mums.....


jag vet inte varför mitt inlägg handlar om äpplen.. men men;)


http://medlem.spray.se/adventkyrkan/bilder/apple.GIF

Äpplen

pil Recept med Äpplen

Svenska äpplen

Äpplen är gott i många bakverk och maträtter.

Äpplen är både gott och nyttigt. Äpple smakar mycket bra i både pajer, muffins, kakor och mat. Prova gärna våra äppelrecept nedan!

När man skalar äpple så blir fruktköttet brunaktigt om man låter det ligga en stund. Om man droppar över citronsaft hindrar man det. Den bruna färgen kommer av att äpplen är järnrika och järnet i äpplet oxiderar vid kontakt med syre. Det är alltså inte farligt att äta men det ser inte så aptitligt ut. Men om man droppar över en antioxidant som t.ex. citronsaft eller askorbinsyra som täcker ytan så hindrar man färgförändringen. Detta är bra att tänka på när man bakar med äpple för då måste man antingen vara snabb med att få ner äppelbitarna i pajen/smeten eller också kan man droppa över citronsaft för att äppelbitarna inte ska bli bruna.

Äpplen är ett av de mest odlade fruktträden. Trädet är ca 5-12 meter högt som blommar i maj-juni med vita eller rosa blommor. I Sverige har många äppelträd i sina trädgård men det finns också stora äppelodlingar i bland annat Skåne och i Jönköpingstrakten.

Äpplen är oftast gröna, gula eller röda. Man äter inte kärnhusen. Några vanliga sorters äpplen är Ingrid Marie, Braeburn, Jona Gold och Red Delicious.



Kommentarer
Anna

sv: Hahaha snyggt inlägg ;D hon tackar så mycket :D haha !

2010-02-22 @ 14:23:46
URL: http://annaahellgren.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0