Dikt: Vart ska hon?

I den  bittra kalla natten en flicka springer, vart ska hon?
Tårarna som rinner nerför hennes kind fryser i den kalla natten och får henns hud att glittra,
glittra som kristaller, flickan stannar och torkar de frusna tårarna och kvar blir den rosa, svidande kinden kvar flickan springer, vart ska hon?
I nattens bistra kalla kyla, sveper en svag vind över flickan.
Natten döljer alla hemligheter, bara stjärnornas vackra ljus avslöjas
Flickan springer, vart ska hon?



Text skriven av: Zandra welander- 29/9-2011

Vanans makt!!

Fan är dte redan onsdag... Fattar inte vart tiden går liksom, tyckte nyss att det var söndag ju!!
Idag har jag hunnit med att jobba, gå hem, städat, lämnat tillbaka böcker på biblioteket!!  ha ha kom nyss på mig själv att då och då titta ner mot Fias korg;) ha ha märks att jag är så van att hon är med mig, jag tittade ner nyss och då var hon inte där ju och då titta jag på sängen och sen kom jag på att hon är ju på hunddagiset;)
Ha ha!! Men men så är det med vane saker, vanans makt är stark. På tal om att Fia är på hunddagiset just nu, så funderar jag på om jag skulle dra upp dit och hämta hem henne, sista hund kommer runt 5 och om jag går nu och sen hem så är jag hemma runt halv sex, lagom till mat... fast drygt att gå upp dit igen, nej får bli en skogspromenad nr hon kommer hem och nu bara för att jag bestämde mig för att inte gå så vart jag i alla fall grymt sugen på att gå, hmm jag och min konstiga hjärna. Fast såg nu att pappa uppdaterat på facebook att det kan bli tidagere hem, dame jag skulle ha gått där vid halv 4.... aja har i alla fall lite städning kvar att göra, måste rensa garderoben!!
Här är en bild tagen från uteplatesen:
Bild: Tony welander
Redigering av bild: Tony welander

Söndag!

Go dagens alla... Har hunnit med att Ta ut fia, fixat lunch, snackat på msn, handlat..
Ska se en film snart, sen tänkte jag att jag skulle ta ut Fia och sen städa.. känns som att de behövs.
ser för jäkligt ut:P
Idag har Fia en liten jobbig dag;) en dag man har lust att bara lägga sig under täcket när hon håller på:)
ha ha nej men ibland är hon så uppspelt och på hela tiden.... då får man liksom försöka lugna ner henne...
men nu se film!!!

Riktiga människor stannar, no matter what!!

Varför går jag på ditt skitsnack, varför tror jag alltid du har ändrat dig. du kommer in i mitt liv med en storm, du charmar med ditt leende, dina vackar ord, dina förbanande bra låtar och sen när du blir sur för någon liten skit sak som jag inte ens vet vad jag gjort då sticker du och lämnar mig sårad. Hatar hur du får mig att må, hatar detta.
Saknar dig när du inte pratar med mig, men hatar hur du beter dig. Önskar jag bara kunde glömma dig!!!
Du är inte värd de jag känner för dig......
Är så jälva glad att jag har amanda att prata med..... riktiga vänner:) önskar bara att A inte försvann från mig...
Amanda och A var 2 riktig bra vänner som inte svek och så vidare... men life goes on konstigt nog:/
livet suger så jäkla mycket ibland och man vill bara försvinna.. emn ändå rullar livet på!!!
riktiga vänner stannar, no matter what!!!

film kanske...

Så var det helg:) Sitter just nu och snacka med amanda och daniel... eller ja daniel logga för han skulel vara tråkig och se idol:P.. själv ska jag snart duscha och sen se film. räfsade löv i typ 40 min idag:P
värsta träningspasset:) I morgon ska jag springa på morgonen och sen gå lång promis:)
ska försöka boka in en dag för när jag ska vara med amanda också!!

Så vad har hänt sista tiden då???

Så vad har hänt sista tiden då??? i lördag var vi ut med 4 hundar i skogen, i söndags var vi i hedemora, i måndags stängde jag på hunddagiset, i går öppnade jag+stängde med mamma  och idag slutade jag vid tolv. I morgon öppnar jag och sen är det mamma och jag som stänger och på fredag slutar jag vid 12. Så har jobbat och kommit hem sent och sen ut med Fia om dagarna. Har även börjat planera en del inför framtiden med jobb och flytta hemifrån... Men nus ka jag fixa mat och sen ut med Fia:)

Energikick:)

god morgon alla!! Fick en sån energi kick när jag gick ut i morse så passade då på att ta en runda i skogen där jag gick/sprang med Fia.. försöker ju lära henne att ta det lugnt när vi går och då kom jag på att bra träning för mig och henne är ju att springa, jag får träning och hon med både det att hon får springa och sen det att hon måste ta det lugnt då, hon kan liksom inte bara kasta sig i väg som hon gjorde i går när vi sprang första gången, idag gick dte lite bättre, sprang/gick i ca 30 min:) Ska försöka få in det nu att springa/gå ett par gånger i veckan och sen eftersom man gör dte på morgonen så är dte ju typ ingen vaken heller.. så jag tog även lite trappträning när jag ändå höll på.

Var så skönt att få en sån energi kick:) Nu är jag pigg, glad och känner mig lugn!!
Ska snart ut i köket för att passa på Bosse och frank(en av valparna) och sen kanske dte blir en liten runda innan lunch och sen ska jag ut på lång promis, får se om jag går med familjen + vovvar eller om jag och Fia tar en egen lång promis. I morgon tänkte jag ta min lång promis tidigt på morgonen för eventuellt ska vi i väg till hedemora då.
Här är lite nya bilder:

Städgalning;)

Gick runt en halv tolv, mötte en gammal klasskompis som jag snackade med en stund, sen handla jag, sen kom jag hem och städade hallen, toan och mitt rum. När golven skulle torka så passa jag på att gå ner till affären för hade ju glömt att köpa bakpulver. På coop hade dom inget så fick gå ner till ica, drygt. passade då på att gå förbi bibblan och låna lite fler böcker. Sen kom jag hem och städade det sista det vill säga att jag sopade golven en gång till, putsade alla speglar och sen gjorde jag rent toastolen och lite annat. Nu är de städat och fint:)
Nu v'ntar jag på att mamma, pappa, bosse och min lilla Fia ska komma hem så jag kan gå ut med henne.. känns som jag fan gått hela dagen;) gick till jobbet, gick promenad med hundar, gick till affären, gick hem, gick till affären och sen hem och nu ska jag snart ut med lilla Fia:) Ska nu lägga in bilder i datorn och så!!

Kall men vacker höstmorgon!!

Typiskt att inte kunna sova när man har sovmorgon;) he he.... Men nu är man liksom redo att gå så nu kan jag sitta vid datorn och ta det lugnt tills jag ska gå så alltid något positivt. Ska bli skönt att komma upp till alla vovvar och sen gå ut och fixa med mat till hundar och sen lunch och sen slutar jag;) då blir det att gå igen(hem) för att handla och sen städa!!!

Det är kyligt ute men oj vad vackert det är:) Har ju regnet en hel del den här veckan och även om jag gillar regnet så såna här dagar kan man inte annat än älska:)
Men nu dags att gå!!

Nytt schema på hunddagiset!!

Okej seriöst har totalt glömt bloggen faktiskt! I tisdags började vi med ett nytt sechema på hunddagiset vilket innebär för min del att jag
mån- börjar 8 och sen är det jag som stänger ensam
tis- jag som öppnar ca halv sex, vilket betyder att jag går upp runt en 4 för att kunna gå till halv 5 och sen är det jag och mamma som har eftermiddagen och stänger.
ons-börjar klockan 8 och slutar 12:)
tors- jag som öppnar ca halv sex, vilket betyder att jag går upp runt en 4 för att kunna gå till halv 5 och sen är det jag och mamma som har eftermiddagen och stänger.
fre- börjar 8 och slutar 12
detta har vi nu gjort för att alla ska få lite mer att göra om dagarna och sen kunna få lite ledig tid till att hinna med andra saker. som tex idag så var ju pappa ledig på eftermidaggen och då städade han hemma och eftersom vi bara var 2 på hunddagiset så fick ju vi mer att göra vi med, att hinna ut med hundar, städa, umgås med vovvarna, lämna ut hundar och ja massa annat, som tex att fixa en grind;) vilket vi misslyckades med. mamma och jag är inte så händiga om man säger så;) jag öppnade grinden och den satt lös innan men nu typ lossnade det så jag skulle fixa det och sen skulle mamma hjälpa till och ja det hela gick inte alls bra;) he he. Men annars har dagen gått bra, är väl lite seg för gick upp vid fyra.. så sitter och funderar om jag skulle ta en promis med Fia(hon var ute nyss med mamma och pappa) men får se. I morgon blir det att jobba tills 12 och sen handla och sen hem och städa. fia blir kvar på hunddagiset, får se om jag kanske kommer upp och hämtar henne.
Ska i alla fall duscha idag för stinker fan vitlök;) hmm;)
dame måste fixa med bilderna!!

Promenad en höstdag!!

Sitter och lyssnar på radio, håller på med lite blogg design!!.... har nyss varit ute i den gråa, lite dystra höstdagen!!
älskat ju att vara ute och gå, speciellt på hösten!!
nu ska jag leka lite med Fia!!

11/9-2011.. tio år sen idag!!

God morgon alla!! Fy tusan vad dåligt jag sov i natt... Fia har spytt och sen har jag varit tvungen att gå ut med henne ett antal gånger i natt för hon är dålig i magen. men stackarn hon har knappt sovit i natt, så nu sover hon. har suttid vid datorn nu ett tag och läst expressen. Ska snart gå ut på en liten kort promis med Fia, ingen bra ide att gå någon lång promis med en hund som är dålig och inte kan äta. Min stackars lilla bebis:(
Så i stället för att gå lång promis så får jag göra ett träningspass. men nu ska vi ut en sväng så hon får röra sig lite, får frisk luft.
Idag är det ju 10 år sen det var attentatet mot world trade center. usch vad hemskt det var. Kom ihåg när jag kom hem från skolan och pappa berätta vad som hänt och sen såg vi på tv hur flyget gick in i den andra byggnaden.
då var jag så liten att man liksom inte riktigt förstod.
Det har hänt mycket mycket hemskt i världen, speciellt nu på kort tid.
alla krig, alla som svälter, flygolyckan i ryssland, där stefan liv dog:( och attentatet i norge.
Det kan vara svårt att förstå och ta in allt som händer i världen, speciellt när man själv inte ser det... det finns men ändå inte känns det som. det värsta med allt hemskt är ju alla familjer som mister någon:(
jag hoppas att jag aldrig behöver mista någon på ett sånt hemskt viss:(

Den svenska björnstammen!!

God kväll!! Sitter och lyssnar på skit grym musik:) man blir på bra humör av låten.... älskar att hitta ny musik..
Var ju tack vare Eva jag hitta dom... hon hade lagt upp på en låt av dom på fb!!
Ska snart se film hade jag tänkt mig!!  Lyssnade på en anna låt nyss, let my love open the door.. väcker minnen!
och sen när jag satt och lyssna på den så hittade jag inledningen till filmen Juno.. en av mina favvor filmer. Den får en att tänka på höst, skola, kärlek och massa annat:) love it!!
på tal om höst, jag har kommit på att min absoluta favvo årstid är nog hösten, jag älskar höstens regninga dagar, jag älskar höstens vackra soliga dagar, höstens vackra färger... jag älskar att man kan börja använda varma tröjor och ja jag älskar hösten.. alltså jag älskar när solen börjar värma på våren, när de börjar bli varmt, varma soliga sommardagar och kvällar, första snön på vintern, kalla soliga vinter dagar.. men hösten är ändå min favorit årstid!! Men nu ska jag krypa ner i sängen och kolla film!!
har förresten börjat använda kameran mer nu:) så bilder kommer i morgon:)
orkar inte sitta med den nu!!
men här är en bild på min älskade lilla Fia

Grattis bror på 16 årsdagen!!

Kan inte fatta att min lillebror redan är 16 år... känns som det var för ett år sen bara som farfar skjutsade mig till lekis för att mamma och pappa hade åkt till bb.... jag minns när vi hälsade på på sjukhuset, när du kom hem... jag minns hur liten och söt du var:) älskar dig lillebror trots att du är retfull:)
kan bara inte fatta att du är 16 år:) känns som att det inte var så länge jag var 16 år ju:)

Så var det måndag igen.....

God morgon!!! Håller på och gör fler saker samtidigt för ska snart i väg till jobbet!!
hade nog helst velat krypa ner i sängen igen och somna om.. så som Fia tydligen gjort;) he he
vilket betyder att jag måste få upp henne ur sängen också!! Hon ligger där så gosigt och tittar på en:)
Men så är hon alltid på morgonen, vill gärna sova lite till....
I dag har jag haft Fia i 7 månader:) och Fia är även idag 9 månader gammal....
min älskade lilla Fia!!
I morgon fyller strået 2 år... då ska vi bjuda på fika på eftermiddagen... öppet hus typ blir de..
full rulle denna vecka...
Men nu ska jag jobba.,.,.

Älskar min energi!!

Härlig lördag.. har hunnit med att gå promenad med Fia, handlat, städat, duschat, fixat med bilder, ätit.. och kollat halva av en film... Nu snart väntas mat till Fia, sen en promenad och sen blir det lördags mys:) Ska även ta ut Fia att leka:) Just nu sitter jag och lägger upp bilder på bdb, facebook osv!!! Käpte ett jätte fint rött halsband till Fia:) har stört mig länge på hennes gamla halsband.. men nu har jag ett rött och ett bra halsband till henne!!
Köpte även lite balsam, ett skohorn(som jag letat efter länge) och sen ben, skitpåsar, lukta gott sprej, duschsak, cola..... hann ju med en hel del när mamma, pappa lånade med sig Fia ut på promenad:)
Känns skönt att man typ inte alls är sjuk i alla fall.. bara lite hosta och snuvig kvar!! Kännns så skönt att sått tillbaka all energi jag har:)
Men denna veckan har det blivit lite lugnare med träningen, vill ju inte bli sjukare... men det tar vi igen nästa vecka.. ska planera upp nästa veckas träning och så!!! men nu kolla klart film!!

Meee 3/9-2011

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0