Lost in austen

För alla er som älskar jane austens böcker och de filmer som gjorts
så är lost in austen(en mini serie) jätte bra. dom får med hela handlingen från stolthet och fördom samtidigt som
dom gör sin egna version. plus att skådespelarna ser bättre ut;)

Handling:

Amanda Price är en fullständigt modern, fullständigt normal, rätt uttråkad 20-nånting-tjej, som jobbar på bank. Hon är inte tillräckligt romantisk för att vilja gifta sig, men superromantisk när det gäller författaren Jane Austen och favoritromanen "Stolthet och fördom" som hon älskar till vansinne.

En dag kliver romanens huvudperson, Elizabeth Bennet, rätt in i Amandas badrum och meningen är att Elizabeth och hon ska byta plats. Amanda sveps in i romanens persongalleri och får snart ett fruktansvärt sjå att hålla handlingen på rätt köl. Hon vet ju vad som SKA hända, men hennes blotta närvaro trasslar till i stort sett alla intriger och kärleksförhållanden i romanen. Amanda riskerar att ödelägga en av världens bästa litterära kärlekshistorier genom sitt intrång.

Hur ska hon få makarna Bennet att förstå att det är helt fel att tvinga Jane att gifta sig med Mr Collins när det är förutbestämt att Jane ska bli Mr Bingleys hustru? Och hur ska Elizabeth och Mr Darcy kunna få varandra när Elizabeth har försvunnit in i 2000-talet? Och hur ska det gå för Amanda själv när hon sent förstår att hon är hopplöst förälskad i Mr Darcy och han i henne? Och varför ska stackars Wickham vara en skurk i romanen när han i själva verket är värsta gentlemannen?

Darcy&Amanda - lost-in-austen photo
mr darcy
Nu är det bara boken jag ska läsa;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0