Lyckan....

Vaknar av att min mobil ringer....
Tydligen så ska hunden vi haft hemma åka hem tidigare så var vara att ta sig upp o gå ner. Tur vi bor så nära. Trött, stel, ont i nacken, har en blåsa på tungan och mensvärk så tog jag mig Ut med fia o chiko o sen ner till hunddagiset. Där en lycklig Fia skulle hälsa på alla vovvar för att sedan komma skuttande till mig o på ditt yl pratande sätt berätta. Det fick mig att le att se lyckan i hos henne:-) Nu är jag hemma o gör mig i ordning... de regnar ute. Snart dags att jobba. Blir nog en bra dag i dag med:-)

Gjorde ett test...

Gjorde ett test på en sida om att se vad man är för person och svaret jag fick stämmer verkligen bra in på mig. speciellt det på slutet om att jag blir lugn av att läsa:)

DU ÄR INTROVERT
Du är övervägande en introvert person och har en tendens att vara inåtvänd. Du hämtar energi från ditt inre liv av tankar, reflektioner och beslut.
Du uppfattar det som störande och överväldigande att ha för många människor omkring dig. Du föredrar samtal som går på djupet med en person åt gången.
Du tänker efter innan du svarar och tycker inte om att bli avbruten. Du är ansvarsfull, kreativ och har starka analytiska förmågor.
Din introverta hjärna
Din hjärna har låg tolerans för signalämnet dopamin. Därför blir du nervös och utmattad när det frigörs för mycket dopamin, som till exempel vid sociala tillställningar.
Introverta personer reagerar positivt på det lugnande ämnet acetylcholin som frigörs när du till exempel läser eller tecknar.

Träning!

Kommit på en bra sak.. I stället för att bara tex äta nötter, salta pinnar, eller lite popcorn eller tortilla chips så kom jag på att blanda. jag tar lite grann av varje:) så på så viss äter man av allt gott men lite av varje:) väger inte det eller så men kanske tar 20 gram av nötterna(två olika) 20 gram salta pinnar och sen kanske mellan 20-30 gram av popcorn och tortilla chips. Fördelen med det jag kör nu på helgerna är:
Nyttigare snacks,
tar man mindre av varje så blir det lite godare
Man behöver inte välja ett av det
man äter kanske mindre när man gör så här.. för sist så åt jag inte ens upp allt.

Kämpar

Usch fy o bläääää...Har haft ett par dagar med noll energy känns det som och känt mig lite dålig och ont i kroppen. Idag var det tungt att ta sig upp. Men var bara att ta sig upp. Har städat lite på dagiset och tagit emot första hundarna:-) så bara att jobba på:-) Efter jobbet blir det ut med Fia på en promis, städning, träning:-) Sen middag, promis, träning och sen lugn o ro:-) Kör T.U på eftermiddagen idag och sen annan träning i kväll. Har man ingen energy får man köra på ändå:-) Funderar på att ta en riktig lugn dag någon dag. Med ingen träning och bara korta kanske någon längre promenad. Kan behövas det med:-) Men de får vänta för behöver träningen och få in alla nya rutiner ordentligt. så när man kört en lugn dag så är återgår man bara till rutinerna:-) Tror också nu att kroppen/hjärnan testar mig.... gör mig trött för att se om jag ger upp. men ha jag har kört med att ändra vanor i snart 1 månad och fullt med träning i 2 veckor så nu är jag inne i det och envis... men ja de är tufft... Svårast är att låta bli saker för man är sugem och det lättare ju om man måste äta mindre eller inte kan äta något. svårt är också att orka när man är trött.... Men nu kämpar jag:-) Nej nu kör vi denna här dagen:-)

Träning, träning!

Är inne på dag 12 med Träningsutmaningen:) går skit bra med den. Visst vissa dagar känner man bara fy fan jag orkar inte köra, speciellt inte efter att man haft en lång dag, men jag har kört T.U varje dag:) Idag tog vi oss en tidig morgon promis och lite träning, sen en lång promis med en vän och sen nu för en stund sen tog vi samma runda för ville se hur lång den var. Nu ska jag snart köra T.U :) Sen ska jag ta lite frukt och läsa lite. Efter maten blir det bara en kort sväng ut för att kissa med Fia för vi har gått över en mil idag. sen i kväll blir det lite kvälls träning:)

Höstmys!

Härligt! Började lördagen med att vakna vid kvart över sex och var pigg. Tog med mig Fia på en promis. Dock trodde jag att det var kallare än det var så hade  tjock tröja, höst jackan, tjocka mjukis byxor, vantar, mössa... det var inte så kallt:)  Sen körde jag morgon träning och käka lite frukost bestående av lite frukt. Vid 10 tog jag och Fia vår vanliga förmiddags runda, sen lunch till oss och nu har jag städat:) Nu blir det mys i soffan med fia och en bok:) Ska köra TU på eftermiddagen och en promis innan maten och sen en kortare efter maten och lite kvälls träning på det:) är stolt att trots mensvärk, träningsvärk, trött osv så har har kört TU varje dag:)  Så härligt! 
 
Det regnar ute idag och är grått.. Men alla vackra höst färger och att jag mår bra får mig att inte se det grått
utan mer höstmysigt:) 
 
Nu ska jag handla något gott till i kväll:) Ha det gött alla:) 

Onsdag

åhhh trodde ett tag att det var torsdag... ja ja Onsdag är inte så illa det:-) Just nu är det lugnt här... valpen sover första hundarna är ute:-) Snart ska jag ut med mitt gäng:-) Har mensvärk från helvetet men annars är allt fin fint:-)

Oktober...

Oj oj redan oktober... Det är mörkt och kallt på kvällarna... och på morgonen inte kul alls ju...

Ska snart köra lite T.U, duscha och sen slå mig ner i soffan med lite kvällsmål, musik, mys med Fia och en bra bok:)

Är fullt upp på hunddagiset nu när vi har en liten valp där:) Extra mycket att göra. Men annars rullar vi på som vanligt.

Måste leta efter vantar att köpa, finger vantar...

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0