henne som husdjur:)
här är ett klipp på lite roliga saker med henne:
Nu ska jag läsa stolthet och fördom:) älskar språket i boken, krångligt men ändå underbart!!

En liten tanke!

God morgon!!
Vaknade runt 6 i morse men somnade om och drömde om valpar, sen vaknade jag vid halv 8 och tog ut Fia.
Nu ska jag snart ta Fia på en promenad, för att sedan käka lunch och sen blir dte en film innan vi tar en promenad och sen träning! Känns som en helt okej dag:) Just nu funderar jag bara på vart jag ska gå med fia. No way att jag går där jag gick igår i alla fall, tror den rundan blir på eftermiddagen idag!!! Ska nog gå i skogen snart och sen låta henne springa på gräsmattan:)


Hundar är inte falska
Hundar kan inte ljuga
Ge en hund din kärlek
så har du en vän för livet!
Men nu till min tanke:
Har tänkt på detta ett tag nu det här med vänner, pojkvän, gå ut på krogen och så. Det är ju så att jag själv valde bort att inte umgås med vänner, gå ut och festa och efter marcus valde jag även bort det här med kille. Jag kände att jag behövde få vara mig och vara med mig och min familj och göra det jag vill, hitta mig själv. ibland kan jag sakna det där med att ha vänner att vara med eller ha kille men jag vill inte bara ha kille för att ha en utan i så fall ska jag hitta en som passar in i mitt liv. men förtillfället så är det fokus på mig, Fia och min familj:)

Lek i regnet!

Ska ut och leka med min lilla skrutt en stund nu innan vampire diaries börjar!!
Hon ska få springa av sig lite och sen en liten kissrunda!!!
Att ha hund är inte alltid lätt, massa träning, massa uppoffringar(gå ut fast man är trött eller det regnar) är som att vara förälder ibland.
Att ha hund kan vara så underbart.
Tänk dig för innan du skaffar en hund och känner du att allt det jobbiga övervägs av dom där
bra men underbara sakerna, känner du att du kan offra sovmorgonar, gå ut i alla väder, träna mycket med din hund.


Trots att du inte alltid gör som jag vill
Trots att du hittar på massa bus
Trots att du gör som du själv vill ibland
så älskar jag dig i alla fall min lilla Fia.
Du får mig att le och skratta
Du får mig att orka med saker fast jag tror att jag inte orkar
Du får andra att le och skratta
Du får mig att känna mig älskad och uppskattad.
Den 5/12-2010 är min ängel född
Den 5/2-2011 vart du min ängel:)
Fia min underbara knäppa;) lilla vovve jag älskar dig:)Ha en bra fredagskväll:)

You make me smile:)

Tog Fia på en lång promenad i morse, Gick ner till semla där dom har en agility bana, testade Fia Plutt där lite grann och det var kul för gick ganska bra för att vara första gången:) Sen kom regnet så vi gick och gick och kom till andra sidan och sen hem:) Vart blöta men nu har vi gått en lång promenad:) sen vart det mys i sängen med tv, bok och sen en film som var jätte bra:) Just nu dugg regnar det, ni vet sånt där drygt regn som gör att man blir blött av att bara titta på det känns det som! Men var ut med Fia i alla fall på en kiss runda.
Nu snart är det mat, sen ska jag träna lite, sen ut med fia och sen träning med henne, duscha och sen är det
fredags mys som gäller med vampire diaries och film:) Är på bra humör fast ändå inte!
Tur jag har min lilla Fia som gör mig glad!!!

Vissa dagar är bara härliga!!

Sådär ja nu har man avklarat första delen av dagen;) Sov jätte bra i natt, för att sedan at ut Fia och sen passade vi bosse och sen tog vi en lång promenad:) Nu ska jag kolla lite days of our lives för att sedan käka lite lunch.
Efter det är avklarat så blir det till att skriva, träna, promenad och träning med Fia, middag, promenad
(en av promenaderna idag blir en riktigt lång promenad)
lite kvällsträning, för att sedan tillbringa kvällen med en film och sen att läsa. så ser min dag ut idag!
Har något fruktansvärt ont i huvudet:( dumma väder och antagligen dumma allergi!!!


Va gör man när man har tråkigt??? jo man.....

Va gör man när man har tråkigt??? jo man letar upp lite roliga underliga bilder och lägger upp på bloggen;)
Nej men satt och tittade på lite bilder jag hade i kameran och så la jag upp några här:) Har lite tråkigt just nu för finns inget på tv att glo på!! men u ska jag leta reda på den där förbannade flugan som stör mig... bye bye flugan säger jag;) he he.....

Mörkret blev till ljus:)

Satt och tittade på gamla inlägg i min blogg nyss och hittade lite dikter som jag gjort och så, har haft bloggen i 3 år den 12 oktober 2011. En sak jag känner när jag läser bloggen är att tiden med amrcus var nog inte så bra. Jag ser en ledsen, ensam och trött tjej framför mig. En tjej som vill så mycket men är fast. Någonstans efter marcus ser man att det öppnar upp sig och sommaren 2010 så är det en mycket annan blogg. Idag skulle jag vilja säga att mitt liv ser mycket ljusare ut och trots att jag har en del saker jag behöver ändra på i mitt liv så känner jag inte alls samma jobbiga som jag gjorde då.
Men här är lite gamla dikter:
Dikt, skriven- 2008-12-26

Jag hör dig men jag ser dig inte

Jag vill säga att jag saknar dig

men mitt mod är inte så starkt så jag vågar inte säga sanningen till dig.

Mitt hjärta det slår för dig, det dunkar miljarder

med slag av kärlek varje dag. Min kropp

den skriker efter längtan en längtan efter beröring av dig jag vill säga sanningen till dig men vågar ej.

Min sanning till dig är att jag ja älskar dig. Jag klarar mig inte utan dig. Jag behöver din kärlek, ditt mod din styrka för att kunna leva.


Dikt, skriven-2008-12-27

genom dina ögon kan man se all smärta man kan se hur du lidit, 
man kan känna hur dina tårar runnit från dina kinder
man kan känna smärtan från när du skärt dig. 
jag känner hur du lidit så berätta vad som är fel
jag lovar dina ord blir min tystnad
dina ord förblir hemliga men dela med dig av din smärta 
jag känner den...........

Dikt, skriven-2008-12-27
utan sanning blir allt bara lögner
med ett liv med bara lögner kan du inte sova gott
om du inte får sova ordentligt mår kroppen dåligt
om kroppen mår dåligt så mår ditt psyke dåligt
mår du dåligt så kommer du att vilja dö
vill du dö så dör du
så ljug inte!!!!!!!


Dikt, skriven-2008-12-31

Om jag försvinner - Lovar du att leta efter mig?
Om jag gråter och är sårad - Lovar du att trösta mig då?
Om jag förlorar mig i mörkret - Lovar du att vara mitt ljus?
Om jag sårar dej - Lovar du att förlåta mej?
Om jag tittar upp mot himlen en natt - Lovar du att vara min stjärna då?
Om allt känns svårt - Lovar du att få mig att le?
Om jag ger dej ett minne - Lovar du att aldrig glömma mej?
Om jag dör - Lovar du att inte gråta?

för jag lovar att alltid älska dig!


Dikt, skriven-2008-12-31
Du ger mig styrkan när jag inte orkar nå mer, 
du älskar mig när jag inte förtjänar din kärlek, 
du står alltid bakom mig i mina beslut, 
du finns alltid här för mig<3<3 
Du är det bästa som har hänt mig och
även om du funnits i mitt liv i 
1!½ år så har bara min kärlek till 
dig vuxit sig starkare....
Undrar hur mitt liv ser ut om 3 år till:)


Expressen!

Hamnade mitt i regnskurar när jag var nere på stan, men men klarade mig ganska bra ändå. Köpte mitt vinglas:), gardin och ett örngott till min kudde, köpte även mörk choklad med mint. Nu ska det bytas gardin, ut med Fia, städas och sen skriva! Just nu sitter jag och lyssnar på musik och läser expressen på datorn:) Jag gillar att kunna direkt och enkelt kunna läsa vad som händer i världen, visst jag har inget emot att läsa en vanlig tidning men det är bra och smidigt att kunna läsa direkt i datorn tycker jag! Förut hatade jag det för kändes så dumt och krångligt men nu älskar jag det!

Inge vin i mitt vinglas!

Shit vad skönt jag sov i natt, somnade runt efter 23:00 och sen sov jag fram tills en kanske havl6 och då vaknade jag till för det regna men sen somnade jag om igen och sov tills kvart i 8.
har varit ute med fia, ätit lunch och snart ska jag ner på stan en sväng för att sedan ta Fia på en lång promenad.
Ska nog sätta mig och skriva, göra planering och lite sånt idag:) Känner mig full av ideer och har en massa energi. Känner mig otroligt pepp idag:)
Planering handlar mycket om det här med att dra ner på socker, känner att jag behöver få bort läsk och typ chips ur mitt liv ett tag. Kanske inför läsk någon gång ibland sen. När jag börjar tänka efter så känns dte som att man typ är lycklig när man har något sött i närheten. Nej dags att verkligen ta detta på allvar nu!!!
Dags att äta bra, träna bra och vara lycklig;)
Men nu ska jag ner på stan en sväng och leta efter vinglas:) inte för att ha vin i utan för att bara kunna dricka ur.
kan ju köpa loka och låtsas att jag dricker vitt vin:) Kan ju vara en bra motivation tycker jag, att köpa ett fint glas att dricka ur:) ha ha Nej men har velat haft ett sånt glas:) Så nu ska jag lämna in Fia i köket, och dra ut!
hej svejs!!

God natt

Härligt ska sova i min egna sköna säng:) efter 3 nätter i en ganska så obekväm säng
(blev skönare att sova i den när det inte var så varmt) så ska det bli så skönt att sova i min säng i natt.
Uppskattar verkligen min säng när jag sovit någon annanstans, trots att min säng inte är någon dröm säng så älskar jag min säng:) Fast skulle så klart vilja ha en riktigt skön, mjuk vacker säng, typ en himmelsäng. Skulle verkligen vilja få inreda mitt drömhem med ett riktigt härligt sovrum:)
vad sägs om typ någon av dom här sängarna:
Så vackra sängar:) Nej men nu ska jag ta och stänga av datorn, kolla tv, ta ut Fia och sen sova:)

Bilder a la stugan

Im home!!

Yes box då vare man hemma då! Åkte hem pga av en del saker som hänt hemma, bland annat så var det något med att det regnat in vatten i lokalen så vi behövde åka dit för att kolla och sen andra saker och då kände det bättre att åka hem i stället för att åka fram och tillbaka och sen gör det inte så mycket för skulle i alla fall bli dåligt väder och sen var det skönt den tiden vi fick där tycker jag. Alltså det är både tråkigt ocg skönt att komma hem, man skulel ha en egen sommarstuga känner jag, dit man kunde åka när man ville och så. Men nu är man hemme i alla fall, Kom hem för någon timme sen. känns lite konstigt att vara hemma, att inte bara kunna öppna dörren och släppa ut Fia och låta henne springa omkring eller sitta på altanen. Men skönt att vara hemma och ha sina saker:)
En kort med rolig semester vart det, grillning, spelat spel, tittat film, solat och bara njutit och umgåtts med världens bästa familj. Resten av veckan blir det att ha semester hemma;) med promenader, kanske en utflykt med familjen, och ha det skönt hemma. Har lite bilder att lägga upp sen, på stugan, Fia, och så. Kom på nu att jag skulle tagit kort på fåren vi såg ju!!!!
Men nu ska jag snart ut med fia!!

Regnig dag

Vaknade av att det regnade i morse, sov dåligt för det var varmt och obekväm säng, men sen så svalnade det av i morse så då sov vi en stund till. Vart ute och gått, spelat och solat lite idag. bara en lugn dag. Igår
spelade vi musik, grilla ochg hade det skönt. I morgon kanske det blir en tur i sala.
men nu ska jag at ut Fia lite.

Min student!!

För exakt 1 år sen så sprang vi ut på balkongen och blev typ "hyllade" av nära och kära. Vi skrek och sjänj och var allmänt glada. För 1 år sen tog jag studenten!!!
När man är en sisådär 15/16 år så börjar man funderar lite smått på framtiden, man försöker se sig själv ta studenten, gifta sig, skaffa barn men ung som man är så har man svårt att se det där. men så kommer den dagen när man tar studenten. I högstadiet trivdes jag ganska bra och på media. Trivdes bra på bf med. Det är bara det att jag är en ensamvarg och jag hatar att umgås mycket. Jga kan tycka dte är kul ibland men inte för ofta. Sen så var det så att jag är ingen sån som festar på det viset vilket min klass gillade så jag hamnade liksom utanför. jag är en sån som de flesta gillar och har lätt att prata med mig, men jag har svårt att umgås med folk och sen kände ju alll varann sen innan. Men i alla fall på studenten så kom jag till skolan och mötte upp klassen och då hamnade man med i stämmingen, vi skrek, vi sjöng i hela skolan och i aulan. Min klass hördes nog mest:) fan vad vi tjoade. Sen i aulan var det så lång tråkigt!!! Men jag gillade stämingen vi hade i klassen. Efter massa tal i aulan och en träff med lärare och få betyg:) så var det dags att gå ut på balkongen. Fan vad nervös man var och sen krånglade vår låt också. Men kul var det och snabbt gick det. Fan vilket rus man fick i kroppen när man sprang ut där. Sen tog vi oss ut med resten av 2010 studenter från brinell till anhöriga. Efter det bar dte va ner mot stan för att åka student flak och det var kul att stå där och vinka och skrika och sjunga. Efter dte sen sa vi hej då och alla försvann åt sina håll. Jag gick hem och umgicks med familjen, gick över till hanna och sen när hon skulle ut för att dra till sista student festen så gick jag hem och kolla film och kände mig nöjd med min student. Jag valde själv hur jag ville ha det och var så nöjd. Jag saknar inte min klass eller skolan på det viset, jag saknar mer den där skolan känslan man hade.  Det enda jag tycker var tråkigt med min student är den där jäkla mössan som kosta typ 1000 kr, känns smått onödigt men är ett minne för livet!
Så gör studenten till er egen och kom ihåg att detta är början på ert nya liv!!!!!
På slutet av skolan så var jag ganska trött på skolan, klassen och ja allt men jag kämpade på och
idag är jag så otroligt stolt över mig själv. jag hade inga ig och mest stolt är jag för mitt projektarbete och sen att jag från 8an har lyckats få vg i svenska:) Jag kunde fått högre betyg i visssa ämen det vet jag om jag bara kämpat lite mer, men då jag tappade skol andan och inte hade lust så gav jag upp lite vilket jag ångrar lite!
Men när jag tog studenten så kände jag faktiskt mig stolt och jag kände att detta är början av något underbart!!!

solen lyser och det är så härligt!!

Sitter ute på verandan i sommarstugan, läser, solar och bara njuter:) så jäkla härligt är det!
väldigt varmt och svettigt med så härligt! dock så har fia nog fått lite värmeslag stackarn:(
Men jag får henne att dricka och doppar tassarna i vatten så ska det nog blir bra:)
Om inte annat så blir det ju svalare nu till kvällen.
Men nu ska JAG njuta klart:)

In the summer stuga!!


Boktips: Vem snodde osten!!

Om ni vill läsa en bok som verkligen får en att tänka till i sitt liv så ska ni läsa vem snodde osten.
En bok som beskriver fyra olika typer av personligheter och deras sätt att hantera förändring - lättläs & framförallt tänkvärd...
bokens handling:
Mössen Sniff och Snabb tillsammans med pysslingarna Suck och Stön lever i labyrinten och är på ständig jakt efter den trygga och lyckogörande osten. När de så småningom hittar den har de olika sätt att njuta av den. När osten en dag inte längre finns kvar på det gamla vanliga stället ställs läsaren inför frågan: hur hanterar Du situationen, vem kan du identifiera dig med av de fyra olika karaktärerna, som motsvarar både enklare och mer komplexa delar av personligheten, och vad finns det att lära?

Vi läste den på itpedagog utbildningen och då tog vi upp lite bra citat med boken och här är dom jag och en klasskompis skrev:

-          Att fråga sig ”Vad skulle jag göra om jag inte var rädd?
Denna är bra för den får att tänka till, och den är bra att ha med sig i många lägen.  Om man t.ex. kommer ny på ett ställe och man kan tycka att det är lite obehagligt, ja då kan man tänka sig att vad skulle jag göra nu om jag inte var rädd. Detta är en viktig faktor för att kunna förändras och välkomna nya utmaningar och nya förändringar, att komma över rädslan.

-          Att inte tro att det alltid kommer att vara som idag.
Även fast man trivs där man är för tillfället, att man har känslan av att nu är det som det ska vara och ingen kommer eller får ta detta från mig. Känslan i sig är väl inte fel, för då trivs man, men man måste ha sinnet öppet för att förändringar kan ske utan att du är med på det. Är man mentalt föreberedd eller mentalt inställd på att man följer med förändringar så klarar man sig nog ganska bra. Nu menar inte jag att man ska tänka som i skarpt läge hela tiden, utan att man ska ha en grundinställning som gör en mentalt förberedd på eventuella förändringar.

-         Att man ska vara öppen för förändringar.
Detta faller eventuellt under föregående punkt, men jag tycker ändå att det är viktigt att poängtera att man ska vara öppen för förändringar då boken tar upp just detta. Det är som att boken vill förbereda en på att förändringar sker, ”deal with it”.

-          Att man alltid kan lära av andra (t.ex. Stön kan lära av Suck och Suck av Sniff för att utvecklas).
Snabb är den som drar först när ”osten” är slut. Sniff hakar på tätt efter och så är det bara Suck och Stön kvar. Suck är till en början förvirrad men förstår till slut att Sniff och Snabb nog har gjort rätt att söka sig vidare medan Stön vägrar och säger att han är orättvist behandlad och att han väntar på att ”osten” återlämnas till honom. I detta läge lär sig Suck av Sniff och Snabb och Stön borde göra detsamma, det är inte fel att ta lärdom av anda individer, det är en del av ens egen utveckling. Men sluter man sig som Stön lider man bara själv i slutänden.

-         Att man alltid har det yttersta ansvaret för sin egen ”ost”.
De tre karaktärerna Sniff, Snabb och Suck letar efter ny ”ost” själva då de ser nyttan och behovet av det för deras egen överlevnad – de tar ansvar! Men Stön sitter bi och väntar och gormar om att vara orättvist behandlad, någon har snott hans ”ost” och han vägrar lyfta ett finger. Detta är att skjuta över ansvaret på någon annan och vill man ha sin ”ost” får man gott ta för sig. Livet är inte ett rakt spår där allt är detsamma hela tiden och man får saker och ting serverat, utan man får ta tag i sitt eget.

-          Att vara uppmärksam.
En sak som boken visar tydligt är att man ska vara uppmärksam. Även fast man har det bra där man är så kan det hända något oförutsägbart och ser du inte att det kommer mot dig så kan du inte heller vara beredd att ta dig vidare och söka nya vägar till ”ost”. Nu är inte alla förändringar förutsägbara, men ofta anar man vad som är på gång. Man kan även vara uppmärksam bara för att vara uppmärksam, hålla sig ajour med vad som händer i t.ex. arbetslivet – vilka jobb finns på marknaden, vilka vidareutbildningar kan jag gå o.s.v.

Känns så häärligt att snart åka iväg, känner ........

Känns så häärligt att snart åka iväg, känner mig så glad och lycklig(trots pms;) Känner hur lyckan bara rusar i kroppen och det känns att det är sommar nu:)
Känns så bra att åka i väg, vara ute mycket, grilla och bara vara med familjen:) finns inget bättre just nu:)
Sommar+stuga+grilla+bra musik+familjen= en mycket lycklig Zandra!!!!!

Det är morgon och om några timmar åker vi!!

God morgon alla!! Lyssnar på musik, byter om och bloggar:) Ska ta Fia på en promenad, handla, lunch, promenad och bara chilla för att sedan åka till stugan! Har gjort lite tisinställda inlägg till senare idag, för runt 1 ska jag packa ner skärmen och då stängs datorn av!!! Sen får jag se när jag skriver, men det kommer inställda inlägg:)
Det är en härlig morgon och nu ska jag njuta av den:)

Inget sommarlov här inte!!

Nu vid den här tiden på året stundar det sommarlov och studentent och det är nu man verkligen saknar skolan:)
Satt vid fb och såg att min kompis från bf ja hennes kille är kompis med en kille jag kände när jag gick på förskola(lekis) och 1an. Vilket fick mig att minnas alla gamla skolår. Så hittade gamla skolfotografier från lekis, 2an, 3an och 4an:) Gud vad jag saknar vissa av mina gamla klasser, jag kom ihåg på lekis så lekte vi ofta polis och tjuv, jag och kasandra lekte oftast med killarna:) Tänk vad mycket olika klasser jag gått i, många klasskompisar jag haft, lärare och allt man lärt sig:)
Det känns konstigt att inte ha skolavslutning och få sommarlov
tur man har alla minnena:)

Packa???

Sitter och lyssnar på musik och packar lite grann, hade skrivit upp en lista med saker men nu har jag bara slängt ner en massa saker. Jag hatar att packa för vet aldrig vad jag behöver och så, nej usch. det är det sämsta med att åka i väg tycker jag, att få med sig det man behöver. Vore bättre om man typ kunde få dit mitt rum där jag ska vara:)
Nej men ska gå igenom allt i morgon och så:) men nu en dusch och sen kolla tv....

I morgon ska jag gå till jobbet och sen hem:) skönt!! Blir en härlig sista dag i morgon hoppas jag. Sen hem och packa, städa rummet och ha fredagsmys:) Sen på lördag har jag bestämt att jag ska upp tidigt för att ta Fia på promenad, sen lite träning, sen handla och sen lunch och sen invänta att vi ska åka:) Sen blir det stugan:)
ha det gött alla:)

Som en glass

Ska duscha snart, så äckligt varmt ute ju! När man varit ute en stund känenr man sig som en glass som smälter. Men för övrigt en bra dag tycker jag. Bara 2 dagar kvar innan semestern känns grymt skönt. Kände verkligen inte för att blogga igår för gick hem med Fia, var ner på stan och sen kom jag hem och käkade middag och sen hade jag aldrig på datorn igår.
Vecka 24 får vi en typ "sommarhund" till hunddagiset, vicky, hon har varit hos oss förut. så det blir kul, Fai komemr älska henne;) Imorgon ska jag sy lite kläder som gått hål på, sen på fredag och lördag så blir det handla/packa:)
Ska packa det mesta på fredagen, men allt kan jag inte packa då och sen blir det handling!!
Nej in och duscha innan man smälter bort här!!

Man är inte rasist för att man har svensk flagga!

Godagens på nationaldagen:) Vet ni vad jag tycker är lite synd, jo att det här med svenska flaggan och national sången förknippas med något rasistikt! På fb dök det upp ett evangemang som heter Den 6:e Juni ändrar vi våra profilbilder till Svenska flaggan! jag tycker det är en bra sak. jag tror att många känner att nej men då kanske folk tror jag är rasistisk. Det är tråkigt att det blivit så, för vi ska vara lika stolta som alla andra över vårat land:)
Hörde även att dom tycker att man inte ska sjunga du gamla du fria på skolavslutningar, det är fel för det är ju i sverige vi är och det är där skolan ligger och då ska vi väl sjunga den. Det som är rasistiskt tycker jag det är att komma till ett land och kalla folk rasister för att vi vill hedra vårt land, det är rasistiskt.
F-n vad skönt det ska bli att jobba i morgon, drygt att vara ledig för länge när man är hemma typ.
nu har det kännts som att helgen aldrig velat at slut och det är inge kul. Jag tycker det är skönt att ha mina rutiner och det.  Som när vi åker tills tugan i en vecka då blir det en annan sak att vara ledig för då r man inte hemma. När man är hemma så är man van nu att jobba 5 dagar i veckan, vara ledig på helgen. Så ska bli skönt i morgon!!!
Kollade på bb-finalen och tippat så vann Simon, nu märks det att folk saknar bb och vill veta allt som händer runt omkring deltagarna!!! var ganska rolig och spännande final, fan dom hade gjort finalen till ett stort event ju och skit snygg scen!!
Men nu ska jag snart ta med mig Fia ut en sväng!!!

Sjukt taggad!!!

Var på nyss på promenad med Fia:) Vi gick och sen kastade vi boll:) Hade tänkt att i eftermiddag ja eller efter maten att gå en lång promenad med henne. Sitter just nu och ska snart träna och funderar på om jag ska se bb-finalen. kanske kollar lite då och då, men vet inte om jag har lust att kolla till 23:00 för hade tänkt att gå upp tidigt i morgon dels för att gå lång promenad och sen för att vänja mig in vid att det är jobb sen på tisdag och då ska jag ju upp tidigt, men får se hur jag gör med det!!!

I morgon så ska jag göra en 2 veckors typ utrensing om man kan kalla det så. Men det hela går ut på att typ inte dricka läsk, äta onttigt i 2 veckor för att bara få rensa ur kroppen. och jag tror att ska man typ sluta med socker så ska man nog sätta upp lite mål och då var 2 veckor en bra start tycker jag. Först ska jag köra nu en vecka innan semestern för att vänja mig och sen på semestern så ska vi vara ute i en stuga i skogen så kommer inte ens kunna handla onyttigt. och sen ska jag göra som vanligt att gå mycket, kanske gå ännu fler promenader eller kanske längre promenader, köra power walk, träna. Ja ju mer energi man får så kommer man ju så klart orka mer:) känner mig i alla fall sjukt taggad. Mitt mål denna sommaren är att få i mig så lite läsk/godis/chips osv som möjligt, röra mig mycket, få igång typ styrke träning, orka mycket på back träningen och få upp bra med energi till vintern. För om man har energi och orkar mer ja då är det inte så jobbigt att gå ut på vintern trots att det är kallt.
Jag vill må bra och orka mycket:) Så är peppad till 110%:)
jag ska F-n lyckas denna gång:)

Världen är inte så vacker!

God morgon på er!! fia och jag sov till typ halv 8 idag, sen gick vi ut och sen lagade jag lunch så att det bara var att värma den sen! jag har tänkt på hur sjukt konstigt det är allt man sitter i sin egna lilla värld och har sina problem och samtidigt kan man läsa om krig och annat hemskt men inget av det går in riktigt för man kan inte tänka sig hur det är. men visst är det sjukt att tex i dag kanske någon är super upprörd för att hennes hår ser förjävligt ut och samtidigt kanske någon förlorat sitt hem. I sverige kan vi typ klaga på att fan att det ska regna medans dom i afrika vill ha regn. livet är bra underligt!!! man borde vara glad för det man har!! Världen är vacker på utsidan men början man granska så ser man att världen inte är så vacker!

Har känt mig sjukt irriterad på männiksor som lägger sig i saker dom inte har med att göra, folk som bara klagar, folk som tror dom kan göra som dom vill osv och så skrev jag bara ner något:
"Det är helt sjukt vad irriterad jag kan bli på dig.
Hur du tror att du är något och bara göra som du vill
mår du bra så är allt okej
är du sur så gör du ett helvete till alla
du ställer krav och klagar om det inte blir så
sen ibland är du typ så jäkla underbar
Men ibland vill jag skrika att jag hatar dig"


Min älskade lilla Fia!

Den 5/6 är 6 månader sen hon föddes(på bilden är hon 5 veckor) och i 4 månader har hon bott hos mig:) Min lilla Fia Plutt, mycket har hon lärt sig och mycket har vi kvar:) Vissa dagar har inte varit tuffa vissa dagar underbara. men skulle inte vilja vara utan min lilla plutt. Och tack vare min underbara familj som hjälp mig med henne så har allt funkat ännu bättre. Älskar när hon ligger i ens knä och ser så söt ut! Min lilla Fia pluttis:)
Älskar när hon lär sig nya saker och älskar henne fast hon inte alltid gör som jag vill.
Hon är verkligen min lilla Fia:)
ha ha hon får inte plats i den där nu:)

En ganska bra dag:)

Kom för ett tag sen hem från en 2,5 times promenad  i skogen med familjen, och nu är man varm, svettig och trött. men jag älskar att gå och speciellt när man gått långt och kommer hem för då känner mig sig så duktig och det är så skönt att bara ta något att dricka och sen njuta! Fia ligger utslagen och sover och jag ska kolla film snart tänkte jag!!  Älskar att vakna på morgonen och se att solen lyser och det är fint väder!! I morgon och på måndag är det inge jobb men sen på tisdag är det jobb igen. Men sen på fredag är det sista dagen innan semestern, så då ska jag nog ta en lång promis hem med Fia, lämna av Fia för att handla och sen hem för att packa:) Fan vad jag längtar!!! Som tur är så ska pappa at med datorn och min skärm ska med så vi kan se på skräckfilmer på kvällarna så då kommer jag kunna uppdatera bloggen:) Ska ta massa bilder nu när jag har en bättre kamera och  gå mycket och bara ha semester:)

Fia innan vi gick ut!!

 

jag innan vi gick ut!!

 

 

 

Vilken het dag!!

Sitter och funderar på vilkjen film jag ska se, funderar på att se scary movie fyra sen vid 10 men får se, känner mig helt slut i huvudet, blir så när man är ute halva dagen i värmen och knappt druckit något. Var med Amanda nere på stan från halv 12 till halv 4 för sen skulle jag  i väg och sen drog jag och Fia ut på promenad och träffa upp henne igen:) Var typ 28 plus när jag var ut sist. Ska ta en lång promenad antingen på eftermiddagen eller typ efter maten får se hur jag gör, beror lite på hur varmt det är, är det riktigt varmt så blir det att gå efter maten. Ska i alla fall ta en promenad och back träning på morgonen, för att sedan passa bosse en sväng och sen tror jag vi ska i väg. Just ja ska nog följa med mamma och pappa på en promenad nu i helgen vet inte vilken dag bara.
Var så skönt att duscha och få på sig andra kläder när jag kom hem, usch vilken het dag det varit!!
Ska mysa lite med Fia och sen kolla film:)

Sociala medier är inte alltid bra!

Satt och läste lite på minelas(var med i oasen/bigbrother) blogg och jag säger bara att gud vad folk är omogna och håller på mot henne bara för hela grejen med martin/sara-oasen grejen. Jag säger bara att det är så dumt att lägga sig i saker man inte har med att göra, folk är så sura och lägger sig i allt möjligt i dag. jag säger bara att låt dom reda upp det där själva och ni som klagar och har er får rätta i er hur det blir. Vill ni kontrollera vad som händer, så kontrollera erat eget liv då!!!! Börjar blir så sjukt allt nu med bloggar, facebook och allt annat för det gör att folk kan sitta bakom sin dator och skriva massa skit. Kul att folk har en åsikt och så, men man kanske borde tänka sig för lite!!!  Vissa människor dom får bara massa skit och folk stör sig på minsta lilla. Som jag såg i en blogg att en mamma hade rosa kläder till sin flicka och kallade henne prinsessa och oj ja vad tror hon då att hon fick höra?? jo att hon delade in henne i könsroller och massa annat skräp. Det är hennes barn så hon gör som hon vill. Nej i bland är sociala medier världen inte alltid så bra som man kan tycka.
Ha en åsikt, men tänk efter lite på vad ni själva skulle vilja få höra!
Och lägg er inte i saker ni inte har med att göra.
Visst är det bra med kritik och klagomål, men man behöver inte klaga på allt!

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0