Its youst a ordinary day

God dagens! Igår äntligen tittade solen fram och det var skönt, även om våren dröjer så känns allt bättre med sol:) Nu på eftermiddagen idag så tittade solen fram, så tog fia på en eftermiddags runda... ska om typ en halvtimme ut med henne innan det blir mat. Idag kommer mina systrar hit. Tror att det börjar gå in i mig att farmor inte finns, att jag aldrig mer kommer få träffa henne igen... Får se hur det blir i morgon!!!

söndag!!!!

Både gillar och ogillar söndagar! Man är så seg och sen blir det ju inte bättre av att solen inte ville titta fram! Och vad hände med att skriva ner mina tankar??? hmm ja ja har gått massa i alla fall, städat, lekt och myst med fia och umgåtts med familjen:) tankarna finns ju kvar:) Har lite tankar kring sjukvården och annat.... På onsdag är det dags för begravningen, vet inte riktigt hur jag ska känna,,,, jag tycker det är skönt för farmor att hon äntligen fick vila och slippa att bli sämre och må dåligt, men sen samtididigt tycker det där upp att jag aldrig mer får träffa henne och sen samtidigt så har det inte gått in än att hon faktiskt är borta... På tisdag kommer mina systrar hit, och den ena träffade jag för några månader sen, den andra för typ 5 år sen... och jag tror inte att vi umgåtts allihop sen jag var typ liten pga olika saker.... men nu kommer dom på tisdag... men nu ska jag göra i ordning med kläder och annat inför jobb i morgon! >Mitt öra är bättre, har inte alls haft ont och bäst är att jag fått sova:)

tankar

Gick typ 7 km promis idag... blir städning, promis och sen ska jag sätta mig o skriva.....

Fick sova:-)

God morgon världen.... fick fruktansvärt ont här nu på morgonen men det gör inte så mycket för fick ju sova i natt:-) Så jäkla skönt att somna o sen vaknade jag typ 1 min innan klockan ringde:-) men sen när vi kommit tilö jobbet efter en promis så fick jag svin ont... men som sagt fick ju sova plus att idag blir det doktorn:-) Men nu ska jag mysa med vovvarna som kommiy hit:-) ha en bra dag...

Trött tjej

god natt alla... ska snart sova eller hoppas jag får sova... knappt sovit på flera nätter nu... i morgon blir det sjukan...

Runkeeper 19 jan- 19 feb

Har gått 230 km alltså 23 mil och har gjort 87 promenader:) plus att det kommer tillkomma nu här idag någon runda till:) Men sen så missade jag ju en massa rundor när den inte ville funka men så jag har gått alltså 23 mil från 19 till 19:)

god morron söndag.... vänner for ever

God morron söndag känner mig lite seg här.... Amanda ringde mig vid 23 igår kväll och vi la på några timmar senare o ändå vaknar jag vid sju... Tur att jag redan hade gjort allt klart och det när honå ringde. Fattar mig icke på oss två... vi har känt varann i en evighet men vi träffas sällan eller pratar sällan men ändå så är hon den jag verkligen kan prata med... men så är det väl äkta vänner är dom som finns där o inte försvinner:-)

Trött...

gått över en mil idag:-) städat, målat osv... så är trött nu.. ska slö titta på film och sen sova..

Lördags förmiddag!

En underbar känsla är ju den när man gjort en massa nytta:) Älskar när man hållt i gång och sen kan man bara sätta sig ner och njuta lite. Som idag då åkte vi och handlade vid 9 och sen gick jag och fia hem( tog en extra lång väg, 6 km vart det) och då städade jag och sen nu nyss så åt jag lite lunch:) Känns så här helt perfekt. Nu blir det lite vila för fias del och själv ska jag plocka lite med kläder och annat! Ska lek träna med henne sen i eftermiddag:) Och så blir det några promisar till och i kväll blir det film och eventuellt melodifestivalen!

No hater

Jag tycker inte att jag är en hatare eller tråkig osv bara för att jag tycker alla hjärtans dag är onödig... visst fint med en dag vi visar kärlek men ska vi inte göra det jämt... dom där små sakerna man gör för varann det är kärlek, hälsa på folk, vara trevlig osv:-) Men visa kärlek <3 för kärlek är vackert.

Trött tjej

God morgon min dag började redan vid fyra av plogbilen, så då halv sov jag tills det var dags att gå upp eftersom jag ville få lite mer sömn då jag sov dåligt och vid tolv tiden var jag tvungen att sitta upp tills det gett med sig med örat.... Hatar att gå upp när det är mörkt o tidigt och man är trött.... Men nu är jag på jobbet med fia och hund nummer 1.... nästa hund lär typ komma vid efter sju, så ska mysa mig ner i soffan med vovvarna o ha det lugnt och skönt:-) Slutar inte tidigt idag eftersom pappa ska till hedemora, men gör inte så mycket för har ändå inget att göra. Vill slippa ha ont för nu har det blivit dåligt med morgon promis visst jag går mycket men gillar att gå på morgonen.... Nu på vintern så försöker jag gå de dagar jag inte öppnar och sen när det börjar bli ljusare så ska jag även gå då jag öppnar, nu är det inge kul att gå upp vid fyra och gå promis när det är mörkt och kallt och att gå upp extra tidigt varje dag när det är så och plus att man sovit dåligt och haft ont nej inge bra... Men jag går så mycket ändå under dagarna, men jag gillar att få röra på mig och vakna till och komma igång på morgonen. Sen när man kommer in så är man pigg och hungrig och då käkar man frukost.... Så även om jag sovit dålit så tänker jag börja gå på morgonen i alla fall de dagar jag inte öppnar, för mår så mycket bättre då. Men nu får det gärna bli varmare och ljusare ute:-) Nu hund mys, musik o lite lugnt innan allt på riktigt drar i gång.









Sååååå trött

God kväll.... är så jäkla trött, tog evigheter att somna i natt pga helvetets örat. och sen full fart hela dagen och nu lugnt så nu e jag trött.... i morgon kommer jönsson hit o han får vara hos mig p fi på kvällen o sova här en natt:-) älskar när det är ja o fia men är det en lugn o trevlig hund så är det kul att ha den med... o fi är
van att dela med sig:-) och jönsson gillar hon mycket.

Hund skadad

jag är nog hund skadad eller i alla fall fia skadad, insåg det när jag kom på att på instagram heter zfia. hmm ja ja :) Vi är anton fria nu i alla fall för nu har han åkt hem, så snart blir det dusch och sen tv:) Tog en halv lång runda på förmiddagen och sen en längre på eftermiddagen(ska bli kul att se på runkeepern hur mycket jag gått på en månad) och sen nu innan fia skulle äta så gick vi ut och lekte lite:) kan behövas det med... tror(hoppas, ber  osv) att mitt öra börjar ge med sig nu äntligen, tänker icke ta upp detaljer för icke fräscht:) 

Hela livet i en telefon

jag kan inte hjälpa att känna lite som att man har hela sitt liv i en telefon nu för tiden, man har allt samlat:) på gott och ont så klart! men jag älskar min tele:) Jag älskar att kunna vara social, ha min runkeeper, kolla banken, skriva upp saker osv:) Nu när jag har en mobil som jag kan göra mer än bara skicka sms och ringa så märker jag att det är bra att ha:) Ska bara ta och fylla på mobilen så jag kan ringa och smsa med:) Men helt plötsligt så kan jag liksom vara social även på jobbet, vanliga fall måste jag vänta med att kolla mail osv när jag slutat, nu kan jag snabbt och enkelt kolla när hundarna sover eller man gosar med en hund:) jag kan kolla min bank, ha koll på hur mycket jag går, lyssna på musik, ljudbok, se tv osv osv.... vilket gör att våra långa dagar blir lite enklare för man behöver inte känna sig så låst eftersom tex om jag behöver kolla mitt bankkonto ja då kan jag göra det på mobilen:)   Nu har jag även en shoppinglsita på mobilen och det är jätte bra för oftast glömmer jag min lista hemma eller så kommer jag på något jag ska handla på hunddagiset och måste då skriva upp det på ett papper....Nej jag är super nöjd med min mobil:) Tack älskade mamma och pappa:)

Blandade känslor!

Har lite svårt att smälta det här med farmor, för på något viss känns det så overkligt att hon faktiskt inte finns mer. Jag tror att det kommer att kännas bättre efter begravningen när man verkligen fått ta in det och fått säga hej då.... Men jag vill inte vara ledsen när jag tänker på farmor, jag vill vara glad:) för hon var en sån fin och snäll och underbar farmor, som sagt blandade känslor just nu, sen tänker man ju så klart hur det känns för pappa, han har förlorat sin mamma... För farmor är ju allt bra nu det är ju dom som är kvar som det är synd om. Men man får tänka på att i detta fall att det var bäst för farmor och alla minnen man har!

Vakna tidigt

Varför vaknar jag halv sju fast att jag somnade vid 2 pga örat... Känns ju inte riktigt klokt. Funderar på om jag ska stänga av ljudet på knappsatsen, stör mig på ljudet men känns så tyst utan:-) Handling, promis o lunch står på förmiddags schemat:-) Nu fia mys

Touch mobil!

Fick ju en ny mobil igår av bästa föräldrarna:) men saken är den att jag är typ old av mig så har kört med vanlig hur länge som helst så nu försöker jag lära mig ny mobil plus det här med touch.. inte lätt kan jag tala om, men man lär sig:) Men nu ska jag nog se modern family och mysa med fia och hålla anton borta:) på 8 dagar har jag gått 28 promenader:) och sen jag börja med runkeeper(19/1) så har jag gått 14 mil:) duktig jag är......

Att misslyckas

Jag hatar verligen känslan av att misslyckas, speciellt om det är något man jobbat hårt med. Det är inte fel att misslyckas men det är jobbigt och för mig så är det tufft och jobbigt och så analyserar jag allt och vad som gick fel och gäller det då med fia så blir det extra jobbigt för vi har jobbat så hårt och hon betyder så mycket för mig. Men vid ett fel så går man vidare. Snart helg:-)

Inte så lätt

Fick ny tele idag:-) en samsung galaxy y av mina föräldrar:-) lite drygt att lära sig allt nytt och det är svårt att skriva men man lär sig. örat blir inge bättre har så jäkla ont emellanåt:-( nu blir det att försöka sova med underbara fia:-)

Sov så skönt i natt

Äntligen börjar örat bli bättre, sov jätte bra i natt:-) just nu sitter jag och myser lite med några hundar innan vi ska gå ut. Känner att det ska bli skönt på söndag eftermiddag för då är vi helt lediga:-)

Lång promenad och löper

Så jäkla fint väder har det varit här, så vart en lång promis i skogen på förmiddagen. Ska snart städa och sen ut på en promis:) Fått förklaring till varför min gullunge varit lite dryg senaste tiden med att ha svårt o lyssna, klängig osv hon har börjat löpa och då börjar det redan med ett par veckor innan och sen löper dom(kommer blod) i typ någon vecka eller 2 och sen börjar det avta. Misstänkte nämligen att det var på gång och så var ju fallet. Undrar om hundar får typ värk, typ som när jag har mens då får jag ju mensvärk, undrar om hundar får det.. hmm... ja ja nu blir det snart promis!

söndag morgon:-)

söndags morgon är alltid skönt för man har en dag till ledigt:-) just nu ligger jag i sängen och myser med fia och på golvet ligg anton och just nu fatta jag vad brorsan menade med att det inte låter som ett hund namn:-) i dag blir det väl promenader och så ska det städas på hunddagiset idag. annars blir det väl som en vanlig söndag. Ska nog göra en sallad till lunch i dag. Hoppas på fint väder i dag, har så mycket vår känsla just nu även fast det bara är början av februari och det kan bli mer snö osv så känner jag ändå att våren är på väg och det får mig att må bra:-) visst är det konstigt när något händer i bland så vaknar man dagen efter och inser att det var ingen dröm.

Älskade farmor!

Känner att jag behöver skriva av lite tankar:
 
Jag tror inte på himlen och gud och allt det där på det viset, men jag tror ändå någonstans att när man dör så åtreförenas man med dom man älskar och så vakar man lite över dom som finns kvar.
 
För 12 år sen dog min farfar i en hjärtinfarkt och hans död kom verkligen som en blixt från klar himmel, jag tror vi alla vart chockade då. Som alltid när någon man älskar dör så försvinner en liten bit av en och den där läskiga saknaden om att man aldrig mer kommer få se personen smyger sig på en, man börjar funderar på livet, minnas personen. När min farfar dog var det ett rejält snöoväder, det var nästan som att det hände fast det inte skulle hända, (jag tror lite på ödet och tecknen) som att vädret visade att något hemskt kommer hända.
Idag vid halv nio på morgonen gick min farmor bort.
En del av mig känner en lättnad, en lättnad att hon äntligen efter flera år av att bara bli sämre äntligen får vila och må bra och äntligen få återförenas med min farfar för jag tror att en stor del av henne försvann med farfar, hon trodde nog att hon skulle dö förre han, att han alltid skulle finnas där.
Hon sa alltid att tex nu är det sista julen, eller nu är det sista gången vi ses och nu fins hon inte mer och det jobbigaste men ändå det skönaste är att det som hände var både bäst och rätt för hon mådde inte bra på slutet och hon orade sig för allt och alla och nu får hon äntligen vila och vet ni vad solen lyser och det är jätte fint väder som att något säger att det som hände var rätt, det var dags för farmor nu, men hon finns ändå här med oss, hon och farfar. Jag vet att vi är lite förberadda på vad som skulle ske, men ändå så kändes det så konstigt när vi fick reda på det, och det är lite svårt att ta in, att hon faktiskt inte finns mer.
 
En del av oss alla som älskar farmor dog idag med henne och även om vi alla känner att det är okej att det var bra för henne så är det okej att vara ledsen, att sakna henne. Jag vet att en del av min pappa dog den d'r dagen när min farfar, hans pappa dog. Helt pltötsligt var en del av hans familj borta och jag vet att han saknar honom och tänker på han och idag så försvann en till del av min pappa. Men i min pappa så kan man se en del av min farfar och en del av min farmor. Världen stannar inte upp när någon dör, men världen bli lite klarare, lite tomare men att veta att man alltid har minnena, att personen som är borta ändå finns där på något viss och att en dag så kommer man mötas igen gör det lättare.
 
Farmor du kommer alltid vara en stor del av mitt liv och en förebild, du kommer bli saknad, även om du kände dig ensam så var du aldrig det. Jag hoppas att du är med farfar nu och att vi en dag möts igen, farmor jag älskar dig.
 
Det får göra ont, man får vara ledsen men livet går vidare och minnena finns kvar! Idag är lite en sorgens dag, men idag är även en fin dag. 2013 den 2 februari så fick min farmor äntligen vila! <3 älskade farmor<3
 
Farmor var enkel av sig och tyckte att ett kort, en fin dikt, ett brev kunde minsann räcka när hon fyllde år,  hon älskade när jag skrev en dikt eller skickade ett fint brev till henne. jag minns att för inte allt så jätte länge sen så skickade jag ett brev till henne och så ringde hon när hon fått det och berätta hur glad hon vart och det värmde i en. Jag kommer alltid minnas henne som en glad, trevlig, kärleksfull och snäll farmor. och lika trevligt är det att höra av min pappa att hon var en bra mamma och att pappa haft en bra uppväxt.
 
En sak jag minns med min farmor och farfar är det sista jag gav dom tillsammans, den sista julen, det var en tavla med sommar, hus och ett staket bland annat, jag tyckte den passade dom. Jag minns så mycket underbara och fina saker och att dom hela min barndom fanns där och sen andra halvan från 11 åt tills nu fanns farmor där. 

Det går väl bra förutom lite kissande:/

Hej hopp nu har anton kommit hit och hmm ja det går väl bra, trodde han skulle vara på fia hela tiden men dom hälsade innan vi gick in på rummet så det han gjort är att gått runt och luktat och kollat in var han är och så kissade han mot min säng, dock så kollade jag på han hela tiden för att kunna säga till han så fort det var något så det han bara komma typ någon droppe och det var på golvet men då fick han skäll och nu ligger han bakom min kontorsstol och sover. Med nya hundar så gäller dte att på en gång visa vilka regler som gäller och hävda sin space. Så därför lät jag han gå runt men visade vad som var okej och vad som inte var okej. Som tur är så gillar han verkligen fia så om han bara lyssnar och är duktig så blir det nog att vara hemma i kväll med dom, men eftersom när jag skällde på han när han kissade och han på en gång la sig ner då och sen kom med hängande huvud och sa förlåt typ och sen la sig bakom min stol så är dte inga problem med att säga åt honom. Ska snart byta om innan handling:) Får se om dte blir jag eller la familja som tar anton på promenad, blir nog jag och fia nu och sen får man turas om, han får gärna följa med mig, men är lättare för mamma och pappa eftersom dom är 2 och då kan mamma ta anton medans pappa koncentrera sig på bosse, jag har ju fia lös så lite enklare men jag måste då ha anton i koppel och hålla koll på fia, så det blir nog att turas om så att det blir bra för alla!
Nu vill jag bara slippa mensvärk och all annan värk!
Fick höra att farmor som är gammal och blivit sämre och sämre är nu väldigt dålig, så vi får se vad som händer.
Även om vi vet att hon blir sämre och sämre och man är förberedd på att hon kommer dö så gör det ont för hon har ju alltid funnits där och nu kanske hon inte finns snart. jag vet att det skulle vara det bästa för henne att få somna in och äntligen få lugn och ro men det är klart att hon kommer bli saknad den dagen hon inte finns här mer min älskade farmor, klart man inte vill att någon ska dö så klart men har man levt ett tufft men bra liv och sista åren bara blivit sämre och sämre då kan det nog vara skönt den dagen man somnar in, det är hemskt egentligen hur vissa människor får lida sina sista år i livet och andra dom har dte bra och mår bra och så en dag somnar dom bara in, men så är ju livet konstig och orättvist många gånger. En sak är säker i alla fall min farmor hon är underbar:)

Tidig morgon!

vart en tdig morgon idag, vaknade vid halv sex av mensvärk, värk i örat ja nästan hela kroppen så gick upp och tog en alvedon, ut med fia och nu myser vi i sängen och kollar tv. snart kommer mamma och pappa upp med anton så ska passa honom då, får se hur det går:) Blir handling idag, måste verkligen köpa byxor, sen promenad och städning och lunch och promenad ja som en vanlig lördag beroende lite på hur det går med anton!

Fredag:-)

god dagens det är fredag idag, skönt med helg även om vi har pensionathund här så är det skönt med helg och förhoppningsvis så är det en riktigt trevlig hund. men nu fredagspizza.

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0