Semester från semestern:)

Om några timmar kommer mamma och pappa hem... Det har varit en skön med fullt upp att göra semester här hemma. Vi har städat hunddagiset, städat hemma, det tog två eftermiddagar sen har vi burit möbler och grejer åt en granne, rensat våra garderober och fixat i ordning dom, burit upp en stor vit hylla(stackars brorsan... not...) gått ner till stan, gått lång promenader, diskat, lagat mat, matat fiskat osv osv.... Jag är van att göra saker och ha en del att tänka på och planera men nu var det ju massa andra saker att hålla reda på osv... Första dagarna var jag trött i huvudet, men nu är jag ganska inne i det.. hmm kanske en semester nu från semestern.. ha ha ... 
 
Ska sitta lite med projektet för sen ska jag och brorsan äta tacos, ut med hundarna och sen ge dom mat.
Han har varit duktig brorsan, lite lat och gnällig;) men duktig.....
 
satan vad kul vi hade det igår...först skräckfilm; ja vi vart nog lite rädda. och sen kolla vi på roliga youtube klipp och skratta som satan.. sen skulle brorsan bära tilbaka sin fåtölj och j ahan är inte direkt stark eller klyftig när det gäller att bära så det såg så fruktansvärt kul ut, jag skulle filma men de var så mörkt och så skratta jag hela tiden.. fick ont i magen:) var så trött när jag skulle sova att jag somna med lilla lampan på, vilket jag märket 4 i morse när jag vakna.. fick hicka sen... 
 
 Det var tur att jag gjorde all grovstädning igår med att damma och putsa osv för annars hade det blivit drygt idag...
 
Här kommer lite instagram bilder:
 
 

Jun. 28, 2013

Fredag... oj oj vad tiden bara farit iväg.... Men vi har haft massa att göra.... Gått massa promisar med hundarna.. bland annat två ner till stan. Hjälp till att flytta grejer o möbler, tompa har varit med alexander, städat hunddagiset, burit upp en stor hylla, rensat o Fixat garderober, lagat mat, diskat, tvättat, umgåtts med hundarna o med varann. Det har varit trevligt men dock jobbigt att planera massa för att komma ihåg allt som ska göras. I morgon fullt upp o sen kommer mamma o pappa hem. Trevlig fredag:-)

Fullt upp:)

Har nu haft semester i ett par dagar.. På fredagen så var det ju midsommar vilket innebar att vi på kvällen grillade och sen kollade vi skräckfilm:) På lördagen så hmm ja dagen bara försvann. Igår(söndag) så åkte mamma och pappa till rumänien, jag var ut med fia och bosse på långpromis och sen hjälpte jag en granne att bära massa möbler och grejer, sen promis med fia och på kvällen umgicks jag med brorsan:) Idag så gick vi ner till stan och handla i olika affärer, sen hem och käka lunch. sen lagade jag maten(till kvällen) och fixa med tvätt osv, ut med fia, fika med brorsan, ut med fia på långpromis, käka mat, duscha, gav hundarna mat, fixat med resten av tvätten, plockat ur diskmaskinen och ja donat och fixat och ja tittat lite på tv. Nu ska jag stänga av datorn, gosa ner mig i soffan med fia och kolla på film:) sen blir det kissrunda med Fia, läsa lite i min bok och sen somna:) Är sååååå trött.... Imorgon blir det långpromis, lunch och sen ska jag städa på hunddagiset:) ska göra en stor städning där:) och det lär ta en stund så är jag inte klar vid 2 så tar jag en paus och går ut med fia på en promis och fortsätter efter, sen blir det att fixa lite med mitt projekt och ta en mellis med brorsan, ut med fia på långpromis, middag och sen ska jag bara typ sitta vid datorn, kolla tv, leka med fia:) hm ja det är en del att göra:) ska rensa på mitt rum och göra i ordning, någon dag ska brorsan och jag gå igenom hans garderob, vi ska kolla om vi har någon hylla osv så han kan få ordning på garderoben, vi ska byta soffa i mitt rum och som vanligt massa promis med hundarna:) jag tänkte cykla med fia någon dag, sen kanske göra en utflykt i skogen med fia, bosse och brorsan:) Så vi har att göra:)

Snart semester....

God morgon! Fia o jag har varit vakna sen halv Fem. Vi gick upp, sen ut och sen till jobbet. Tagit emot massa hundar och käkat frukost. Nu ska vi ut om en stund med massa vovvar:-) Sen lunch till vovvar o människor. Siesta för hundar o sen slutar jag o Fia. Jag och Fia ska ut på promis då. Hej hå snart semester.























Jun. 19, 2013

Fia o jag har Älva med oss hem. Just nu ligger dom o biter på varsitt ben.


Jun. 18, 2013

Varmt!!! Det är rejält varmt ute... Idag har vi gått upp tidigt var vi som öppna o jobbat... slutat o då städat o lekt, gått lång promis. Just nu är jag bara trött o varm.


Its all about the dogs!

Slutat:) Ska ut med Fia en sväng för lite lek, städning/rensning:)

Sitter och funderar på lite saker man kan göra för insamling av pengar till hundarna i rumänien. Lördagen den 6 Juli så ska vi ha loppis och sen ska vi ha välgörenhets middag. jag har kommit på det att största delen av mitt liv har något att göra med hundar och det älskar jag.
 
Vi har hundar runt oss 24/7 på jobbet och hemma, vi jobbar för att hundarna i rumänien ska få det bättre och få stopp på att det födds hundratals nya hundar där nere. För oss är det naturligt att hjälpa hundarna där nere för att vi ser hur bra "våra" hundar har det i sverige och sen ser man där nere hur hundarna där inte har det lika bra... kanske en stackars liten vovven kryper ihop sig under ett tak när det regnar. Klart man önskade att alla hundar fick bo i ett hem och leva ett bra och härligt liv men tyvärr går inte det och vissa hundar som är där nere skulle inte passa att bo i ett hem för dom är ett liv på gatan och frihet något bra, men det man kan göra är att försöka få ner antalet hundar som födds på gatorna och på det viset så kommer det bli mindre och mindre hundar till slut som lever på gatorna. Börjar man tänka efter på hur stor spridningen är så blir man förvånad.. tänk bara på hur många hundar det kan komma att bli på en enda tik. Hon får valapr kanske 4 valpar per kull, under sina år hon lever får hon kanske 4 kullar. av alla hennes valpar blir 2 stycken tikar från varje kull som i sin tur sen får lika många valpar dom osv osv.. Det är en enorm spridning och ju fler de födds desto fler kommer det att föddas. Vi kan inte adoptera bort alla till sverige eller till folk i rumänien det går inte, där emot kan vi försöka att ge vissa hundar ett hem och sen försöka få ner antalet hundar genom kastrering. Har du hjälp en tik att bli steriliserad s¨har du gjort en kanske liten skillnad men i längden en jätte skillnad.
 
Om några dagar åker mamma och pappa till rumänien:) så klart önskar jag ju att jag kunde hänga med och träffa alla där nere och få vara med alla vovvar:) Men jag får ha en bra semester här hemma:) Inte illa det heller så klart. men nu har jag fullt upp:)

Måndag! Hundar, sommarskola osv...

Oj oj dagen bara rullade i väg.... vid fem hämtades näst sista hund så då tog jag ut fia och älva på en långpromis, sen satt vi i gräset och bara myste och lekte lite tills älvas matte kom. Nu har jag fixat mat till mig och Fia, käkat och nu ska jag byta om och gosa med fia:)

Vart lite irriterad på 2 saker. den ena var det att vi har haft kontakt med en uppfödare om en valp men nu tyckte hon att nej det var bättre att hunden fick komma till några som verkligen såg framemot hunden och hade tid för den.. bara ursäkta vadå? skulle inte vi ha tid för en hund? vi gör ju inte annat än är med hundar hela dagarna, Vi prioriterar alltid hundarna och de är aldrig ensamma. Bosse är uppväxt med mina föräldrar och levt med att vara på hunddagiset och han är de inge fel på:) Fia hon är uppväxt med mig och har då med blivit uppväxt på hunddagiset och henne är de inge fel på:) Fi ahra ju då haft mig, min familj som då blivit som hennes familj med, hon har haft bosse och så har vi ju hundar hemma med, hon har hundar på hunddagiset, vuxna, valpar, stora och små, hon får långa promenader, lek, träning osv, han får hur mycket kärlek som helst:) skulle inte jag haft tid för fia skulle jag inte skaffat henne, men nu är det så att jag har tid för henne och på hunddagiset är hon ju med där hela tiden vilket även gör att hon får en uppgift hon får jobba:) plus att hon lär sig att dela med sig och att vara trygg. Så okej vi har mycket att göra och visst pappa åker lite då och då till rumänien osv men hallå fortfarande Bosse och Fia lider ju inte, onej dom har det så bra så:)

Det andra jag är irriterad över är sommarskola... min brorsa skulle gå där och plugga upp matten. Har tog det där på allvar här nu och såg verkligen framemot att få lära sig matten ordentligt och få den hjälpen och vad möts han av, jo en kille i min ålder som inte ´är lärare eller ska bli lärare som inte tar de där på allvar och får min bror den hjälp han behöver? nej....
jag trodde att man då skulle göra upp en plan om vad man skulle läsa och se till att man då fick de gjort, att man skulle få individuell hjälp med det man hade svårt för. jag trodde att man verkligen skulle satsa och verkligen hjälpa eleverna. som det är nu skulle dom ju lika gärna kunnat få en matte bok och gå hem. Hur ska man kunna hjälpa elever som har det svårt i något ämne med att ge dom en matte bok, gå igenom lite på tavlan? nej dåligt!

Snart semester

Ny vecka o massa jobb....
Dock bara 4 dagar för sen är de semester. Fullt upp denna vecka. idag slutar jag klockan 18 sen blir de promis. I morgon öppnar jag o sen slutar vi vid två o då blir det utflykt:-) på onsdag slutar jag halv sex o som de ser ut nu hänger älva med hem:-) på torsdag öppnar jag o sen slutar vid två o samma sak där som de ser ut nu så hänger älva med hem. på torsdag är sista dagen o sen är det semester. så ser min vecka ut....

Ke$ha

Har ju kollat på my crasy beautiful life som handlar om Kesha och hennes framgång och har ju hört hennes musik innan men efter att ha sett serien och då hört hennes musik så gillar jag verkligen den för man vet liksom mer om varje låt osv:) Så en nya favvo artist för mig är kesha:) perfekt musik att lyssna på När man är på super humör eller vill bli på pepp humör:) Hon är en stark tjej som fått kämpa och det gillas att hon inte bara fått allt serverat utan fått kämpa för att hamna där hon är idag:)
favvo låt av henne just nu är die young älskar den:) 
 
Annars så igår så var det så jäkla fint väder så tog en promis med fia på morgonen, hem och passa lite hundar, ut på lång promis, lunch, siesta:) promis, god mat, umgick med familj:) sen i går kväll fick jag mensvärk och i natt så först sov jag dåligt pga alla härjiga studenter och sen hade jag sån jäkla mensvärk. I morse tänkte jag ta en tidig morgon promis med det regna och hade så ont. men vart en lång promis på förmiddagen, lek ute på eftermiddagen, lång promis efter maten och nu har jag städat, rensat min garderob och duschat:) nu ska jag se på lilja for ever:) 
 
Lite bilder från helgen:) 
 

Fredagsmys

Äntligen fredag! Ska bli skönt:-) I kväll blir film o mys:-)

Bilder från veckan:














Trött

God morgon... har noll energi idag känns det som. Är kass i magen och hmm ja inte min dag idag. Snart ut med hundar, ge dom mat och sen ska jag passa på att mysa lite med vovvarna när de vilar. kasst att de är jag som stänger idag. I morgon ska jag sluta tidigt dock är de ju jag som öppnar.... Lite energi tack....


Ledig:-)

God morgon.... vaknade för typ en halvtimme sen o tog ut Fia på rastning och sen upp. Nu ska vi om ett tag ta oss en skogsrunda och sen käka lunch:-) känns som en bra dag trots att vädret suger.

Instagram bilder

Fredag???

Tjenix! Jag har funderat mycket på det här med Fia om hur jag vill ha henne.. och jag måste säga att efter 2 och ½ år tillsammans så är vi nog där jag måste säga att tiden med henne är underbar. Hon är lydig(på sitt viss;) hon är lekfull, hon vill saker, hon är med mig och jobbar, hon är social, hon får mig att vara social osv:) Jag och fia lever ett riktigt hundliv:) Jag är riktigt nöjd med hur hur jag fostrat henne och hur vi tillsammans blivit ett bra team:) 
 
En del av att bli en vetrinär tror jag kan vara att bli hundcoach.. därför så ska jag i höst som det ser ut plugga typ på internet till hundcoach. ska komma ihåg att be pappa anmäla mig dit bara. Någonstans måste man ju börja:) 
 
Känns som fredag idag eftersom vi är lediga i morgon, är ju nationaldagen tydligen;) ha ha... hade bättre koll på sånt när man gick i skolan, nu för tiden så är det antingen jobb eller ledig:) liksom inte koll på varför och ska jag vara ärlig så spelar det icke roll för viktigaste är väl att man får ledigt då och då:) 
 
Men eftersom vi är lediga i morgon så blir det en lång promis i skogen på förmiddagen, cykling på eftermiddagen och en halv lång promis till kvällen:) Nånstans där mitt e mellan ska jag hinna med att städa, måla(oj oj min tavla), äta lunch och mat, leka med fia, läsa, planera och njuta av att vara ledig så som sagt bara för att min inte är ute och festar, umgås med massa människor, pluggar osv  utan bara lever ett underbart hundliv med världens bästa hund så kan man ha massa att göra och ska jag vara ärlig så älskar jag mitt liv. Det är så underbart att kunna tillbringa massa tid ute med Fia, kunna gå ut och bara leka med Fia, läsa en bok och göra vad jag vill:) 
har kommit på att ska jag ha kille så får han vara som mig:) eller ja i alla fall älska att vara ute, ha hund eller i alla fall gilla hundar  och så klart älska sport(så pappa och han kan umgås)  och sen vara en sån människa som liksom inte behöver göra en massa utan bara ta livet som de kommer:) 
 
men nu ska jag njuta av min onsdags(lite fredag:) kväll:)
 
 BILDER FRÅN RUMÄNIEN!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Zandra

Min blogg om mitt liv:)

RSS 2.0